1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Dyshidrotic Eczema
Dyshidrotic Eczema

Dyshidrotic Eczema

Dyshidrotic Eczema (DE) hastalığı, ayak tabanlarında ve avuçlarda oluşabilen, berrak, renksiz su dolu kabarcıklarla ortaya çıkan ve tedavisi olsa bile tekrarlama olasılığı olan bir dermatittir.

A+A-

Dyshidrotic Eczema (DE) hastalığı, ayak tabanlarında ve avuçlarda oluşabilen, berrak, renksiz su dolu kabarcıklarla ortaya çıkan ve tedavisi olsa bile tekrarlama olasılığı olan bir dermatittir. Bu hastalığın oluşmasında yatan temel neden tam olarak bilinmese de psikolojik faktörlerin etken olabileceği belirtilir. Bu hastalık oluşurken kişinin cilt hücrelerinde bir farklılık meydana gelir. İşte hücrelerin bu anormal çalışma şekli kişinin alerjik bir yapıya sahip olduğunu gösterir.

Ayrıca Dyshidrotic Egzema hastalığının altında yatan neden kişinin otoimmün yapısında oluşan bozukluktur. Aynı zamanda kimyasal maddelere maruz kalınması da bu hastalığı tetikleyebilir. Dyshidrotic Egzema sitesi incelenerek deri hastalığı hakkında detaylı bilgi alınabilir. Bu hastalığın tedavisinde kişiye fayda sağlayacak birtakım kremler ve ürünler sitenin web sayfasında incelenebilir.

Dyshidrotic Eczema Tedavi

Bu hastalığın tedavi süreci her hastada farklı olabilir. Hastalığın semptomları ağrılı olabilir. Hastalığın ilerlemesini önleyici, kişinin ağrı ve kaşıntı veren semptomlarını azaltan birtakım tedavi seçenekleri mevcuttur. Hastanın kaşıntılarına iyi gelecek ve iltihaplanmayı önleyecek topikal kortikosteroidler hastalığın semptomlarını azaltarak hastanın rahat etmesi sağlanır. Hastalık süreci erken fark edilmediği durumlarda ilaç tedavisinin yanı sıra farklı tedavi yöntemleri de uygulanır.

Ultraviyole ışın tedavisinin kimi hastalarda oldukça başarılı olduğu belirtilmiştir. Elbette bu hastalığın ilerlemesine sebep olan faktörlerden uzak kalmak hastalığın tedavi sürecini olumlu etkiler. Dyshidrotic Egzema web sayfası üzerinden hastalığın tedavi süreci araştırılabilir.

Kaynak: https://dyshidroticeczema.net/

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.