1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Denizbank İnternet Bankacılığı Şifresi Öğrenme
Döviz Kuru Dolar Nedir? Euro Nedir?

Döviz Kuru Dolar Nedir? Euro Nedir?

Her gün, günde binlerce kez internette aranılan şeylerin başında "Dolar" ve "Euro" geliyor. Özellikle gün içerisinde sürekli değişmesi bunun başlıca nedenleri arasında geliyor.

A+A-

Peki, Dolar ve Euro neden bu kadar önemli? Neden internette her gün bu kadar aranıyor?

Dolar Nedir?

Amerikan doları, ABD'nin resmi parasıdır. Dünyada neredeyse tüm ülkelerin kullandığı ve piyasada en değerli paralar arasında yer alan paradır. Tüm ülkelerin kullanmasının başlıca nedenleri arasında güvenilir olması ve uluslararası alanda tercih edilmesi geliyor. Dolar, altın ve petrolle yakından ilişkili olduğu için de piyasada yer alan en değerli para konumunda. Petrolün ve altının fiyatının değişimi dolar ile açıklandığı için petrol ve altın ile yakından ilişkili oluyor.

Euro Nedir?

Euro, AB'nin kurumlarınca kullanılıyor. Birçok ülkenin resmi parası olarak kayıtlarda yer alıyor. AB üyesi olmayan bazı ülkeler de belirli anlaşmalar sayesinde Euro kullanabiliyor. Euro, ABD dolarından sonra dünyada en fazla işlem gören ikinci paradır. 1999 yılında piyasalara tanıtılan Euro, 2002 yılında ise piyasalarda dolaşmaya başladı.

Döviz Kuru

Dolar ve Euro, ülkemizde döviz olarak tanımlanıyor. Döviz çok hareketli olmasından dolayı 7 gün 24 saat boyunca canlı grafiklerden takip edilebiliyor. Geçmiş günlerin, ayların ve yıllardaki döviz kuru ile bugünkü kurun karşılaştırması yapılabiliyor. Bunun dışında Merkez Bankası'nın fiyatları ile bankaların kuru da karşılaştırma yapılabiliyor.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.