1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Diş Eti Hastalıklarına Karşı En İyi Tedavi Yöntemleri
Diş Eti Hastalıklarına Karşı En İyi Tedavi Yöntemleri

Diş Eti Hastalıklarına Karşı En İyi Tedavi Yöntemleri

"Diş eti hastalıkları" günümüzde önemli bir sorun olarak pek çok kişinin sorun yaşadığı hastalıklardan biridir.

A+A-

Diş Eti Hastalığı Nedir?

Hastalık adından da anlaşılabileceği üzere diş etlerinde yaşanan bir problemdir. Bu hastalığın görüldüğü bireylerde diş etleri normalden daha şişik görünür ve kişiyi rahatsız eder. Buna ek olarak diş fırçalama sırasında diş etlerinin kırmızı bir hal aldığı ve dönem dönem kanadığı da görülmektedir.

Diş ipi kullanımı da diş eti hastalıklarına bağlı kanamalara sebep olabilmektedir. Bu durum kişinin yaşam kalitesini ve konforunu düşürdüğü gibi diş sağlığı için de risk teşkil etmektedir. Bu nedenle diş eti hastalıkları ciddiye alınarak kısa süre içinde tedavi edilmesi önerilmektedir.

Diş Eti Hastalıkları Neden Olur?

Diş eti hastalıklarının görülmesi bakterilerden kaynaklanmaktadır. İnsanların ağız bölgesi bakterilerin üremesi için son derece müsait şartlara sahiptir. Bu bölgede aynı zamanda yemek artıklarının da bulunması bakterilere üremek için davetiye çıkarmaktadır.

Bu bakterilerin kontrolsüz bir şekilde üreyerek diş etlerini ve dişleri ele geçirmesi durumunda diş eti hastalıkları gözlenebilir. Bu durumun önüne geçmek için düzenli olarak kaliteli bir diş fırçası ve diş macunu kullanarak dişleri fırçalamak gerekmektedir. Buna ek olarak diş aralarını temizlemek için diş ipi de kullanılabilir.

Tedavi Süreci Nasıl İşlemektedir?

Tedavi için öncelikle hastalığa sebep olan bakteriler bölgeden uzaklaştırılır. Bu noktada doktor tarafından kullanılan özel ekipmanlar ile bakterilerin temizlenmesi sağlanır. Bakterilerin diş ve diş etlerinin üzerinden temizlenmesinden sonra kişiye de rutin diş fırçalama uygulamaları hakkında bilgi verilir. Buna ek olarak diş ipi kullanımı da önerilebilir.

Süreç bu şekilde işlerken kişinin bu bakteriler sebebiyle oluşmuş çürükleri varsa bunlar da temizlenir ve çürüklerden arındırılır. Ardından dişin aynı yapısını koruyabilmesi ve yeni çürüklerin oluşmaması için dolgu işlemi yapılabilir. Dişin durumuna göre dolgu işlemi ile kapatılamayacak durumlarda farklı yöntemler de kullanılabilmektedir. Bu süreçten sonra hastanın düzenli diş ve diş eti bakımlarını yapması istenir ve hasta kontrol altına alınır. 3 aylık süreç içinde tamamen iyileşme görülmektedir.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler