1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devletten Öğrencilere 1500 TL Destek!
Devletten Öğrencilere 1500 TL Destek!

Devletten Öğrencilere 1500 TL Destek!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlıklarıyla birlikte yaptığı toplantı sonucunda yüz yüz eğitimin müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti. Yüz binlerce öğrencinin okula dönmesi ile birlikte ekonomik durumu kötü olan her öğrenciye

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bakanlıklarıyla birlikte yaptığı toplantı sonucunda yüz yüz eğitimin müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti. Yüz binlerce öğrencinin okula dönmesi ile birlikte ekonomik durumu kötü olan her öğrenciye Bin 500 Türk Lirası destek ödemeleri yapılacak.

2020 yılının başlarında ortaya çıkan korona virüs salgını ile birlikte bütün öğrenciler yüz yüze eğitime son vererek okul hayatlarına online ortamda devam etmişti. Okul öncesi öğrencileri, ilkokul öğrencileri, ortaokul öğrencileri, lise öğrencileri ve üniversite öğrencileri 2 yıldır online ortamda eğitimlerine devam ediyordu ancak gelen son haberler ile birlikte yüz yüze eğitime geçilme kararı alındı. Okulların açılacak olması nedeniyle birlikte yüz binlerce öğrenci okullarına geri dönecek. Ancak bu noktada gerek pandemi gerek diğer koşullar sebebiyle birçok öğrenci ekonomik olarak zordaydı. Ancak devlet okullarında okuyacak olan öğrencilere ve ailelerine ekonomik destek ödemesi yapılacak. Devlet yüz yüze eğitim ile birlikte okula geri gelecek olan öğrencilerine ve ailelerine toplam bin 500 Türk Lirası değerinde okul alışverişi ödeme desteği verecek. Son birkaç yıl içerisinde ekonomik alanda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle birçok aile zor durumda kalmıştı. Bunun için ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ve ailelerine tek seferde toplam bin 500 Türk Lirası nakit verilecek.

Bin 500 Türk Lirası Okul Desteği Verilecek

Hükumet mensuplarının bir araya gelmesi ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan yüz binlerce öğrenciye yüz yüze eğitimin olacağının müjdesini vermişti. Açıklanan bu karar ile birlikte maddi olarak zor durumda olan ve pandemiden etkilenen her aile okulların açılacak olmasından dolayı zor durumda kalmaktan korkmaya başladı. Devlet bu nedenle pek çok öğrenciye ve aileye ödeme desteği yapacağını duyurdu. Bu ödeme desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler hangi sınıfa gidiyor olursa olsun başvuru yapabilecekler. Müracaat sonrasında devlet ihtiyaç sahibi olan ailelerin mali durumlarını tespit ettikten sonra her aileye koşulsuz şartsız bin 500 Türk Lirası nakit ödeme yapacak.

Okul Yardımı Müracaatları Nasıl Yapılıyor?

Bin 500 Türk Lirası okul yardımı için müracaat etmek isteyen aileler öğrencileri adına müracaat edebilecek. Müracaat etmek isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı il ya da ilçe memurlukları aracılığı ile yapabilecek. Bununla birlikte bin 500 Türk Lirası nakit ödeme desteği valilik ve kaymakamlık birimlerinde yer alan başvuru noktalarından da başvuru yapabilecek. Başvuru yapıldıktan hemen sonra eğer aileler şartları karşılıyorsa destek ödemeleri hemen yapılacak. Eğer devlet tarafından oluşturulan koşulları taşıyorsanız destek ödemeleri kısa süre içerisinde banka hesaplarınıza yatırılacaktır.

Okul destek ödemeleri ile birlikte öğrencilerin pek çok ihtiyacı karşılanabilecek. Silgi, kalem, çanta, suluk, okul kıyafeti ve daha birçok masraf devlet tarafından karşılanacak. Bin 500 Türk Lirası ekonomik destek ödemeleri ile birlikte kitap ve defter gibi kırtasiye ürünlerinin de yardımları yapılacak. Bin 500 Türk Lirası nakit ödemelerin müracaat etmek isteyen vatandaşlar 2021 Ağustos tarihi ile birlikte başvurularını yapabilecekler. Eylül ayına kadar devam edecek olan başvurulara şimdiden birçok vatandaş başvurdu. Öyle ki şu ana kadar başvuru yapan kişilerin birçoğu şart ve koşulları yerine getirdiği için nakit ödemelerini almaya başladı. Siz de bu nakit ödemelerinden faydalanmak istiyorsanız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının birimlerine, kaymakamlık ve valilikteki yardım birimlerinden başvuru yapabilirsiniz. Eğer koşulları yerine getiriyorsanız evdeki öğrenciler için bin 500 Türk Lirası destek ödemesi alabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.