1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gerekli şartları taşıyan her vatandaşa anında 9.299 TL yatırılacak. Başvuru süresi dolmadan başvuru yapın!
Gerekli şartları taşıyan her vatandaşa anında 9.299 TL yatırılacak. Başvuru süresi dolmadan başvuru yapın!

Gerekli şartları taşıyan her vatandaşa anında 9.299 TL yatırılacak. Başvuru süresi dolmadan başvuru yapın!

TBMM’den son dakika haberi gündeme oturdu. Şartları getiren her vatandaşa anında 9.299 TL yatırılacak. Birçok çalışan ve çalışmayan vatandaş hükumetten gelecek sosyal destek paketlerinin haberini dört gözle bekliyordu.

A+A-

TBMM’den son dakika haberi gündeme oturdu. Şartları getiren her vatandaşa anında 9.299 TL yatırılacak. Birçok çalışan ve çalışmayan vatandaş hükumetten gelecek sosyal destek paketlerinin haberini dört gözle bekliyordu. Beklenen müjdeli haber TBMM’de alınan kararla gündeme oturdu. Özellikle aktif olarak çalışan kadınlar için çocuk başına para ve doğum izni veriliyor. Doğum izni alarak izne çıkan her anne yarım gün çalışıyor ve günün geri kalanında bebeğiyle ilgileniyor. Üstelik yarım gün çalışan anneler için çalıştığı süreye ek olarak ücret de verilecek. Çalışan ve yeni doğum yapmış olan kadınlar 112 gün boyunca verilecek analık parası ödemesiyle yaklaşık 10 bin TL ödeme alacak. Eğer çalışan anneler 2021 yılındaki bütün sosyal haklarını kullanacak olursa net 9 bin 299 TL destek ödemesi alacak.

Devlet yeni doğum yapmış ve aktif olarak çalışan her kadına sosyal destek ödemeleri yapıyor. Ayrıca doğum izninin dışında çalışmayan bazı annelerde çocuk parası ödemelerinden faydalanabiliyor. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yeterlidir. Eğer kişi sigortalıysa ve yeni doğum yapmış ise diğer kalemlerden de ek ödemeler alabiliyor.

Tam Maaş Almak İçin Yarım Gün Çalışmak Yeterli

SSK’ya bağlı olan ve yeni doğum yapmış olan kadınlar annelik iznini kullanabiliyor. Aktif olarak çalışan kadınlar ilk doğumlarında 2 ay süreyle, ikinci doğumunda 4 ay süreyle ve sonraki her doğumda 6 ay süreyle yarım gün çalışma haklarından faydalanabiliyor. Yarım gün çalışan kadınlar maaşlarının yarısını işyeri sahiplerinden yarısını da İŞKUR kurumundan alabiliyor.

Çocuk Yardımı Ödemeleri İçin Hangi Kurumlara Müracaat Edilir?

İster çalışan olsun ister çalışmayan olsun herhangi bir kadın çocuk yardımından faydalanmak istiyorsa Aile Bakanlığının il müdürlükleri aracılığı ile ya da kaymakamlıklar aracılığı ile başvuru yapabiliyor. Ayrıca oturdukları yerden başvuru yapmak isteyen kişiler aile.gov.tr adresini uğrayarak kişisel verileri aracılığı ile bu başvuruyu yapabilir. Bu yardım çalışan ve çalışmayan bütün annelere yapılıyor. Başvuru sonuçlarınızı e devlet platformu üzerinden kontrol edebilirsiniz.

İkiz ve Üçüz Gibi Çoklu Doğumlarda 2 Yıl Süresince Ödeme Yapılıyor

Eğer anneler ikiz ve üçüz gibi çoklu doğum yaptıysa ödemelerden 2 yıl boyunca faydalanabiliyor. Devlet özel bir kalem oluşturarak bu anneler için ekstra ödemeler yapıyor. Eğer bir anne çoklu doğum yaptıysa 2 yaşına kadar her ay 150 TL devlet ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler için sosyal ve dayanışma vakıfları aracılığı ile kolayca başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Annelik İzni Parası 9 Bin 299 TL

SSK’ya bağlı anneler doğumdan hemen sonra annelik izinlerini kullanabiliyor. Doğumdan hemen sonra izin alan annelere 112 gün boyunca doğum parası ya da bilinen diğer adıyla rapor parası ödemeleri devlet tarafından yapılıyor. Şu an için en düşük 9 bin 299 TL olan annelik izni ödemeleri SSK’lı her anne için ödeniyor. Çalışan anneler Ziraat Bankası hesapları aracılığı ile bu ödemeleri kolay bir şekilde alabiliyor. Ayrıca zaman zaman annelere verilen bu ödemelere enflasyon nedeniyle çeşitli oranlarda zam yapılıyor. Şu an için en düşük annelik izni parası 9 bin 200 TL civarındadır. Eğer ödemelerin yapılıp yapılmadığını ya da ne kadar yapıldığını takip etmek istiyorsanız e devlet platformunu kullanabilirsiniz. Üstelik bu ödemelere ek olarak annelere süt parası adı verilen ödemeler de yapılıyor. Emzirme ya da bilinen diğer adıyla süt paraları PTT tarafından yapılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.