1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Deccal Çıktı Mı? Deccal Yaşıyor Mu? Kıyamet Alametleri
Deccal Çıktı Mı? Deccal Yaşıyor Mu? Kıyamet Alametleri

Deccal Çıktı Mı? Deccal Yaşıyor Mu? Kıyamet Alametleri

Deccal Çıktı Mı? Deccal Yaşıyor Mu? Kıyamet Alametleri Deccal Kim? deccal ne demek Gibi kıyametin en büyük alametlerinden biri olan "Deccal" olayını derleyip sizlere sunduk.

A+A-

İslam dininde kıyametin kopuşu ve çeşitli alametleri hakkında bilgi verilmektedir. Bu alametler, büyük alametler ve küçük alametler olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Yüce kitabımız Kuran-ı kerim'de sözü edilen kıyamet alametlerinden, küçük gruptaki alametlerin tamamı günümüz dünyasında gerçekleşmiştir. Büyük alametlerin zuhur etme zamanını ise ancak Allah-u Teala bilmektedir. Kıyametin büyük alametlerinden biri olan Deccal'in çıkmasından biraz bahsetmekte fayda bulunmaktadır. 

Kuran-ı Kerim'de, kıyametin büyük alametlerinden biri olan Deccal'in çıkması hakkında birçok ayet bulunmaktadır. Peygamber efendimizde kıyamete yakın bir zamanda Deccal'in dünyaya zuhur edeceğini haber vermektedir. Deccal hakkında şöyle bilgi vermekte fayda bulunmaktadır; deccal; tek gözlü olup, alnının ortasında arapça yazılı kafir yazısı bulunan, kendini haşa Allah olarak tanıtan, çeşitli mucizeler gösteren, bu mucizeler sayesinde kendine çok sayıda taraftar toplayan ve hz.Mehdi (a.s) ye savaş açan, sonunda kabe'ye girerken öldürülen kişidir. Deccal, kelime anlamıyla fitne çıkaran ve bozgunculuk yapan şeytan anlamına gelmektedir. Deccalin yeryüzüne zuhur ettiği hakkında çeşitli söylentiler bulunmaktadır. Bu söylentilerden biri en son üç ya da dört yıl ''Pakistan ülkesinin Lahor kentinde Deccal'in görüldüğü söylentisidir. Birçok basına ve gazeteye de yansıyan bu haber, dünya gündemini uzun süre meşgul etmiş ve insanların tedirgin olmasına neden olmuştu. Bu haberde söylentilere göre; Pakistan'ın Lahor kentinde, fakir bir kadın ve Masum adında bir oğlu yaşamaktaydı; kadının oğlu olan Masum'un tek gözü bulunmaktaydı, alnının ortasında ise arapça yazılı bir kelime bulunmaktaydı; annesi Masum'u korkunç görüntüsü nedeniyle sadece geceleri dışarı çıkarabilmekteydi; birçok büyücüden çeşitli ilimler öğrenen Masum'un ünü kısa zamanda Pakistan'a yayılmaya başlamıştı; durumu öğrenen Pakistan hükümeti bu çocuğu yakalayarak hapse atmaya karar vermişti; hapse atılan Masum, korkunç görüntüsüyle gardiyanların korkmasına neden olmuştu; gardiyanların anlattığına göre; kapalı olan hücre kapıları kendiliğinden açılıyor, ve Masum hiç uyumuyordu; Pakistan hükümeti Masum'u kısa bir süre sonra serbest bırakır. Bu olaydan sonra Pakistan'da birçok din alimi, Masum'un deccal olduğuna kanaat getirmişlerdir. Masum ise ortadan kaybolarak, bir daha hiç görülmemiştir.'' 

Anlatılan bu olay Pakistan hükümeti tarafından, dünya basınından saklanarak kamufle edilmiştir. Elbette Pakistan'da zuhur eden bu kişi deccal değildir; çünkü, hz. Mehdi ve hz. İsa, yer yüzüne zuhur etmedikçe, Deccal'in zuhur etmesine imkan bulunmamaktadır; Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de, kıyametin büyük alametlerinin sırasıyla gerçekleşeceği bildirilmektedir. Kıyametin büyük alametlerinin ne zaman gerçekleşeceğini ancak yüce Allah bilmektedir. Dolaysıyla Deccal'in ne zaman çıkacağını ise yüce Rabbimizden başka hiç kimse bilememektedir. 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.