1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Bu oyun CD Projekt Red adındaki şirket tarafından yapılmıştır. Bu oyundan önce yaptıkları The Witcher 3 Wild Hunt oyunuyla biliniyorlar.

A+A-

Oyunun yapımına 2012 de başlanmıştır ve oyun 2018 de piyasaya çıkmıştır. Cyberpunk 2077 oyunu özgünlük bakımından çok iyi bir yerde bulunuyor. Oyunda V adında bir paralı askeri canlandırıyorsunuz ve illegal işler yaparak para kazanmaya çalışıyorsunuz. Bu karakteri istediğimiz gibi tasarlayabiliyoruz.

Cyberpunk 2077 oyununun başında seçebileceğimiz üç tane sınıf var. Düşmanlarla savaşırken avantajı olan solo, Makine ve ekipman kullanabilen techie ve hackerlık temelli netrunner oyunu oynarken alabileceğimiz sınıfları oluşturuyor. Her ne kadar Cyberpunk 2077 oyununun bir ana hikaye olsa da bu oyun bir açık dünya oyunu olduğundan oyunda yaptıklarımız oyunun hikayesinin gidişatını etkiliyor.

Oyundaki Yan Görevler

Bu yan görevler Cyberpunk 2077 oyununun dünyasını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Bu görevleri yaparak içerisinde bulunduğumuz toplumu da daha iyi anlıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz dünya da bu yaptığımız yan görevlerdeki seçimlerimizden etkileniyor. Mesela illegal bir iş yaptığınızda Cyberpunk 2077 şehirdeki polislerden sert tepkiler görebiliyoruz. Cyberpunk 2077 oyununda yan görevlerin her biri mini bir hikaye gibi ve orada etkileşime geçtiğiniz insanların hikayelerini anlatıyor. Bu yan görev fikri oyuna çeşitlilik katması açısından çok güzel ve yaşayan bir şehrin içinde olduğunuz hissini size yaşatıyor. Bu yan görevler aynı zamanda karakteri güçlendirmek için de çok etkili.

Oyun Hakkındaki Detaylar

Cyberpunk 2077 oyununda silahlar ve ekipmanlar çok önemli yer tutuyor. Oyunda bulunan silahlar ve kıyafetler 4 nadirlik derecesine sahip. 

Bunlar şöyle sıralanıyor;

• Common

• Uncommon

• Rare

• Legendary

Bu derecelerin sıralamasıysa common(yaygın)dan legendary(efsane)ye doğru sıralanıyor. Cyberpunk 2077 oyununda bu silah ve ekipmanlara çip veya attachment takılarak güçleri yükseltilebiliyor veya işlevleri değiştirilebiliyor. 

Bu oyunun sistem gereksinimleri ise şu şekilde;

Minimum:

• İşletim sistemi: 64 bit Windows 7 veya 64 bit Windows 10

• DirectX sürümü: DirectX 12

• İşlemci: Intel Core i5-3570K ya da AMD FX-8310

• RAM: 8 GB

• Grafik kartı: NVIDIA GTX 780 3 GB ya da AMD Radeon RX 470

• Depolama: 70 GB HDD (SSD öneriliyor)

Önerilen:

• İşletim sistemi: 64 bit Windows 10

• DirectX sürümü: DirectX 12

• İşlemci: Intel Core i7-4790 ya da AMD Ryzen 3 3200G

• RAM: 12 GB

• Grafik kartı: NVIDIA GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon R9 Fury

• Depolama: 70 GB SSD

Cyberpunk 2077 oyununda kıyafetler ve silahlar olabildiğince oyuncuları etkileyebilmek için havalı bir şekilde tasarlanmış. Oyunun trailerında Keanu Reeves'in modelliğini yaptığı Johnny Silverhand'in söylediği 'Wake the fuck up samurai' sözünün karşılığını oyunda arkasında samurai yazan deri ceketle vermek güzel bir detay olmuş.

Night City Police Department

Cyberpunk 2077 oyununun içindeki polisler normal hayattaki polisler gibi. Night City de asayişten ve güvenlikten sorumlular. Cyberpunk 2077 oyunundaki Night City şehri her zaman illegal işlerin döndüğü bir şehir olduğundan işleri zor. Normalde bu polislerin tek olarak devriye gezmeleri gerekiyor ama Night City de asayiş o kadar kötü ki çift halinde devriye geziyorlar ve şehirde meydana gelen her suça müdahale ediyorlar. Cyberpunk 2077 oyununda işler kontrolden çıktığında daha güçlü olan cruiser ekipleri olaya müdahale ediyorlar.

Night City Şehri

Cyberpunk 2077 oyunundaki Night City şehri Cyberpunk 2077 oyunu için oluşturulmuş hayali bir şehir. Yozlaşmış bir gelecekte hayat nasıl olurdu sorusunun cevabını veriyor bize. Cyberpunk 2077 oyunundaki bu şehirde yaklaşık 6 milyon insan bulunuyor ve şehrin bulunduğu yer Amerika. Bu şehir Amerika’da yaşanacak en kötü yer seçilmiş yani şehrin içindeki adaletsizlik ve yozlaşmışlık bilinen gerçekler. Şehir ziyaret edilebilecek güzel bir yer olarak nitelendiriliyor ancak organize suç örgütleri ve açgözlü şirketler tarafından ele geçirilmiş durumda. Night City aynı zamanda modernliği ve çok kültürlülüğüyle de dikkat çekiyor.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.