1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden Fotoğrafçılık Kursu
Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden Fotoğrafçılık Kursu

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden Fotoğrafçılık Kursu

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları başta olmak üzere yapılan ormancılık faaliyetlerinin anlaşılır şekilde fotoğraf ve videolarla kayıt...

A+A-

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları başta olmak üzere yapılan ormancılık faaliyetlerinin anlaşılır şekilde fotoğraf ve videolarla kayıt altına alınması amacıyla Anamur'da görev yapan şoför ve operatörlerle personele yönelik Gazetecilik ve Dijital Fotoğrafçılık kursu başlattı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışan şoför ve operatörler başta olmak üzere personele yönelik başlatılan fotoğrafçılık kursu, Anamur Halk Eğitim Müdürlüğü "Hayat Boyu Eğitim Programı" kapsamında gerçekleştiriliyor. Anamur Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde başlayan kurs, usta öğretici ile 200 saat sürecek.

Orman yangınları başta olmak üzere yapılan ormancılık faaliyetlerinin anlaşılır şekilde fotoğraf ve videolarla kayıt altına alınmasının amaçlandığı kursa, zaman zaman fotoğrafçılıkta uzun yıllar deneyim sahibi fotoğrafçılar da davet edilerek seminer veriliyor. Enstantane, diyafram ve ISO üçlüsü ile fotoğraf çekim tekniklerinin anlatıldığı kursta, sadece fotoğraf makineleri ile değil cep telefonları ile de doğru fotoğraf çekimlerine ilişkin bilgiler veriliyor. Kompozisyon ve kadraj oluşturmanın da anlatıldığı kursta, personelin katılımı ile uygulamalar yapılıyor.

Kurs bitiminde kurum içerisinde personelin çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açılacağı da belirtildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden Fotoğrafçılık Kursu

IHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.