1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Çocuklarımıza Korona Virüsü Anlatmanın Yolları
Çocuklarımıza Korona Virüsü Anlatmanın Yolları

Çocuklarımıza Korona Virüsü Anlatmanın Yolları

Aralık 2019 tarihinde Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü halen bütün dünya ülkelerinde ölümlere yol açmaktadır. Milyonlarca insan bu hastalığa yakalandı.

A+A-

Halk Gazetesi - Bir milyona yakın insan bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Ekonomi başta olmak üzere bütün dünya dengeleri altüst oldu. Dünya Devletleri, koronavirüs ile ilgili çeşitli çalışmalar ve tedbirler almaya halen devam etmektedir fakat çocuklarımıza corona virüsü nasıl anlatacağımızı tam manasıyla biliyor muyuz? İşte bu sorunun cevabını ve çok daha fazlasını ebeveynler açısından hazırladık.

Koronavirüsü İle İlgili Endişe Duyan Çocuklarla Nasıl Konuşulmalı?

Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre çocuğun stresini hafifletmek amacıyla virüsün soğuk algınlığına, ishale ya da kusmaya benzediğini söylemekte fayda olacaktır. Kendi çocuğuyla deneyimi esnasında ebeveynlerin çocuklarıyla dürüst açık ve samimi bir şekilde konuşma gerçekleştirmelerini önerilmektedir.
pexels-august-de-richelieu-4261260.jpg

Çocuklardan Gelebilecek Çeşitli Koronavirüs Soruları Nelerdir?

Çocuklar, genel itibariyle anne babalarına virüsün ne demek olduğunu soracaklardır. Anne-babaların, verecekleri cevap içerisinde ise virüsün gözlerle görülemeyecek kadar küçük bir şey olduğunu, mikroplara benzediğini ve insanları hasta ettiğini anlatmaları gerekir.

Çocukların anne babalarına soracakları ikinci bir soru çeşidi ise virüsün çocuklara bulaşıp bulaşmadığı ile ilgili olmaktadır.

Ebeveynlerin bu soruya verecekleri cevap genel itibarıyla virüsün bulaşması açısından gerekli olan bütün tedbirleri sürece problemin yaşanmayacağı şekilde olmaktadır. Bu önlemler genel itibariyle ellerin yıkanması, ellerin ağza koyulmaması, düzenli bir şekilde su tüketilmesi, dengeli beslenmek ya da hapşırınca, öksürünce ağzımızı kapatma ile ilgili olabilir.
pexels-august-de-richelieu-4261252.jpg

Çocukların anne babalarına korona virüsü ile ilgili soracakları ya da sorabilme ihtimali olan bir başka soru çeşidi ise Etraftaki insanlara neden maske taktıkları ile ilgili olmaktadır.

Anne babaların bu soruya verecekleri cevap genel itibarıyla maske, bir insanın diğer bir insana virüsün bulaşmasını engelleyen bir şey olduğunun anlatılması gerekir. Bu nedenle insanların bu virüsten korunmak amacıyla maske takma gereksinimi hissederler. Diye cevap vermeleri gerekir.
pexels-julia-m-cameron-4145195.jpg

En önemli hususlardan bir tanesi de anne babaların çocuklarına genel itibariyle bütün dünyayı kasıp kavuran koronavirüs ile ilgili ne kadar çok tedbirli olurlarsa korona virüsü bizden o kadar çok uzak durur. Gibi kendilerini teselli edecek ya da kendilerine gerçek anlamda moral verecek cümlelerin kurulması şeklinde olmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler