1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Cinler Alemi
Cinler Alemi

Cinler Alemi

cinlerin özellikleri, cinler alemi nasıldır, Cinler nerelerde yaşar ? Cinler ne ile beslenir ? Cinlerden korunmak, istiğfar duası cinlerden kurtulmak,  Cinler kimlere görünür ? Cinlerin türleri nelerdir ? Cin ile şeytan arasında farklar nelerdir ? detayda

A+A-

Cinler : Ateş ve havadan yaratılmış ruhani varlıklardır.( "Cinleri öz ateşten yarattı" (er-Rahmân 55/15)) İnsanlardan önce yaratılmışlardır bu Kur'an-ı Kerimin (el-Hicr 15/26-27) ayetinde açıkça ortaya konmuştur : "And olsun biz insanı, kuru kara çamur­dan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık. Cinleri de daha önce, dumansız zehirli ateşten yarattık."

Cinlerin erkeklerine "Hubs", dişilerine ise "habais" denilmektedir. Cinlerde insanlar gibi sosyal hayatı olan, evlenen, yiyen, içen ve üreyen varlıklardır. Yaşam süreleri 800-1000 yıl arasında değişmektedir. İlk cinin "CANN" adında bir varlık olduğu bilinmektedir.

Ateş ve havadan yaratıldığından çok hızlıdırlar. Zamanda yolculuk yapabilirler fakat geleceği göremezler. Allah(c.c),peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) Efendimize dahi geleceği bildirmemiştir. Bu yüzden geleceği öğrenmek için cincilere gitmek caiz değildir. Ancak geçmişi bilebilirler. Bilmelerine rağmen inanmayan, kötü cinler görmediklerini görmüş gibi söyleyebilir, insanları yanıltabilirler.

Ayrıca cinler insanların rüyasına girip güzel görünüme bürünüp ihtilama sebep olabilir.

Cin ile şeytan arasında farklar nelerdir ?

Cinler ve şeytan ateş ve havadan yaratılmış varlıklardır. Fakat cinler daha çok havadan şeytan ise daha çok ateşten yaratılmıştır. Cinlerin müslüman ve kafir olanları vardır fakat şeytan daima kafirdir.

Cinler insanlardan üstün varlıklar mıdır ?

Cinlerin insanlar gibi muhakeme yeteneğine sahip varlıklar değil ve üstün duyguları yoktur. Akıllarını tam kullanamaz verilen görevi yerine getirirler. Fakat çok hızlı hareket edebilmeleri, insanların bilinçaltına girebilmeleri ve şekil değiştirmeleri gibi yetenekleri vardır.

Cinlerin türleri nelerdir ?

1. El-Ammar : Genellikle evlerde yaşayan cin türüdür. Allah'ın adının anılmadığı ailelerin yemeklerine katılırlar. Bazıları evdeki çocuklarla oynar, bazıları ise ev halkından rahatsız olmaları nedeniyle gürültü çıkarırlar. Ev halkını rahatsız etmeye çalışıp orayı kendilerine konak etmeye çalışırlar

2. Şeytan : Doğumundan beri şeytanın hizmetinde bulunan cin türüdür. Satanistlere ve büyücülere hizmetlerinde yardımcı olurlar. İnsanlara ve diğer canlılara zarar vermeyi amaçlarlar.

3. El-Marid : Şeytanla çalışan güçlü cin türüdür. İnsanların rahatsız olup hasta olmasına sebep olan cinlerdir.(Sara, Epilepsi)

4. El-Afarit : İfrit olarak bilinen cin türüdür. Çok tehlikeli ve güçlüdür.

5. El-Gul : Korkunç görüntülere bürünerek insanlardan istediklerini almaya çalışan cin türüdür.

Cinler kimlere görünür ?

l İradesi zayıflayanlara

l Beş duyu organını zayıf düşürenlere

l Doğrudan üzerine büyü yapılanlara

l Cinin dönüştüğü varlığı öldüren kişiye (Yılan şeklinde görünen cinin öldürülmesi, öldürülen cin taifesi tarafından musallat olunmasına neden olabilir)

l Onlarla görüşme talebinde bulunanlara

Cinler nerelerde yaşar ?

l Hamamlarda

l Mezarlıklarda

l Pis yerlerde

l Ahırlarda

l Çöplüklerde

l Issız yerlerde

l Ağaç kavuklarında

l Duvar deliklerinde

l Metruk evlerde

Cinler ne ile beslenir ?

Bedenini temiz tutmayan cinler tezek, kemik ve besmelesiz yemeklerle beslenirler. Fakat onların beslenmesi bizimki gibi değil koku duyusuyladır.

Cinler eğer bizlere musallat oluyorsa genellikle bunların sebebi bizizdir.(Doğrudan büyüye mağruz kalmadıkça) Onları çağırma, iletişime geçme, sünnetleri yerine getirmeme, tuvalet ve banyo gibi mekanlarda gerekli sünnetleri yerine getirmeyişimiz, Allah'a gerektiği yerde gerektiği gibi sığınmayışımız gibi nedenlerden ötürü cinler tarafından zarar görebiliriz. Lakin cinler insanları öldürmek gibi bir davranışta bulunamazlar. Allah(c.c) buna izin vermemiştir.

Cinlerden korunmak için Allah'a sığınmak gerekir ve sık sık dua okumak gerekir. Ayet-el kürsi, ihlas, fatiha gibi dualar insanları cinlerden muhafaza eder. Ayrıca kelime-i temcid (La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim) ve istiğfar duası cinlerden kurtulmak için en güçlü silahtır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.