1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Çin Mantısının Tarifi! Nefis Çin Mantısı Nasıl Yapılır?
Çin Mantısının Tarifi! Nefis Çin Mantısı Nasıl Yapılır?

Çin Mantısının Tarifi! Nefis Çin Mantısı Nasıl Yapılır?

Mantı birçoğumuzun zevkle yediği oldukça lezzetli bir yemektir. Birçok ülkede bizim ülkemizde ki gibi olmasa da benzerlik gösteren "mantı çeşitleri" vardır. Biz de sizlere bugün iki farklı şekilde de pişirilebilen Çin mantısını anlatacağız.

A+A-

Çin mantınızı iki farklı şekilde pişirme işlemini hem buhar hem de tavada pişirme ile yapacaksınız. Tabii ki siz hangisini isterseniz onu yapın.

Bizim mantımız ile Çin mantısının arasındaki farka büyüklükleri diyebiliriz. Çin mantısı bizim Türk mantımızdan daha iri bir mantı oluyor ve iç harcı biraz daha değişik oluyor. Anlatacağımız Çin mantısının iç harcı etli olacak. Fakat siz isterseniz karidesli, tavuklu ya da sebzeli olarak hazırlayabilirsiniz. Bu arada bir de hamurunu hazırlaması da oldukça basit. Hamurunu sadece 3 adet malzeme ile çok hızlı bir şekilde hazırlayabiliyorsunuz. Haydi, gelin şimdi Çin mantısı için gerekli olan malzemelere bir göz atalım.

Çin Mantısının Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler

Kullanacağınız ölçü bardağını 250 mililitre olan bir bardak kullanın.

  1. 5 bardak Un,
  2. 200 ml su,
  3. Tuz

Çin Mantısının İç Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Bonfile  (200 gram) ya da hazır kıyma
  2. Worchestirshire sos (1 yemek kaşığı)
  3. Soya sos (2 yemek kaşığı)
  4. Susam yağı (1 yemek kaşığı)
  5. Susam ( 1 yemek kaşığı)
  6. Taze soğan ( doğranmış şekilde 1 yemek kaşığı)
  7. Karabiber ve tuz

Çin Mantısını Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gereken Nokta

Çin mantısının hamurunu yaparken suyu yavaş bir şekilde eklerseniz hem topaklanma olmaz hem de hamur çok daha güzel tutar.

Çin Mantısının Yapılışı

İlk olarak unu mikser ya da bir kabın içerisine alın. İçine tuzunuzu da ekleyin ve mikser kullanıyorsanız en düşük seviyede kullanmıyorsanız yavaşça karıştırın. Tuz ve unu birbirine karıştırdıktan sonra suyu yavaş bir şekilde ekleyin. Hamuru mikser ile yapıyorsanız 6 ila 7 dakika kadar mikserde karıştırın. Eliniz ile yoğuruyor iseniz yaklaşık 10 dakika yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuzu temiz bir yere koyun ve 16 eşit parçaya ayırın. Böldüğünüz parçalardan birisini eliniz ile top haline getirin. Diğer parçalara da aynı şekli verin. Hamurun eliniz ve koyduğunuz yere yapışmaması için elinizi ve koyduğunuz yeri hafif unlayın. Hamurun tam ortasına işaret parmağınızı takın ve hamurunuzu çevirerek biraz daha açın. Yani verdiğiniz şekli ortası oyuk bir bagel gibi düşünebilirsiniz. Hamurların hepsine ayı şekli verdikten sonra streç film ile üstlerini kapatın ve hamurlarınızı 20 ila 30 dakika boyunca dinlendirin.

Hamurlar dinlenirken taze soğanlarınızı ince bir şekilde doğrayın. Susamlarınızı da birkaç dakika kavurun. Bonfilenizi önünüze koyun ve kıyma şekline gelene kadar doğrayın. İsterseniz hazır kıyma ile de bunu yapabilirsiniz. Etinizi çukur bir kabın ya da kâsenin içine koyun. Etinizi kaba koyduktan sonra içerisine worchestirshire sosunu, soya sosunu, ince doğranmış taze soğanlarınızı, kavrulmuş susam ve susam yağını ekleyin. Bütün malzemelerinizi ekledikten sonra birbirine düzgün bir şekilde karışmasını sağlamak için karıştırın veya yoğurun. Etinizi bu sosun içinde 20 ila 30 dakika bekletin.

Hamurlarınızdan birisini alın ve ortadan ikiye bölün. Ortadan böldüğünüz parçayı da ortadan bölün. Toplam 16 tane küçük toplar elde edin. O an için kullanmayacağınız hamur parçalarını streç film içerisine sarın. Elinizde kalan hamur topuna dairesel bir şekil verin. Bu hamurun üzerini az bir miktarda unlayın. Küçük bir merdane yardımı ile bu top şeklindeki hamuru açın. Hamurunuzun ince olmasına özen gösterin. Hamurunuz ne kadar ince olur ise o kadar güzel olur. Hamuru avucunuzun tam ortasına koyun ve başparmağınızı da hamurun ortasına koyun.

Hamurun içine önceden hazırladığınız iç harcı doldurun. İç harcı ne fazla ne de az koymayın. Kenar kısımlarını birbirine yapıştırın. Kalan kısımları da birbirine yapıştırarak kapatın.

Tencerenin içerisine 3 bardak su koyun ve altını açıp kaynamaya başladığı zaman altını kısın. Eğer var ise tencerenin üzerine buharda pişirme aparatı koyun. Aparat yok ise bir süzgeç koyun. Hamurlarınızın bir kısmını aparat ya da süzgecin üzerine koyun. Hamurların birbiri ile çok temas etmemesini sağlayın. Tencerenin kapağını kapatın. Hamurlarınızın pişmesine 5 dakika kaldığı zaman, farklı bir tava alın ve bu tavayı ocağa koyun. Tavaya yağ döküp ısıtın. Yağ ısındığı zaman hamurlardan kalanları tavaya koyun ve 4 ika 5 dakika kadar hamurları pişirin. Tavada kızaran mantılarınızı bir süzgeçli bir kepçe yardımı ile tavadan alın ve havlu kâğıdın üzerine koyun. Bu arada buharda pişen mantılarınız piştiği zaman tencerenin altını kapatın. Tencerenin altını kapattıktan sonra ise tencerenin kapağını açın ve 1 ila 2 dakika bekleyin. Buharda pişen mantılarınız hava ile temas ettiği zaman kuruyacaktır.

Hem buharda hem de tavada pişen Çin mantılarınız servis edeceğiniz tabağa koyun. Böylece Çin mantılarınız yemek için hazır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.