1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Cilt Üzerindeki Gözenek Problemi Nasıl Geçer?
Cilt Üzerindeki Gözenek Problemi Nasıl Geçer?

Cilt Üzerindeki Gözenek Problemi Nasıl Geçer?

Gözenekler küçük delikler gibi gözüken kötü görüntülerdir. Özellikle iç yanak çevresinde oldukça fazla oluşan gözenekler siyah noktanın da habercisi olarak görülür. Aslında gözenekler daima vardır.

A+A-

Sorun bu gözeneklerin genişlemeye başlamasıdır. Bunun da sebebi cildin kirlenmesi ya da yağlı olmasıdır. Bunun dışında gözenekler zaten olmalıdır. Yapılacak tek şey gözenekleri küçültmektir. Eğer sizinde geniş gözenek probleminiz var ise yazımızı okuduktan sonra o gözenekler nasıl küçülür öğreneceksiniz.

Buz İle Gözenekleri Küçültmek

Soğuk büzüşmeye ve küçülmeye neden olur. İşte bu yüzden bir kalıp buzu peçete ya da pamuk içine sarın. Sardığınız peçete ya da pamuk birkaç kat olsun çünkü buz aşırı soğuktan cilde zarar verebilir. Bu buzu gözeneklerinizin üstünde 5 dakika kadar gezdirin. Gözenekler büzüşüp küçülmeye başlar. Fakat bu yol gün içinde sürekli etki göstermeyebilir.

Karbonat İle Gözenekleri Küçültme

Karbonat cilt üzerinde kurutucu etki gösterir. Gözeneklerin genişlemesine sebep olan fazla yağı cilt üzerinden söker atar. 1 çorba kaşığı karbonatın içine 1 çay kaşığı su ekleyin. Bu ikisini biraz karıştırdıktan sonra gözeneklerinizin üstüne sürün. Yaklaşık 3 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın. Bunu her gün düzenli olarak yaparsanız cildinizde ki fazla yağdan kurtulur hem de sivilce oluşumunun önüne geçersiniz. Fakat cildiniz hassas bir cilt ise karbonatın cildi kurutma etkisi yüzünden cildinize zarar verebilir.

Yumurta Akı ile Gözenekleri Küçültme

Yumurta akı kırışıklıklardan sivilce izine kadar birçok yolda kullanılan bir malzemedir. Yumurta akı içinde bulunan protein hücre yenilenmesine ve onarımına yardımcı olur. Sarısından yarılmış yumurta akını her gece yatmadan gözeneklere sürdüğünüz zaman gözenekler küçülür. Ayrıca yumurta akı cildinizi daha sağlıklı olmasını sağlar. Eğer her gece sürmek istemezseniz gün içinde cildinize sürüp yarım saat kadar bekletin.

Doğru Cilt Temizliği İle Gözenekleri Küçültme

Bütün yollardan en etkili olan yol aslında doğru cilt temizliği yapmaktır. Sabah ve akşam cildinizi mutlaka cildinize uygun bir ürün ile kirden ve yağdan arındırın. Ayrıca makyaj yapacaksanız makyaj öncesinde de cildinizi temizlemeyi unutmayın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.