1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Cilt Sağlığı İçin Mutlaka Bu Sebzeleri Tüketin
Cilt Sağlığı İçin Mutlaka Bu Sebzeleri Tüketin

Cilt Sağlığı İçin Mutlaka Bu Sebzeleri Tüketin

Günlük hayatın koşuşturmacası ve zamanın hızlı akmasıyla birlikte yorgun düşüyoruz ve bu sadece mental değil fiziksel olarak da gerçekleşiyor. Zaman içinde bu fiziksel yorgunluğun üzerimizde ki etkisi gözle görülür bir hal alıyor.

A+A-

Bu bazen gözaltlarımızda morluk olarak karşımıza çıkıyor bazen de yüz hatlarımızda çizgi oluşumlarıyla. Yeterli derecede vitamin alınmaması ciltte dökülmeler ve kuruluk görülebilir. Bu tür olaylar sağlıklı her insanın başına gelebilecek son derece olağan şeyler. Çünkü bizler robot değiliz ve vücudumuz dış çevrenin etkilerine karşı tepki verir. Bu etkilerden korunmak için farklı arayışlar içine gireriz. Ya da ortaya çıkan hasarları gidermek için bazen cilt doktoruna gideriz, imkânımız varsa estetik yaparız ya da belli başlı kozmetik ürünleri hiç çekinmeden kullanırız. Oysaki bütün bunlardan önce kendimize çok dikkat etmemiz ve günlük fizyolojik ihtiyaçlarımızı tam ve doğru bir şekilde almamız gereklidir.

Bunu yaptığımız takdirde çevremizde ki tüm etkilere karşı doğal bir kalkan oluşturmuş oluruz aslında ama bunun da farkında olmayız. Gün içinde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineraller ve vitaminler vardır. Bunları karşılamak sağlığımız açısından son derece önemlidir. Yeme, içme alışkanlıklarımızın üzerimizde ki etkisi muazzamdır.

Vücudumuza giren ne varsa dış görünüşümüze etki eder. En basit örneği sigara kullanan bireylerin ciltlerinin kısa süre içinde solmasıdır. Bütün bu gerçekleri göz önüne aldığımızda vücudumuza pozitif anlamda etkisi olan bazı besinleri sık sık tüketmek cildimiz için çok yararlıdır.

Kavun

Kırışıklıklara ve lekelere karşı etkili olduğu bilinen kavun ayrıca vücutta ki dökülmeleri de önler. Bu yüzden her gün 1-2 dilim tüketimi çok yararlıdır.

Havuç

Çok miktarda a vitamini içerdiği için beta karoten deposudur. Cildinizi güneşe karşı korur ve kurumayı önler.

Ispanak

Yeterli bir ıspanak tüketimi ihtiyacınız olan a vitaminini karşılar ve ciltte ki dökülmeleri önler. Akne gibi sorunların önüne geçer ve ciltte ki dökülmelere karşı önleyici etkisi vardır.

Domates

Güneş ışınlarından koruyan ve güçlü bir antioksidan olan e vitamini domateste bol bol bulunur. Aynı zamanda cilt kırışıklığı ve kuruluğunu azaltır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.