1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Cilt Çatlaklarına 4 Adımda Çözüm Bulun
Cilt Çatlaklarına 4 Adımda Çözüm Bulun

Cilt Çatlaklarına 4 Adımda Çözüm Bulun

Özellikle de kadınların en çok şikayetçi oldukları konulardan birisi de şüphesiz ki cilt çatlakları olmaktadır. Cilt çatlakları ile alakalı olarak zaman içerisinde yaşanmış olan çeşitli hususlar gerçek manada şaşırtıcı denilebilir.

A+A-

Cilt çatlaklarının birçok değişik manada sebebi vardır ve zaman içerisinde görüntü olarak da aslında çok ciddi sıkıntıların meydana gelmesi ihtimali oldukça yüksektir.

Cilt çatlaklarının zaman içerisinde büyüdüğü kesin. İnternet uygulamaları üzerinde bunun önüne geçebilmek amacıyla çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Özellikle de son zamanlarda arama motorlarında başta kadınlar olmak üzere diğer bütün bireyler, cilt çatlaklarının başlıca sebepleri ve bu çatlaklıkların gidilmesi ile ilgili çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Bizler de bu konu ile ilgili bir makale hazırladık. Hepinize faydalı olmasını diliyoruz. Hadi hep birlikte makalemizi okuyalım

Cilt Çatlaklarının Başlıca Sebepleri Nelerdir?

Cilt çatlaklarının sebepleri aslında bellidir. Doğrudan bakımsız bir şekilde görünen ciltlerin yaşamış olduğu ciddi bir problemdir. Cilt rahatsızlıkları konusu ile ilgili uzmanlar, genel itibari ile doğru ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Hal böyle olunca aslında ortaya yenilikçi uygulamalar çıkmaktadır. Genel itibariyle bunları derinlemesine sıralanması fayda olacaktır.

  • Vitamin almayan bakımsız ciltler
  • Devamlı makyaj ya da cildin direncinin kırılması
  • Yanlış kozmetik ürünlerin tercih edilmesi
  • Cildin Kuru Ya da pH değerlerinde dengesizlik olması

gibi sebepler aslında cilt çatlaklarının meydana gelmesinin en önemli sebepleri arasında yer almaktadır.

1.Bol Bol Su Tüketilmelidir

İnsan vücudu kadar cildi de aslında suya gereksinim duymaktadır. Bazı ciltler kilo değişimlerinde dahi çatlama gibi durumlarla karşılaşabilir. Bu sebepten dolayı bol su tüketimi cildin olmazsa olmaz uygulamalarının başında gelmektedir. Böylelikle cildin esnekliği artış gösterecektir.

2.Hızlı Kilo Alıp Vermek Zararlı

Hızlı bir şekilde kilo almak ya da çok hızlı bir şekilde yine aynı şekilde alınmış olan kiloların geri verilmesi insan vücudunda bulunan derinin çok çabuk bir şekilde kimyasal ve fiziksel reaksiyonlara uğramasına sebep olacaktır. Bu durum aslında çatlaklar meydana gelmesinde önayak olmaktadır. İşte hızlı kilo alıp vermek aslında zararlı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle bu tip hızlı kilo alıp verme durumlarının dengede tutulması gerekir.

3.Spor Olmazsa Olmaz

Ciltte bulunan yağların normalden çok daha hızlı bir şekilde yakılması ve cildin sıkı bir hal alması açısından elbetteki spor olmazsa olmaz en önemli faktörlerin başında gelmektedir.

4.Nemlendirici Ürünler Kullanılmalı

İnsanların ciltleri bazen çok nemli için bazen de çok kuru olabilmektedir. İşte böyle kuru ciltlerin yumuşaması için nemlendirici ürünlerin kullanılması aslında cilt çatlaklarının meydana gelmesinin önüne geçecek en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler