1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Cihat Yaycı Biyografisi ,Cihat Yaycı Kimdir?
Cihat Yaycı Biyografisi ,Cihat Yaycı Kimdir?

Cihat Yaycı Biyografisi ,Cihat Yaycı Kimdir?

Geçen günlerde açıkladığı istifa sonrasında merak konusu olan Cihat Yaycı, Cihat Yaycı kimdir, Cihat Yaycı istifa mektubu, Cihat Yaycı nereli konularında sıkça arananların başında yer aldı. Bizde sizler için haber yaptık. Detaylar haberimizde

A+A-

Kısa bir süre önce yayınlanan kararname ile Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Yaycı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Tümamiral unvanından ve getirdiği sorumluluklardan istifa etti. Atama kararnamesinin yayınlanmasının ardından daha işlemler bile yapılmamışken istifa etme kararı alması dikkat çekmesine neden olurken farklı yorumlamaların yapılması da kaçınılmaz bir hal aldı. Cihat Yaycı için siyasi yönlü bir girişim olup olmadığı sorusunun da sorgulanması gündeme geldi. Birbirinden başarılı işlere imza atan ve Fetö yapılanmasının etkisiz hale getirilmesinde etkin şekilde görev alan Yaycı'nın istifası atamasını yapan cumhurbaşkanlığı makamına tepki şeklinde de değerlendirildi.

Doğum Yeri ve Eğitimi

Elazığ'da 1966 yılında dünyaya gelen Cihan Yaycı lise eğitimi için 1984 yılında Deniz Lisesi'ne gitmeye karar verdi. 1988 yılında ise Deniz Harp Okulu'ndan mezun olarak görevler almak üzere unvanının gereklerini yerine getirmeye başladı. Çeşitli gemilerde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı şekilde subay, amir ve komutan görevlerinde bulundu. İşi gereği Türkiye'nin birçok yerinde bulunan Yaycı mesleğine ve denize olan tutkusunu her zaman koruyarak başarılarına yenisini ekledi.

Alan Eğitimleri

Eğitimine görevleri sırasında devam eden Cihan Yaycı, 2000 yılına gelindiğinde Deniz Harp Akademisi bünyesindeki eğitimini tamamlandı. 2003 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu. Donanma Komutanlığı ile çalışmalarına devam etti. Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Anabilim dalında yüksek lisans yaptı.

Yurtdışı Eğitimleri

California'da fizik mühendisliği ve elektronik mühendislik alanlarında yüksek lisans yaparken İstanbul Üniversitesi'nde doktoraya hazırlandı. Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olarak doktor unvanını aldı.

Aldığı Görevler

2000 yılından sonra şube müdürü olarak Donanma Komutanlığı'nda çalışmalarını sürdürdü. Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü yaptı. Son olarak ise Strateji ve Anlaşmalar Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2012 yılında Tuğamiral rütbesi aldı. 2016 yılına gelindiğinde tümamiral mertebesine getirilerek hizmet etmesi onaylandı.

Unvanları

Son olarak 2016 tarihinde tümamiral olmasından sonra 2016-2017 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Personel Başkanı olması istendi. Görevini yaparken devamında Kurmay Başkan unvanı verilerek sorumluluk alanı artırıldı. Evli ve bir çocuğu olan Yaycı hayatına İstanbul'da devam ediyor.

İstifası

Birkaç hafta önce resmi gazetede yayınlanan kararname ile Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı şekilde çalışması için onay alan Yaycı işlemler devam ederken görevinden istifa ettiğini duyurdu. Resmi kanallar aracılığı ile yapılan istifa işleminden sonra kulislerde bazı haberlerin çıkması da kaçınılmaz oldu. Yaycı'nın yapılan istifadan hemen sonra istifa etmesi bir isyan olarak nitelendirilirken bazı kesimler farklı planları olduğu seçeneği üzerinde durdu.

İstifa Sonrası Yeni Adres

Yapılan istifa ve görevde değişim işlemleri sonrasında ne yapacağı merak edilirken cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'a sorulduğunda büyük başarılara imza atan bir personeli kaybetmiş olmaktan üzüntü duydukları şeklinde yorum yaptı. Ama herhangi bir kırgınlık durumunun olmadığı konusunda da açıklamalar yapmayı eksik etmedi.

Şaşırtan Görev

Bahçeşehir Üniversitesi'nde doçent olarak Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı olacağı yönünde çıkan haberlerin doğru olduğu kesinleşti. Görevle alakalı resmi açıklama hem Yaycı hem de üniversitenin personel işlerinden yapıldı. Yaptığı açıklamalar ile birçok kesimin takdirini kazanan tuğamiral artık öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Neden Şaşırttı?

Yunanistan ile yaşanan krizlerde yaptığı yorum ve sunduğu stratejiler ile dikkat çeken Yaycı'nın alacağı görevler dış basın tarafından bile takip ediliyordu. Önemli yönlendirmelerde bulunuyordu.

Kırgın Olduğu Söylentileri

Yapılan atama ile alakalı çevresine kırgın veya üzgün olduğunu belirttiği ifade edilen Yaycı'nın farklı bir görev beklediği yorumları yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.