1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Chrome Tüm Bildirimleri Kapatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?
Chrome Tüm Bildirimleri Kapatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Chrome Tüm Bildirimleri Kapatma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır?

Google Chrome tarayıcısını günümüzde çok sayıda kişi kullanmaktadır. Hızlı ve işlevi yüksek bir program olması nedeniyle insanlar bu programı tercih etmektedir.

A+A-

Google Chrome tarayıcısında sayfalardan gelen bildirimleri engellemek için belirli adımları atmak gerekir. Bu adımlarla birlikte artık Google size bildirim göndermeyi keser. Google Chrome günümüzde en çok talep gören tarayıcılar arasında yer almaktadır.

En popüler tarayıcılardan biri olan bu programda bazı kullanıcılar rahatsızlık duymaktadır. Bu rahatsızlık duyulan alanlardan birisi bildirimlerdir. Herhangi bir şeyin aramasını yapacağınız anda karşınıza gelen bildirimler kullanıcıların rahatsız olduğu konulardan birisidir. Bu bildirimle birlikte size gelen bildirimlerin gelip gelmemesi sorulmaktadır. Google Chrome üzerinde çıkan bu kutucuklardan dolayı insanlar bakmak istediği sayfanın kapanmasına neden olmaktadır. Google Chrome tarayıcısında bu olumsuzluğu engellemek çok basittir. İlgili ayarlarlar üzerinden işlemleri yapabilirsiniz. İnternet ortamında sizin karşınıza gelen birçok pencere bir hayli canınızı sıkabilir. Gelen bildirimler sizin rahatsızlık duymanıza neden oluyorsa ayarlar bölümü üzerinden işlemleri yerine getirebilirsiniz. Bildirimler menüsünü etkisiz hale getirerek işlemleri hemen yapabilirsiniz.

Bildirime İzin Ver Kutucuğu ve Düzenleme

Google Chrome tarayıcısında bildirimlere izin ver kutucuğunu kapatabilmek için öncelikle ana sayfayı açmanız gerekmektedir. Bundan sonraki adımda Google’ın en üst tarafında yer alan ve sağ köşede bulunan üç nokta alanına tıklamanız gerekir. Üç nokta alanında seçenekler arasından ayarlar bölümüne giriş yapmalısınız. Ayarlar bölümünde çok sayıda düzenlemeyi yapabilirsiniz. Programı daha kullanışlı hale getirmek için gelişmiş seçenekler alanı da yer alır. Gelişmiş ayarlar kısmında güvenlik ve gizlilik kısmı üzerinden bildirim ayarlarını yapabilirsiniz. Bu alandan site ayarlarını yaparak işlemleri en hızlı şekilde yerine getirebilirsiniz. Site ayarları bölümünde size sunulan düzenleme seçenekleri artık içerikleri kontrol etmenize şans tanır. Bu durumu kullanmak ve yapabilmek için işlemleri yapabilirsiniz. Google Chrome tarayıcısında ayarlamaları istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Bu konuda düzenleme bölümü tamamen size özgü olarak düzenlenebilir. Dilerseniz tüm bildirimleri kapatabilir ve bir daha bildirim almayabilirsiniz.
 

Chrome bildirim kapatma işlemleri için bildirimler menüsüne girerek bu kısımda bulunan çubuğu etkisiz pozisyona getirin. Bu noktada size bildirim gönderilmesini engellediğiniz zaman belirli olan tüm sitelerin size bildirim göndermesine son verebilirsiniz. Bu sayede büyük bir sorundan kurtulmak için önemli bir adım atmış olursunuz. Bu kutucuğun etkisiz hale gelmesini sağlamak adına sitenin adresini ekleyebiliriniz. Size bildirim göndermesinde herhangi bir sakınca bulmadığınız sayfaları daha önceden belirleyerek bu alanda bildirim gelmesini istediğiniz sayfaları belirleyebilirsiniz. Google Chrome tarayıcısında bu işlemi yapmayı bilmeyen birçok insan olabilir. Ayrıca tam olarak bu sorun nedeniyle tarayıcı ile yollarını ayırmak durumunda kalanlar da olabilir. Ancak Chrome bildirim kapatma işlemleri son derece kolay bir işlemdir. Bunun için yalnızca gereken adımları bulmak ve buna göre işlem yapmak gerekir.
 

Tüm Bildirimleri Kapatma İşlemi

Google Chrome tarayıcısında size gelen tüm bildirimlerden rahatsızlık duyuyor olabilirsiniz. Bu duruma son vermek için yapmanız gereken tek şey gereken adımları yapmaktır. Tüm bildirimleri kapatmak istiyorsanız bunun için sağ en üst köşede yer alan üç noktaya tıklamalısınız. Bunun ardından ayarlar bölümü üzerinden gelişmiş ayarlar alanına girmelisiniz. Gelişmiş ayarlarda daha kapsamlı bir düzenleme alanı yer almaktadır. Bu bölümde gizlilik ve güvenlik bölümünden site ayarları kısmına giriş yapmanız gerekmektedir. Bildirimler alanı karşınıza gelecek ve bu alandan bildirimleri menüsüne giderek etkisiz hale getirebilirsiniz. Bu işlemle birlikte size gelecek olan tüm bildirimlerden hemen kurtulabilirsiniz.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.