1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adana’da Su Seviyesinde Çıktı: "çukurova 7" İsimli Kuyudan Petrol Fışkırdı
CEPTETEB Krediden Cayma Nasıl Yapılır?

CEPTETEB Krediden Cayma Nasıl Yapılır?

"CEPTETEB Krediden Cayma Nasıl Yapılır?" TEB ayrıcalıklarıyla sunulan dijital bankacılık hizmetlerinden bir tanesi de "CEPTETEB" bankacılığıdır.

A+A-

Dijital bankacılık ile insanlar şubesiz bankacılık ayrıcalıklarıyla tanışıyorlar ve internet ya da mobil uygulamalar aracılığıyla işlemlerini her yerden dakikalar içerisinde halledebilme imkanına sahip oluyorlar.

CEPTETEB dijital bankacılığın bazı kredi seçeneklerinin de bulunduğunu belirtebiliriz. Bu avantajlı bankacılık seçeneğinin ihtiyaç kredisi ve konut kredisi seçenekleri bulunuyor. İnsanlar bu seçeneklerden CEPTETEB müşterisi olarak yararlanma hakkına sahipler. Yine de kredilerin geri ödeme seçeneklerinin büyük bir yükümlülük olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Nakit sıkıntısına düşen insanlar kredi ürünlerini kullanırlar. Yine de maddi yetersizlik ve geri ödemelerin yapılamayacak olması gibi zorluklar ortaya çıkabiliyor. O zaman ise akıllara gelen soru çekilen krediden cayma hakkına sahip olup olamayacağımızdır. Krediden cayma hakkınız bulunmakla birlikte, yerine getirmeniz gereken bazı şartlar ve bazı zaman aralıklarında krediden cayma hakkının kullanılabilmesi gibi durumlar vardır.

CEPTETEB Kredisinden Cayma Hakkınızı Kullanabilirsiniz

Tüketici Hakları içerisinde 2016 senesinden itibaren yerini almış olan krediden cayma hakkı sayesinde insanlar artık talebi yapabiliyorlar. İnsanların nakit sıkıntısı belli dönemler vardır ve finans kuruluşları da bu aşamada bireylerin nakit ihtiyacını belli prosedürlerle karşılarlar. Bütün prosedürlere uyan bir müşterinin kredi çekmesi de böylelikle gerçekleşiyor. Yine de insanların ağır faiz uygulamalarından sonra ödeme güçlüğü yaşamaya başlamaları da fazla uzun sürmüyor. Kredi işlemini iptal ettirme fikri de bu aşamada ortaya çıkıyor. Kredi ürününüzü CEPTETEB bankacılığında iptal ettirme seçeneğiniz bulunuyor. Bu işlemi CEPTETEB’in bir internet bankacılığı olmasından ötürü internet üzerinden yapmalısınız ya da bir TEB şubesine başvurmalısınız.

CEPTETEB Kredisinden Caymanın Yükümlülükleri Nelerdir?

CEPTETEB bankacılığından çektiğiniz kredinin iptali işlemini, krediyi çektiğiniz günden itibaren 14 günlük bir zaman zarfında bankanıza bildirmelisiniz. Bu sürede kredi iptal talebinizi oluşturmazsanız krediden cayma hakkınız yanacaktır. 14 gün içerisinde talep yaptığınız taktirde banka sizden kredide verdiği borcun tamamını geri ödemenizi isteyecektir. 30 günlük olarak belirlenen bu süreçte de kredi tutarınızın tamamını geri ödemelisiniz. Bu 30 günlük süreçte ayrıca kredi tutarına günlük bazda faiz uygulanacağı da unutulmamalıdır.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.