Çekik Göz Makyaj Tüyoları...

Çekik Göz Makyaj Tüyoları...

Çekik göz makyajı söz konusu olduğunda, bildiğiniz tüm kurallar pencereden uçup gider. Çoğunlukla bu nedenle, birçok kadın sadece göz kalemi veya makyajsız gitmeye karar veriyor.

A+A-

Çekik kadınlar kusursuz ciltleriyle bilinmelerine rağmen, göz farı denemeyi severler.

Çekik gözler hakkındaki konuşma yeni değil. Aksine yüzyıllar öncesine dayanıyor. İnsanlar Çekik gözleri fındık (özellikle badem) olarak tanımlarlar. Oldukça spesifikler ama aynı zamanda çok güzeller.

Çekik veya badem gözlerinin iki ana özelliği, göz kapakları ve epiklik kıvrımlardır.

Epiktik kıvrım, gözün iç köşesine yakın üst kapaktaki deriyi temsil eder.

Çekik kadınların makyaj yaparken sorun yaşamalarının ana nedeni bu iki şeydir. Gözlerini daha büyük göstermeye çalışmak en büyük zorluklardan biridir.

Çekik Gözler İçin Kapaklarınızı hazırlayın...

Çekik göz makyajını uygulamanın ilk adımı? Uygun hazırlık çalışması. Gölgenizin yerinde kalmasını istiyorsanız bu adımı atlayamazsınız. Jamie Chung ile çalışan ünlü makyaj sanatçısı Alyna Ajere, "Monoidler lekelenmeye meyillidir, bu yüzden kirpikleri ve kapağı hazırladığınızdan emin olun" diyor. Göz makyajınızın sabit kalmasını sağlamak için bir makyaj astarı kullanın ve ardından göz farı, astar ve kirpiklere geçmeden önce göz kapaklarınızı fondöten veya kapatıcı ile kapatın.

Çekik Gözler İçin Göz kalemi uygularken gözlerinizi açık tutun...

Çift göz kapağı olanlar, göz kalemi uygulama zamanı geldiğinde gözlerini kapatabilirken, monolidde ustalaşmanın sırrı tamamen gözlerinizi açık tutmakla ilgilidir. Bunu yaparak, nihai sonucun kontrolü daha fazla sizde olacak. Nasıl eyeliner uygulanacağından emin değil misin? Bağımsız bir ayna kullanın. Kapağınızı hafifçe yukarı kaldırın ve sıkı çizginizi kaydırın. Bu, daha dolgun bir kirpik çizgisi etkisi ve daha parlak bir görünüm sağlayacaktır.

Size iki seçenek sunduğu için TARTE tarteist ™ Double Take Eyeliner'ı seviyoruz: bir ucu sıvı astar, diğeri kil aşılanmış jel astardır. Aynı zamanda su geçirmezdir, bu da makyaj görünümünüzde ustalaşırken kavrama sağlar. Ajere, "Gömlekler su geçirmez olmalıdır" diyor. Bu, makyajınızın sabit kalmasını sağlar ve bu çok gereklidir (özellikle siyah göz kalemi oyundayken).

Çekik Gözler İçin Rengi kucaklayın.

Muhtemelen, Çekik gözleriyle çalışıyorsanız, gözlerinizi parlatmanın tek yolunun göz kalemi olduğuna inandığınız için uzun zaman harcadınız, ancak Ajere cesur tonlardan uzak durmanın vaktinin geldiğinin işaretidir. Ajere, "Yeni renkleri denemekten korkmayın" diyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.