1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Cajun Baharatlı Somon Yemeğinin Tarifi! Nefis Tarifler
Cajun Baharatlı Somon Yemeğinin Tarifi! Nefis Tarifler

Cajun Baharatlı Somon Yemeğinin Tarifi! Nefis Tarifler

"Nefis balık tarifleri" Cajun, baharatlı somon iştahı en kapalı kişilerim bile görünümü ile iştahını açacak bir yemektir. Görünüşünü kadar lezzeti de damaklarda tat bırakıyor.

A+A-

Bu yemekte somon, çeşitli baharatlar ile buluşup oldukça lezzetli bir hale geliyor. Ayrıca yanına da patates ve somon muhteşem bir ikili olduğu için bir özel soslu patates salatası yapılıyor. Gelin şimdi sizler ile cajun baharatlı somon yemeği için gerekli malzemelere bakalım.

Cajun Baharatlı Somon Yemeği İçin Gereken Malzemeler

  1. 4 adet somon fileto ve 4 adet patates
  2. 1 adet kırmızı soğan
  3. 5 dal taze soğan
  4. 1 bağ roka
  5. 1/2 bardak Zeytinyağı ve ayçiçeği yağı
  6. 1 yemek kaşığı Mayonez ve 2 yemek kaşığı hardal
  7. 1/2 limonun suyu ve limon kabuğunun rendesi
  8. cajun baharatı
  9. Karabiber ve tuz

Cajun Baharatlı Somon Yemeğinin Yapılışı

Öncelikle ilk olarak rokanızı ince bir şekilde doğrayın ve küçük bir kap ve benzeri bir şeyin içine koyun. Bir limonu yarısının suyunu sıkın ve bir bardak içine koyup ağzını streç ile kapatın. Limonun kabuğunu da rendeleyip başka bir kaba koyun.

Patateslerinizin kabuklarını güzelce soyun. Soyduğunuz patatesleri çok büyük ya da küçük olmamak şartı ile doğrayın. Doğradığınız patateslerin nişastasının gitmesi için bir kapta su içine koyun ve bekletin. Bu esnada bir tencereye su koyun, altını açın ve kaynamasını bekleyin. Patateslerinizi su kaynadığı zaman kaynar suyun içine atın. Patateslerinizi kaynar suyun içerisinde 8 ila 10 dakika boyunca haşlayın.

Cajun baharatınızı büyük bir kabın içine alın. Somon filetolarınızın etli kısımlarını kap içinde bulunan cajun baharatına bulayın. Somon filetolarınızı kızartacağınız tavayı ocağa koyun ve içerisine biraz sıvıyağ dökün. Tavanın altını açıp yağın ısınmasını bekleyin. Yağınız ısındığı zaman somon filetolarınızı tavanın içerisine koyun. Somon filetolarınızın önce altını 30 saniye sonra üstünü 30 saniye tavada pişirin. Somon filetolarınızın derili olan kısmını alt tarafa getirin ve tavanın altını kapatın. Bu sırada fırınınız açın ve 180 derecede ısıtın. İçinde somon filetolarınızın bulunduğu tavayı fırın ısındığı zaman fırına koyun. 180 derece ısıda 6, 8 ya da 10 dakika pişirin. Pişme süreniz somon fileto balığınızın kalınlığına göre değişecektir. Eğer ince ise 6, orta ince ise 8, kalın ise 10 dakikada pişer.

Soslu Patates Salatasının Sosunun Yapılışı

Somon fileto balığınız fırında pişerken siz bir yandan; mayonez, hardal ve kırmızı soğanlarınızı çukur bir kap içerisinde birleştirin. Bir mikser ile karıştırırken bir yandan da yavaş bir şekilde zeytinyağını; kırmızı soğan, hardal ve mayonezin içine ekleyin. Bütün bunları 1 ila 2 dakika karıştırdıktan sonra içerisine; limon kabuğunun rendesi, limon suyunu, karabiber ve tuzu da ilave edin. Önceden doğradığınız rokanın da bir miktarını içerisine koyun. Daha önceden haşladığınız patatesleri de süzgeç yardımı ile bütün bu malzemenin içerisine koyun ve kaşık ile karıştırın. Bu sizin soslu patates salatanız olacak. Patatesi de koyup karıştırdığınız an soslu patates salatanız hazır hale gelmiş oluyor.

Cajun Baharatlı Somon Ve Soslu Patates Salatası Yapımında Son Dokunuş

Somon filetolarınız piştiği zaman fırından çıkartın ve havlu kâğıt üstüne koyarak fazla olan yağın gitmesini sağlayın. Somon filetolarınızın fazla yağını aldıktan sonra servis edeceğiniz tabağa yerleştirin. Somon filetolarınızın yanına soslu patates salatanızı da koyun. Son olarak somonlarınızın üzerine ince doğranmış rokadan kalanını serpin.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler