1. HABERLER

  2. YEREL

  3. MERSİN

  4. BÜYÜKŞEHİR’LE MERSİN 2021’DE DE SPORUN KENTİ OLDU
BÜYÜKŞEHİR’LE MERSİN 2021’DE DE SPORUN KENTİ OLDU

BÜYÜKŞEHİR’LE MERSİN 2021’DE DE SPORUN KENTİ OLDU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 2021’DE KENTİ HAREKET ETTİRDİ

A+A-

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, 2021 yılında hizmete koyduğu ve devam ettirdiği projelerle kente hareket kattı. Başkan Vahap Seçer öncülüğünde düzenlenen maratonlar, yüzme yarışları ve turnuvalarla 2021’de de Mersin sporun kenti oldu.

“Bilinçli Spor Projesi” ile her yaştan Mersinli spor yaparken, birçok kişi Büyükşehir’in birçok branşta açtığı spor kurslarından yararlandı. Spora ve sporcuya büyük önem veren Büyükşehir, nakdi yardımlarla da birçok sporcuyu ve takımı destekledi.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ-ARŞİV)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in spora ve sporcuya verdiği önemle Mersin 2021 yılında da sporun kenti oldu. Mersin, Büyükşehir’in 2021’de hizmete koyduğu ve devam ettirdiği projelerin yanı sıra maratonlara, yüzme yarışlarına ve turnuvalara ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir 2021’de de hareket ettirdi

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan ve ‘harekete devam’ sloganıyla hayata geçirdiği “Bilinçli Spor Projesi” 2021’de de artan katılımcı sayısıyla devam etti. Toplam 15 noktada sürdürülen projede, Büyükşehir’in uzman eğitmenleri vatandaşlara her sabah spor yaptırmaya devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de çeşitli aktiviteler gerçekleştiren Büyükşehir, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nın yan tarafındaki yeşil alanda gün boyu etkinlikler yaptı. Büyükşehir’in spor hocaları eşliğinde mini voleybol, mini tenis, badminton, koordinasyon, futbol ve masa tenisi gibi birçok sportif faaliyet gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi,  “Dünya Kaykay Günü” dolayısıyla 21 Haziran 2021 tarihinde Kültür Park içerisinde bulunan Skate Park alanında  “Redbull Min The GAP” etkinliği düzenledi. Etkinlikte, kaykaya ilgi duyan tüm yetenekli gençlere profesyoneller tarafından hem destek hem de bilgi verildi.

Sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareket için farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla 16-22 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi, kentin dört farklı noktasında kapatılan sokaklarda 7 spor branşı ile zumba gösterisi gerçekleştirdi.

29 Ekim kutlamaları kapsamında Büyükşehir’in koordinesinde “Aydınlığa Yürüyüş” etkinlikleri yapıldı. İlk olarak Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde spor etkinlikleri düzenlendi. 7’den 70’e her yaştan Mersinli Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan alanlarda spor aktivitelerine katıldı. Akşam saatlerinde ise HiltonSA önünden Kültür Park boyunca kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Büyükşehir sporculara her alanda destek oluyor

Büyükşehir Belediyesi, 2021’de farklı branşlardan 173 amatör spor kulübüne toplam 1 milyon 456 bin lira maddi destekte bulundu. Destek kapsamında futbolda 51 kulübe 510 bin lira, salon sporlarında 97 kulübe 582 bin lira, kadın ve erkek takımı olan 3 kulübe 36 bin lira, BAL Ligi’ndeki 4 kulübe 100 bin lira, salon ve futbol takımlarında 12 kulübe 192 bin lira ve altyapıdaki 6 kulübe 36 bin lira verildi.

Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, beş gün boyunca kentin birçok noktasında etkinlikler ve gösteriler düzenledi. Çeşitli spor faaliyetleri, dans gösterileri ve panellerin yanı sıra bisiklet turu, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde futbol maçı organizasyonu, sporcu ödülleri takdimi gibi etkinliklerle hafta tamamlandı. 21 Mayıs 2021’de ulusal ve uluslararası alanda başarı elde etmiş olan 49 sporcuya 342 bin 795 lira, 35 antrenöre 76 bin 845 lira nakdi yardımda bulunuldu. Sporcu ve antrenörlere ödüllerini Başkan Seçer verdi.

Dünya Bisiklet Günü’nde pedallar çevrildi

Alternatif ulaşım araçlarından olan bisikletin kullanımıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü”nde Büyükşehir ekipleri de vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Kültür Park içerisinde bulunan amfi tiyatro önünden başlayan tur Cumhuriyet Meydanı’nda noktalandı. Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen bisiklet turu eş zamanlı olarak Tarsus’ta da yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ile birlikte 2021 yılı içerisinde “7. Mersin Caretta Bisiklet Festivali” düzenledi. Kent merkezinden başlayıp Erdemli ve Silifke’de de devam eden festivale Türkiye’nin 22 şehrinden toplam 175 bisikletli katıldı.

69 yüzücü Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nda kulaç attı

16-17 Ekim 2021’de Büyükşehir Belediyesi, Mersin tarihinin ilk yüzme maratonu olan “Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu”nu gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde gerçekleştirilen 1200 ve 8 bin 400 metrelik iki parkurdan oluşan maratonda, aralarında farklı şehirlerden katılımcıların da yer aldığı toplam 69 yüzücü Mersin maviliklerinde kulaç attı.

Tarsus’ta maraton coşkusu yaşandı

Tarih ve kültür kenti Tarsus’ta 3 yıl aradan sonra “Şehir ve Tarih Hepsi Bir Maratonda” sloganıyla, “13. Uluslararası Tarsus Maratonu” coşkusu yaşandı. 3 etaptan oluşan maratonun başlangıcını Başkan Seçer yaptı. Maraton yarışlarında toplam 3 bin 776 katılımcı yer aldı. 3 etabın yaş grupları sıralamasıyla kadın ve erkek birincileri için düzenlenen törende 88 sporcuya toplam 172 bin TL’lik para ödülü verildi.

Maraton koşusunda genel klasman erkekler kategorisinde Sang Benard Cheruiyot, genel klasman kadınlar kategorisinde ise Pauline Narogoi Esikon birinci oldu. Kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ise kanserle mücadele eden çocuklar için katılım sağladı.

Birçok turnuva gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin geleneksel hale getirdiği  “10 Kasım Atatürk’ü Anma 10 Yaş Futbol Turnuvası”nda 225 kişi 15’li takımlar halinde birbirleriyle mücadele etti.

“17 Mart 17 Yaş Futbol Turnuvası”na ise 150 kişi kayıt yaptırdı. A ve B olmak üzere toplam 10 takım karşılaştı. Büyükşehir’in “30 Ağustos Minikler Zafer Kupası”nda 4 takım karşılaştı, turnuvanın galibi Mersin Büyükşehir Belediyesi Futbol Kursu oldu. 2021 yılında 2’ncisi düzenlenen “Siteler Arası Plaj Voleybolu Turnuvası”nda ise 35 takım ter döktü.

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile bu yıl 5’incisi  gerçekleştirilen “Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası”na 13 ülkeden 486 sporcu katıldı. A ve B olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen turnuvada uluslararası düzeyde 62 ünvanlı sporcu yer aldı. Her kategoride ilk 10’a giren sporcuların dışında En İyi Türk Sporcu, 50 Yaş Üstü En İyi Sporcu, En İyi Yerel Sporcu, En iyi Yerel Kadın Sporcular, En İyi Kadın Sporcu klasmanlarında 41 sporcu ödüle layık görüldü.

2021 yılı içerisinde düzenlenen bir diğer turnuva olan “24 Kasım Öğretmenler Günü Ayak Tenisi Turnuvası”nda 10 takım arasından finale kalan Kartallar Takımı turnuva şampiyonu oldu. Turnuvanın karşılaşmalarını Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesindeki antrenörler yönetti. Turnuva, Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Kır Kahvesi yanındaki ayak tenisi sahasında gerçekleştirildi.

15 branşta spor kursu

Büyükşehir’in atıcılık, atletizm, basketbol, cimnastik, futbol, fitness/pilates, geleneksel okçuluk, güreş, hentbol, okçuluk, su topu, tekvando, tenis, voleybol, yüzme branşlarında devam ettirdiği spor kurslarından 2021’de 3 bin 202 kişi yararlandı. 

“Kır Çiçekleri” yetişiyor

Spora yeteneği olan kız çocuklarının geleceğin sporcu kadınları olma yolunda yetiştirildiği ve üniversiteye kadar olan tüm eğitim masraflarının karşılandığı “Kır Çiçekleri” projesindeki 55 öğrenci aldıkları başarılarla sevindiriyor. Katıldıkları birçok branşta başarı elden eden öğrenciler, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yer alan Özel Kır Çiçekleri Ortaokul Kız Sporcu Yetiştirme Yurdu’ndaki birçok olanaktan yararlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.