1. HABERLER

  2. YEREL

  3. MERSİN

  4. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLK YARI KARNESİ PEKİYİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLK YARI KARNESİ PEKİYİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLK YARI KARNESİ PEKİYİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİ ÖĞRENCİLERE İYİ GELDİ

A+A-

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER ALANDA ÖĞRENCİNİN YANINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik hizmetlerinin ilk yarı karnesi pekiyilerle dolu. Gıdadan barınmaya, psikososyal destekten süt ve kuruyemiş dağıtımına kadar her an öğrencilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, ikinci dönemde de eğitimden yana hizmetlerle öğrencilere destek olmaya devam edecek.

Büyükşehir, eğitimin her aşamasında öğrencilerin yanında

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, amaçlarının öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri, daha sağlıklı beslenmeleri ve onların tüm şartlarını daha iyi hale getirmek olduğunu söyledi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde öğrencilere önemli desteklerde bulunduklarını belirten Yıldırım, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, ilkokula yeni başlayan öğrencilerimize ‘İlkokula Merhaba’ demek adına ‘İlk Çantam’ projesiyle, içerisinde temel kırtasiye ürünlerinin bulunduğu, çocuklarımızın okula başlangıcında ihtiyaç duyacakları temel ürünlerin yer aldığı bir çanta hediyemiz oldu” dedi.

‘Süt Senin Gurur Mersin’in projesi kapsamında öğrencilere okul sütü ve yanında kuruyemiş dağıtımı yapıldığını belirten Yıldırım, eğitim öğretimi destekleme kurs merkezlerinin mahalle içlerine kadar girdiğine dikkat çekerek, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerin de yanlarında olduklarını kaydetti. Lise ve üniversite öğrencileri ağırlıklı olmak üzere, ‘MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde öğrencilere her türlü konuda akademik ve psikososyal konularda danışmanlık hizmeti verildiğini de aktaran Yıldırım, “Ayrıca Gülnar’da ve merkezde olmak üzere yurt hizmetimizi de bu yılın ilk yarısında vermeye başladık. Merkezimize de konforlu, çocuklarımızın rahat edebileceği bir yurt açtık” diye konuştu.

Yıldırım: “Bütün hizmetlerimiz, ikinci dönemde de devam edecek”

Tarsus'ta ve Mersin merkezde olmak üzere ‘Çamaşır Kafe’ hizmetiyle öğrencilerin çamaşır ile ilgili problemlerini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, “Ayrıca ailesi Mersin’de ikamet eden ve üniversiteyi yeni kazanan çocuklarımıza, okullarında ilk yıllarında harçlıklarını sağlamak amacıyla öğrenim yardımı desteğimiz oldu” ifadelerini kullandı.  

‘Mahalle Mutfakları’ hizmetinin bütün dezavantajlı bölgelerde var olduğunu, ancak Tarsus ve Mersin Üniversitesi önündeki noktaların tamamen öğrencilere hizmet verdiğini dile getiren Yıldırım, “İlk dönem sunduğumuz Mahalle Mutfaklarımızda 3 çeşit yemeği, ikinci dönemde de öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Aşhanemizden çıkan yemekleri, kurs merkezlerimizde lise sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize okul çıkışlarında veya yiyip okula gitmeleri üzere ikram ediyoruz” dedi.

‘1 Ekmek 1 Çorba’ her yerde…

‘1 Ekmek 1 Çorba’ noktalarının da yine üniversite önlerinde öğrencilere hizmet verdiğini ifade eden Engin Yıldırım, “Ayrıca bu çorbalarımızdan, yine kurs merkezlerimizdeki öğrencilerimiz de faydalanmakta. Bir de dezavantajlı bölge okullarından gelen talepler üzerine veya bizim tespit ettiğimiz dezavantajlı okullara da çorba götürüp, oradaki öğrencilerimize çorba ikramında bulunuyoruz. İkinci dönemde de, bu yapmış olduğumuz hizmetler devam edecek” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.