1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Bulgaristan’da Nereye Gidilir? Bulgaristan’da Gezilecek En Güzel 10 Yer!
Bulgaristan’da Nereye Gidilir? Bulgaristan’da Gezilecek En Güzel 10  Yer!

Bulgaristan’da Nereye Gidilir? Bulgaristan’da Gezilecek En Güzel 10 Yer!

Bu "Gezi Rehberi" yazımızda "tatil için gidilecek yerler" olarak Bulgaristan'dan bahsettik. Eğer "Bulgaristan'a seyahat" etmeyi düşünüyorsanız bu 10 yere mutlaka uğrayın. İşte sizler için derlediğimiz "Bulgaristan tatil rehberi" haber detayında...

A+A-

bulgaristan1.jpg

Avrupa'yı ziyaret ederken pek çok turist, doğal güzelliklerle kutsanmış, muhteşem kültürel mirasa, elverişli iklime, orta çağ şehirlerine, misafirperver dağlara ve çarpıcı Karadeniz sahillerine sahip bir Balkan ülkesi olan Bulgaristan'ı görmezden geliyor. Bu harika ülke genellikle ziyaretçilerin uğrak yeri olmasa da, birçoklarının beklentilerini aşmayı vaat ediyor. Uygun fiyatlı konaklama, sıcakkanlı bölge halkı ve harika yemekler - en büyük Balkan ülkesi seyahat listesi listenizde olmalıdır. Ülkenin büyüsüne hayran kalacağınızdan eminiz.

Bulgaristan'da ayrıca biraz tarih çekebileceğiniz veya klasik bir Bulgar festivaline katılabileceğiniz birçok ilginç kasaba var. Evksinograd Konutu ve Rila Manastırı gibi insan yapımı kalıntılar, saatlerce gezi ve fotoğraf çekme imkânı sunar.

1. Sofya...

Doğu ve batının ilginç bir birleşimi olan Sofya, Bulgaristan'ın başkentidir. Trakyalılar ve Keltler, Roma-Bizanslılar, Osmanlılar da dahil olmak üzere imparatorlukların ağır etkisi buradaki mimaride iyi bir şekilde gözlemlenebilir. Müzeler, kiliseler ve anıtlar, Sofya'da yapılacak çok şey var. Kuşkusuz Bulgaristan'da ziyaret edilebilecek en iyi şehirlerden biridir.

2. Süzebolu...

Burası Bulgaristan'ın en eski sahil kasabalarından biridir. Bu küçük kasaba başlangıçta bir Yunan balıkçı köyüydü, dolayısıyla Yunan mutfak etkisi. Plajlar oldukça temiz ve su berrak olduğundan yüzmek için ideal. Eski şehrin Arnavut kaldırımlı sokakları ve ahşap evleri kendine has bir çekiciliğe sahiptir. Sadece tembellik yapmak isteyenler ve Bulgaristan'da nereye gideceklerini merak edenler için bu kasaba sizin çağrınız!

3. Bansko...

Bulgaristan'ın kayak merkezi kasabası Bansko, kış sporları meraklıları için bir cennettir ve Bulgaristan'ın tatil için en iyi yerlerinden biridir. Kayak sezonunda turistlerle dolu olan kasaba, başka türlü sessizdir ve Pirin Millî Parkı dahil komşu bölgeleri keşfetmek için iyidir. Dar sokaklar ve güzel antik evler bir göz atmaya değer. Pirin Caddesi, hediyelik eşya alışverişi için harika olan şehrin bir diğer önemli noktasıdır.

4. Veliko Tarnovo...

Geçmişi 7.000 yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahip olan bu pitoresk şehir, Avrupa'nın en büyük orta çağ anıtlarından biri ve Bulgaristan'ın en iyi turistik yerlerinden biri olan Tsaravets Kalesi ile ünlüdür. Yantra nehri şehri ikiye bölerek şehrin güzelliğine katkıda bulunur. Ortodoks kiliseleri, müzeleri ve Arnavut kaldırımlı sokakları kesinlikle zaman ayırmaya değer; bu efsanevi şehir, Bulgaristan turu sırasında kaçırılmaması gereken bir yerdir.

5. Plovdiv...

Genellikle 'Yedi Tepeli Kent' olarak anılan Plovdiv, Bulgaristan'ın ikinci büyük şehridir. Eskişehir bir tepenin üzerinde yer alır ve şehre göre sessiz ve rahattır. Eski şehirdeki birkaç Bulgar Rönesans mimari tarzı ev müzelere dönüştürüldü ve halka açık. Plovdiv, hâlâ birçok kültürel etkinliği barındıran, iyi korunmuş bir antik Roma amfitiyatrosuna sahiptir. Plovdiv, Bulgaristan'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

6. Rila Manastırı...

Bu manastırı ziyaret etmeden Bulgaristan tatilleri eksiktir. Rila Manastırı, dünyanın en ünlü Doğu Ortodoks manastırıdır. 'Bulgaristan'ın Kudüs'ü' olarak bilinen bu şirin manastır, Rila Manastırı Tabiat Parkı'nda, deniz seviyesinden 1.200 metre yükseklikte yer almaktadır. Manastır 60'ın üzerinde keşişe ev sahipliği yapmaktadır ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir. Manastırın enfes sanat eseri ve mimarisi, yıllar boyunca birçok turisti kendine çekmiştir.

7. Zheravna...

Zheravna'da zaman burada bitiyor gibi görünüyor. Güzel köyde, Ulusal Uyanış döneminden kalma 200'den fazla eski ev vardır. St Nicholas Kilisesi ve Yordan Yovkov Evi turistler arasında oldukça popülerdir. Sokaklar dar ve Arnavut kaldırımlı, köyde yürüyüşe çıkıp güzelliğinin tadını çıkarmanız tavsiye edilir.

8. Varna...

Yaz aylarında birçok kişinin favorisi olan Varna, parti müdavimleri arasında büyük bir hit olan restoran ve barlarla dolu çarpıcı plajlara sahiptir. 'Ülkenin deniz başkenti' olarak bilinir. 1886 yılına dayanan Varna Katedrali, Karadeniz kıyısındaki en eski ve en büyük katedraldir. Varna Arkeoloji Müzesi, kaçırılmaması gereken başka bir yer.

9. Nessebar...

Nessebar, antik çağları yeniden tanımlıyor. Bu tarihî kasaba, 'Karadeniz'in İncisi' olarak bilinir. Buradaki evler 18. ve 19. yüzyıla kadar uzanıyor. Bizanslılar, Yunanlılar, Romalılar, Bulgar'lar, Haçlılar ve Osmanlılar da dahil olmak üzere birçok imparatorluk şehrin mimarisini etkilemiştir. Ve en önemlisi UNESCO Dünya Mirasına da eklenmiştir.

10. Pirin Millî Parkı...

66.000 dönümlük bir alanı kapsayan Pirin Millî Parkı, 1983 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edildi. Bu el değmemiş parkta bazı çarpıcı buzul gölleri, şelaleler, mağaralar ve kireç taşı dağları vardır ve büyük ölçüde iğne yapraklı ormanlarla kâplıdır. Park 170'ten fazla kuş türüne ev sahipliği yaptığı için yürüyüş ve kuş gözlemciliği burada baskın bir aktivitedir. Sakin, el değmemiş ve tek kelimeyle büyüleyici, bu mücevheri kaçıramazsınız. Ve "Bulgaristan güvenli mi?" Diye merak ediyorsanız endişelerinizi bir kenara bırakın! Bu Paskalya Avrupa ülkesi sadece güvenli değil, aynı zamanda ekonomik bir tatil için mükemmel bir seçim! Öyleyse çantalarınızı toplayın ve hemen Bulgaristan'a bir gezi yapın!

İyi Yolculuklar...
 


bulgaristanda-nereye-gidilir-bulgaristanda-gezilecek-en-guzel-10-yer.jpg

bulgaristanda-nereye-gidilir-bulgaristanda-gezilecek-en-guzel-10-yer-001.jpg

bulgaristanda-nereye-gidilir-bulgaristanda-gezilecek-en-guzel-10-yer-002.jpg
 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler