1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Boyalı Saçlar İçin Bakım Önerileri
Boyalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Boyalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Birçok kadın hatta artık erkek saçlarının doğal renginden sıkılır veya farklı bir renk için saçlarını boyar. Boyalı saçlar normal saçlardan biraz daha farklı bir bakım ister.

A+A-

Bunun sebebi boyanın akma hızını düşürmek ve saç sağlığını ekstra korumaktır. Biz sizlere eğer ki saçınız boyalı ise veya boyatacaksanız nasıl bakım yapmanız gerektiğini anlattık. Haydi, gelin beraber bu önerilere teker teker bakalım ve boyalı saçlara nasıl bakım yapılır öğrenelim.

Boyalı Saçlarınızı Boyalı Saçlara İçin Olan Şampuan İle Yıkayın

Boyalı saçların boyası bir süre sonra akmaya başlar. Fakat boyalı saçlar için özel yapılan renk koruyucu pigmentli şampuan kullanırsanız boyanın akma süresini uzatırsınız. Ayrıca boyalı saçınıza oldukça daha iyi gelecektir. Buna ek saç kreminizi de boyalı saçlara özel bir saç kremi kullanın.

Sülfatsız Saç Şampuanı Ve Saç Kremi Kullanın

Bu maddenin şampuan seçiminde olmamasının sebebi oldukça önemli bir madde olmasıdır. Eğer renk koruyucu yani boyalı saçlara özel şampuan ya da krem kullanmayacaksanız mutlaka sülfat içermeyen şampuan ve krem kullanın. Aksi halde boyanız oldukça hızlı bir şekilde akmaya başlayacaktır.

Boyalı Saçların Çok Kirlenmesine İzin Vermeyin

Boyalı saçlar kirlendiği zaman ve yağlandığı zaman boyası çok daha hızlı bir şekilde akar. Bunun için saçlarınız boyalı ise çok fazla kirlenmemesine özen gösterin. Fakat devamlı da yıkamayın. Çok sık yıkamak da boyanın hızlı akmasına sebep olur.

Boyalı Saçlarınızı Çok Isıya Maruz Bırakmayın

Boyalı saçlar ısıya maruz kaldığı zaman boyasını çok daha hızlı bir şekilde saç üzerinden atar. Bu yüzden saçlarınızı mümkün olduğunca az şekillendirin. Hatta güneş ışığından dahi uzak durmaya çalışın. Ayrıca bu ısıdan uzak durmanın diğer sebebi, saçlar boyanırken zaten az da olsa zarar görür güneş ışınları ve yüksek ısı ile saç şekillendirmek saça daha fazla zarar verir. Bu yüzden saçınızı ısıdan uzak tutun.

Saçlarınızı Devamlı Toplamayın

Saçlar devamlı toplandığı zaman boyalı da olsa boyasız da olsa dökülür. Fakat bu durum boyalı saçlar için bir tık daha fazladır. Bu yüzden boyalı saçlarınızı çok sıkı bir şekilde bağlamayın ve uzun süre saçınızı bağlı tutmayın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.