1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Boy Abdesti ve Önemi
Boy Abdesti ve Önemi

Boy Abdesti ve Önemi

Dinimizin önem verdiği birçok husus bulunmaktadır. Bu hususlardan bir tanesi de hiç şüphesiz boy abdestidir.

A+A-

Boy abdesti , uygulanışı bakımından namaz abdestinden biraz farklıdır. Gusül abdesti de denilen boy abdesti , şu şekilde alınır: önce ağza ve buruna üç defa olmak kaydıyla su değdirilir , daha sonra normal namaz abdesti gibi abdest alınır , daha sonra baş kısmına üç defa , sağ ve sol omuz kısmına üç defa su dökülerek işlem tamamlanır. Boy abdestinde en önemli kural ise bütün vücudun hiç kuru yer kalmamak şartıyla yıkanmasıdır. 

Boy abdesti , sadece müslümanlara özgü bir ruhi ve bedeni temizlenme biçimidir. Sadece islam dininde yer alan boy abdesti, bir tür manevi temizliktir. Boy abdestini yerine getirilmemesi halinde, namaz kılınamaz, kuran-ı kerime el sürülemez, kurban kesilemez, hacca gidemez, oruç tutulamaz ve birçok dini görev yerine getirilemez. İslam alimlerinin boy abdesti hakkında yaptığı birçok açıklama bulunmaktadır. Alimlere göre cünüp gezen bir insandan ; ''melekler uzak durur , rızkı kesilir , evinde bolluk ve bereket olmaz , hiçbir işinde hayır olmaz, Allah, o insana rahmet etmez, kendisi fark etmese de çok pis bir şekilde kokar, vesvese gibi çeşitli hastalıklara yakalanır, üzerinde bir ağırlık hisseder ve bu ağırlık boy abdesti alınmadıkça geçmez, ve sürekli iç daralması hisseder.'' 

Boy abdestinin alınmamasının neden olduğu zararlarının yanında birçok faydası da bulunmaktadır. Bu faydalardan bazıları şunlardır: ''kişi boy abdesti aldığında melekler ona duada bulunur, döktüğü su adedince günahları affedilir, ruhsal bir rahatlama ve hafifleme yaşar, sinirleri gevşer ve daha sakin bir hal alır, evinde bolluk ve bereket olur.'' Müslüman olan her insan için boy abdesti farz olduğu gibi dünya ve ahiret hayatımızda yüksek dereceler kazanmamızda önemli bir yer tutmaktadır. Allah'ın gazabını ve meleklerin nefretini üzerimize çekmemek için boy abdestini almamızda fayda bulunmaktadır. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.