1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. C-Prot, Virus Bulletin 12. Ödülüyle Güçlü Koruma ve Mükemmel Performansı Bir Araya Getiriyor!
Bosna ve Leyla

Bosna ve Leyla

Bosna, Müslüman aleminin kanayan yarasıdır. Müslümanların kendilerinden utanmaları için Bosna'yı, orada yapılan katliama sessiz kaldıklarını hatırlamaları yeterlidir.

A+A-

Aslında bu sadece müslümanların değil tüm insan olduğunu iddia edenlerin vicdanını sızlatan bir olaydır. Avrupa'nın göbeğinde, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen bu insanlık suçunu biz unutsak bu toprak , bu gökkubbe, bu kuşlar unutmayacaktır.

Bugün bile hatırlandığında tüyler ürperten bu katliamı en çarpıcı yüzüyle anlatan kitaplardan biridir Leyla. Bu kitapta bu katliamın canlı tanığı olan Leyla'yı dinleyeceksiniz. Gerçek bir yaşanmışlık ve belki de gerçek ilk kez bu kadar korkunç.

İnsanlık tarihinde birçok toplu katliam yapıldı elbet ama Bosna katliamında 'toplu katliam' tanımının ötesine geçildi ve ilk kez 'toplu tecavüz' terimi ortaya çıktı. Birçok kadın o cehennemde tecavüze uğradı. Bir kısmı bu çocukları doğurmak zorunda kaldı, bir kısmı tamamen askerlerin zevkine kurban oldu. Hepsinin kaderi aynıydı fakat sonları aynı olmadı. Bir kısmı öldürüldü bir kısmı ise şu an hala yaşıyor. Ama yaşadıkları güne lanet ediyorlar.

Bu katliamı dava edip haklarını aramak isteyenler oldu. En azından bunu herkese duyurmak istediler fakat çoğu kadının yaşadıklarını anlatmaya gücü kalmamıştı. Çoğu yıllardır sessizlik orucu tutuyor. İçlerinden çok az bir kısmı, Leyla gibiler, seslerinin en yüksek tonuyla bunu her yerde haykırdılar. 'Tüm insanlık duysun bu bizim ayıbımız değil, bu insanlığın ayıbı!'

Kitapta olayları Leyla'nın ağzından dinleyeceksiniz. Her sayfasında tüylerinizin ürpereceği, gözlerinizin dolacağı ve bundan sonra katliamın yıldönümlerinde hep aklınıza bu kitabın sayfalarının geleceği bir yapıt.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.