1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır Windows 10
Bilgisayar iPhone’u Görmüyor Hatası Nasıl Giderilir?

Bilgisayar iPhone’u Görmüyor Hatası Nasıl Giderilir?

iPhone kullanıcıları bazı işlemlerini halletmesi gerektiği durumlarda bilgisayarda ‘’Bilgisayar iPhone’u görmüyor’’ sorunu ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu sorunu genellikle Windows 7,8 ve 10 cihazlarınızda kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.

A+A-

iPhone cihazları bazı durumlarda bilgisayara bağlı olduğu halde Bilgisayarlar sekmesinde ‘’Taşınabilir Aygıtlar’’ kısmında görülmemektedir. Bu gibi durumlarda iki cihaz da yeniden başlatılabilir ya da iTunes programını yeniden yükleyebilirsiniz. Peki, bu durumlarda bilgisayar iPhone’u görmüyor hatası nasıl giderilir?

Denenmesi Gereken İlk Çözümler

Bilgisayar iPhone’u görmüyor hatası ile karşı karşıya kalındıktan sonra yapılması gereken ilk adım daha yüzeyel işlemleri denemektir. Detaylı bir şekilde soruna inilmeden önce belli bazı yöntemlerin denenmesi işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Bu yazımızda sizlere bilgisayar iPhone’u görmüyor sorunu karşısında denemeniz gereken 8 temel çözüm yolunu sunacağız. Yapması oldukça pratik olan işlemleri sırasıyla deneyebilir ve kısa süre içerisinde problemin nereden kaynaklı olduğunu da görebilirsiniz. İşte, bilgisayar iPhone’u görmüyor hatasında kontrol edilmesi gereken ilk işlemler;

• iPhone cihazınızı bağlarken gelen uyarıda bilgisayara güven diyin.

• iPhone cihazınızda kilit var ise, cihaza girip kilidi açın.

• iPhone cihazınızın güncellemesi var ise yükledikten sonra bilgisayara bağlamayı deneyin.

• iPhone cihazınızı, bilgisayarda yer alan başka USB kısmına takın. Nadir olsa da bilgisayarda yer alan USB portlarında sıkıntı olabilmektedir.

• Kullandığınız USB kablosunu başka bir USB kablosu ile değiştirin.

• USB kablosunu taktıktan sonra bilgisayarın mevcut cihazı algılaması için bekleyin ve ardından iPhone cihazınızda yer alan şifreyi girmeyi unutmayın.

• iPhone cihazınızı ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yeniden başlattığınız iki cihaz arasında tekrar bağlantı kurmayı deneyin.

Apple Mobile Device Support’u Kontrol Edin

Yukarıda listelenen pratik çözümler, bilgisayarınızla bağlantı kurmanızda herhangi bir işe yaramadıysa diğer aşama olan Apple Mobile Device işlemlerine geçebilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken şey öncelikle Apple Mobile Device hizmetinin bilgisayarınız mevcut olup olmadığını kontrol etmek. Bilgisayar iPhone’u görmüyor hatası nasıl giderilir? konusunda son çare olarak genellikle bu işlem denenmektedir. Apple Mobile Device’ın bilgisayarınızda yüklü olup olmadığını şu şekilde kontrol edebilirsiniz;

Denetim Masası > Bir Program Yükle veya Kaldır 

Apple Mobile Device Service Uygulamasını Windows Bilgisayarınıza Yükleyin

Apple destek uygulaması sayesinde iPhone cihazınızda yer alan çeşitli dosyaları daha kolay ve hızlı bir şekilde cihazınıza aktarabilirsiniz. Apple Destek uygulamasını bilgisayarınıza yükleyerek bilgisayarınızın iPhone cihazınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Bazı durumlarda ise bilgisayar üzerinde ‘’ Bu aygıt Apple Mobile Device Service başlatılamadığından kullanılamıyor.’’ Bu durumda iTunes ile bağlantı kurabilmek için Apple Mobile Device Service’i etkin hale getirmek gerekmektedir. Bunun için yapmanız gerekenler ise şu şekildedir;

Apple Mobile Device Service’i çalıştırmak için uygulamanız gereken adımlar:

Bilgisayarla herhangi bir bağlantısı bulunan iPhone, iPad cihaz bağlantısını kesin.

Windows bilgisayarınızın klavyesinde yer alan Windows logosuna basarak arama yerine gelin.

Arama yerine gelmek için Windows logosuna bastıktan sonra herhangi bir harfe tıklamanız yeterli olacaktır.

Çalıştır kısmı açıldıktan sonra komut olarak ‘’services.msc ‘’ Enter tuşuna basın.

Bu işlemi yaptıktan sonra karşınıza hizmetler konsolu gelecektir. Buradan ‘’Apple Mobile Device Service’’ seçeneğine basarak sağ tıklayın ve ardından ‘’Kısayol’’ menüsünden Özellikler kısmına tıklayın.

Başlangıç türü açılır kısmını ‘’Otomatik’’ olarak değiştirin.

Ardındın ‘’Hizmeti durdur’’ kısmına tıklayın. Hemen ardından ‘’Hizmeti başlat’’ diyerek geri açın.

İşlemleri tamamladıktan sonra ‘’Tamam’’ seçeneğine tıklayarak kapatın.

Bu aşamadan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açıldığında iTunes’u açarak gerekli iPhone cihazınızı bilgisayara bağlayın.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler