1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Bilgisayar Anakart Modeli Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?
Bilgisayar Anakart Modeli Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bilgisayar Anakart Modeli Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bilgisayarlar günlük hayatın artık vazgeçilmez dostları haline geldi. İş, eğlence, oyun ve bilgi edinme dahil birçok amaçla kullanılan bilgisayar aygıtlarının kasaları açıldığında oldukça karışık ve bir o kadarda karmaşık bir ortamla karşılaşabilirsiniz.

A+A-

Tüm bu sistemin kalbi diyebileceğimiz parça ise anakarttır. Anakart bir bilgisayar sistemi için olmazsa olmazdır. Genel olarak insanlar bilgisayarların teknik donanımlarıyla alakalı olarak çok fazla içerik bilgisine sahip değildir.

Bunun temel nedeni ağırlıklı olarak kullanım odaklı olunmasıdır. Bu yüzden anakart dendiğinde birçok insan için bu parça pek anlam ifade etmeyebilir. Ama eninde sonunda bir gün araştırmaya ihtiyaç duyulacaktır. Bu araştırma beraberinde bir soruyu da meydana getirir. Anakart modelimi nasıl öğrenebilirim? sorusu mutlaka sorulacaktır.

Çünkü bir bilgisayar oyunu veya programı için gereksinim duyulan maddelerden bir tanesinde mutlaka anakart ile ilgili bir kısım olacaktır. Haliyle bu kısımda mevcut anakartınızın modelini öğrenmek istiyorsanız bazı aşamaları yerine getirmeniz gereklidir.

Anakart Modeli Öğrenme

Anakart modelinizi öğrenmek için ilk olarak yapmanız gereken şey Windows ve R tuşlarına aynı anda basmaktır. Bu işlem sayesinde çalıştır ekranı gelecektir. Çalıştır ekranına msinfo32.exe yazıp aratmanız gerekmektedir.

Bu işlemin ardından sistem bilgi ekranı açılacaktır. Yeni açılan kısımdan ise sistem özeti sayfasını açmalısınız. Ardından ise sistem modeli satırını bulmanız gereklidir. Anakart modelinizin bu kısımda yazdığını göreceksiniz.

Program Aracılığıyla Anakart Modeli Öğrenme

Program vasıtasıyla anakart modelimi nasıl öğrenebilirim? sorusunu soruyorsanız eğer bu konuda da sizleri aydınlatıcı bazı bilgiler paylaşacağız.

İlk olarak CPU-Z adlı programın indirilmesi gereklidir. Bu indirme işlemi yapıldıktan sonra aşamaları takip ederek kurulumu tamamlamanız gerekmektedir. Kurulum işlemi de bittikten sonra Mainboard bölümünü açıp gelen kısımdan Model satırını bulmalısınız.

Bu kısımda anakart modelinizin yazdığını görüyor olacaksınız. Farklı alternatif yöntemler bulunuyor olsa da anakart modelimi nasıl öğrenebilirim? sorusunu soranlar için en pratik cevaplar bunlardır.

System Spec Programı İle Anakart Modeli Öğrenme

System Spec programı aracılığıyla anakart modeli öğrenmek istiyorsanız çok kısa bazı aşamaları yerine getirerek amacınıza ulaşabilirsiniz. Bunun için ihtiyaç duyduğunuz ilk şey program indirmeye müsait bir internet ağıdır.

Eğer bilgisayarınızda System Spec programı yoksa bu durumda indirme işlemi yapmalısınız. İndirme işlemini tamamladıktan sonra sıra kurulum aşamasına gelir. Kurulum aşamasında başlatacağınız tarama işleminin ardından ise sistem bilgilerini gösteren yeni bir ekran açılır. Açılan ekranda bilgisayarınızın anakart modelini görebilirsiniz.

Komut İstemi İle Anakart Modeli Öğrenme

Eski ama pratik bir şekilde anakart modelini öğrenmek isteyenler içinde bir alternatif yöntem mevcuttur. Bu yöntem komut istemi ile anakart modeli öğrenmektir. Bunun için ilk olarak Windows ve R tuşlarına aynı anda basılması gereklidir. Bu işlemin ardından çalıştır ekranı açılır.

Açılan ekrana cmd yazıp aratmanız gerekiyor. Yapmış olduğunuz bu işlem sayesinde komut istemi ekranı açılacak. Bu kısma wmic csproduct get name, identifyyingnumber, uuid yazıp aratmanız gereklidir.

Bu işlemi yapmanızın ardından anakart modelinizin bu kısımda yazdığını göreceksiniz.

Anakart Modeli Öğrenme Sebepleri

Anakart modeli öğrenmek istemenin birçok gerekçesi olabilir. Bazen bir programın veya oyunun mevcut anakart tarafından kaldırılıp kaldırılmayacağı öğrenilmek istenir. Bazen ise yeni bir bilgisayar alımında eski bilgisayardaki anakartın modeli öğrenilerek yeni bilgisayarda daha yüksek bir modelli anakart tercih edilmek istenmesinden kaynaklıdır.

Tüm bunların yanında bilgisayarın donanımsal özellikleriyle alakalı olarak bilgi sahibi olmak içinde öğrenmek isteyebilirsiniz. Her ne sebeple olursa olsun anakartınızı güvenli ve pratik yollardan öğrenmek istiyorsanız yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.