1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Beyaz Duvar Boyası İle Uyumlu Mobilya Seçimleri Nasıl Olmalı?
Beyaz Duvar Boyası İle Uyumlu Mobilya Seçimleri Nasıl Olmalı?

Beyaz Duvar Boyası İle Uyumlu Mobilya Seçimleri Nasıl Olmalı?

Çoğu zaman yaptığımız boya seçimleri yanlış olabiliyor. Ya da alakası olmayan bir mobilya seçimimiz evimizi tekrar boyamamıza neden olabilir. Bu dekorasyon fikirleri yazımızda mobilya seçimi hakkında tavsilerde bulunmaya çalıştık. Detaylar haberde...

A+A-

Burada beyaz boya üzerinden bahsedeceğimiz için beyaz boyaya örnek vermek daha doğru olacaktır. Öncelikle belirtmek isteriz ki yeni döşeyeceğiniz evin önce mobilyaları alınır ona göre boya seçimi yapabilirsiniz. Çünkü uygun duvar boyasını bulmak kolaydır. Ancak duvar boyasına uygun mobilya bulmak kolay olmayabilir. Eğer duvarınıza beyaz rengi seviyorsanız bura uygun mobilya seçimiz de ona göre olabilir. Çünkü beyaz boyaya mobilya seçimi zor olmayacaktır. Burada beyaz boyayla uyumlu nasıl bir mobilya seçebilirsiniz biraz ondan bahsetmek istiyoruz.

Beyaz Duvar Boyasına  Masif Ahşap Mobilyalar

Son zamanların en moda mobilya takımları diyebiliriz. Masif ahşap evinizi otantik gösterse de otantiğin o kasvetli kapalı tonlarından oluşmaz. Bu nedenle eviniz hem manevi açıdan hem de renk açısında daha ferah bir ortama sahip olacaktır. Masif ahşap beyaz duvarla tam anlamda bir bütün olabilmesi için bej tonda koltuk yüzlerini tercih etmeniz gerekiyor. Bununla birlikte mobilyalarınız tamamen beyaz renkten oluşmaması için masif ahşapla uyumlu koltuk yastıkları hardal renkte olmalıdır. Yine burada halı yerine hardal rengi kilim ve puflar kullanmanız güzel bir dekor için inanılmaz güzellikte olabilir.

Beyaz Duvar Boyasına Siyah Mobilya Takımı

Siyah aynalı ve gri tona çalan mobilyalar beyaz duvarlarınıza çok yakışacaktır. Zaten siyahın girdiği her şey daha zarif ve şık görünmesine neden olur. Siyah mobilyalarınızın koltuk kumaşları beyaz duvar boyanıza uyumlu olabilmesi için biri griye çalan siyah, diğeri ise bej renkte olmalıdır. Burada berjer koltuklarınız ise ikisi de bej renkte olmalıdır.

Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle yeni evlenen çiftler çok beğendikleri mobilya takımlarını aldıktan sonra evlerini hangi renge boyamaları gerektiği konusunda kararsız kalırlar. Burada aslında çok basit ve gözden kaçan bir neden yüzünden türlü kataloglar da renk arayışına girerler. Halbuki hem vakitlerini boşa harcamış olurlar, hem de yanlış bir renk seçebilirler. Buradaki püf noktamız mobilyayı katalogda seçerken hangi duvar boyası önünde olduğuna bakmanız olacaktır. Ya da mobilyalar mağazada hangi renk önünde görücüye çıkarılmıştır. Buna dikkat ettiğinizde doğru rengi ve uyumlu rengi kısa zamanda bulabilirsiniz.

mobilyalar.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.