1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bepanthol Krem Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?
Bepanthol Krem Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Bepanthol Krem Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

"Bepanthol krem" hemen  hemen her evde bulunan bir kremdir. Özellikle çocuklu, bebekli evlerin olmazsa olmaz siyeceğimiz kremlerindendir.

A+A-

Bunun sebebi ise etkisini gerçekten kuvvetli olmasıdır. Bepanthol bazen soğuk kış günlerinde çocuğunuz okula giderken yüzünde oluşan kuruluklara sürülürken, bazen de minik bebeğinizin pişik olan yerlerine sürerken karşımıza çıkar. Bepanthol kokusuz olma özelliğiyle de alerjiyi tetiklemez insanları rahatsız etmez. Sadece çocuklarda değil büyükler içinde mucizevi bir kremdir. Örneğin bir askeri birliğine teslim ederken de çantasına Bepanthol koyarız. Bunun sebebi ise soğuk iklimde yada çok sıcak bir iklimde eğitim yapmalarıdır. Bu eğitim sonucunda bacak araları ve ayaklarda pişik olabiliyor ve eller ve yüzlerde çatlamalar görülebiliyor. Bu nedenle Bepanthol bir askerin kurtarıcı kremlerinden biri diyebilir.

Bepanthol’ in En Bilinen Faydaları

Bepanthol birçok cilt rahatsızlıklarında kullanılan mucizevi bir kremdir. Bu kremi kullananların yarar görmediği hemen hemen kimse yoktur. Bazen bazı krem ve ilaçlar hayatımızda nesillerce devam etmiştir. Örneğin aspirin ve vazelin gibi. Bepanthol de nesillerce kullanılabilecek, günler geçsede tercih edilen her zaman kendisi olacaktır. Bepanthol’ un en bilinen özelliklerini şu şekilde sıralayabilir;

  • El, yüz ve vücuttaki kuruluğu gidericidir
  • Oluşan pişikleri anin yok eder
  • Egzama ve ameliyat yaraları için faydalıdır
  • Emziren annelerin göğüs ucunda oluşan yaralara iyi gelir
  • Sürekli ayakta çalışanlarda oluşan ayak çatlaklarına bakım olarak kullanılır.

Bepanthol ve Bepanthol Plus Arasındaki Fark Nedir?

İki çeşit Bepanthol vardır.

  • Bepanthol
  • Bepanthol plus.

Bunlar kendi içlerinde ayrı özellikler taşırlar. Burada sadece Bepanthol yüzdeki yağı eşitler, nemlendirir ve onarır. Bu nedenle sadece ciltte kuruluğu olanların ve pişik için kullanması uygun görülmüştür. Ancak Bepanthol plus hem kuru hem karma cilde uygundur. İçeriği daha yoğun olduğu için plus ismini alır. Yoğun olması özelliği sayesinde normal yaralara ve ameliyat gibi yaralarda daha etkilidir. Bu nedenle evlerinizde bulunması gereken kremlerden birisidir. Bepanthol bazı karışımlarla cilde bakım yapıldığı da olmuştur. Ancak bunun için bir cilt hekimine danışmanızda yarar vardır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.