1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Beni Kim Aramış? Bilinmeyen Numaralar Nasıl Öğrenilir?
Beni Kim Aramış? Bilinmeyen Numaralar Nasıl Öğrenilir?

Beni Kim Aramış? Bilinmeyen Numaralar Nasıl Öğrenilir?

Aramalar ve çağrılarla ilgili merak edilen ve çokça aranan beni kim aramış vodafone, beni kim aramış turkcell, beni kim aramış türk telekom, beni kim aramış avea gibi çokça merak edilen başlıkları sizin için derledik.

A+A-

Hat sahipleri cep telefonları üzerinden gelen aramalarda eğer her hangi bir rahatsızlık durumu yaşıyorlarsa bu konu daha da önem kazanır. Bazı numaralar sürekli arama yapıyorsa, bu aramalar kasten rahatsız edici boyutlara ulaşmışsa hat sahipleri bu numaranın kimin üzerine kayıtlı olduğunu öğrenmek isterler.

Servisler sayesinde bu sorunun yanıtını bulmak mümkün. Bu aramaların kim tarafından yapıldığı, numaraya kayıtlı bulunan hat sahibinin adı ve soyadı gibi bilgiler sorgulatılır ver sorgulama sonucu öğrenilir. Sorgulama işlemi için söz konusu numaranın hangi operatöre ait olduğunun bilinmesi gerekir. Böylece o operatörün sorgulama servislerinden yararlanılır.

Bilinmeyen Numaranın Kim Olduğu Nasıl Öğrenilir?

Rahatsızlık derecesinde aramalar gerçekleştiğinde kişiler bu durumu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu olarak bildirme hakkına sahiptirler. Bu duyuru yapıldığında savcılık gereken işlemleri yapacaktır. Savcılık yerine operatörlere bildirim de bulunmak da mümkündür.

Ancak; operatörlere yapılan bildirimler bu konuda her hangi bir çözüm sunamazlar. Zira tüm operatörler, kişisel bilgilerin güvenliği mevzuatı gereğince bu tür bilgileri paylaşmazlar. Dolayısıyla kişiler operatörleri aradıklarında söz konusu numaranın kime ait olduğu hakkında bilgi edinemezler. Bu yüzden, rahatsızlık veren ve süreklilik arz eden bilinmeyen numara aramalarında beni kim aramış sorusunun cevabı için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulması çok daha doğru olacaktır.

Numarayla Arayan Kişi Öğrenme

Numarası açık bir şekilde arama yapılıyorsa bu numaranın kime ait olduğu bulunabilir. Hat sahipleri eğer sorgulama servisini açık olarak seçtiyse söz konusu numaranın kime ait olduğu kolaylıkla bulunabilir. Her hattın sorgulama servisi mevcuttur. Ancak; hat sahibi hattını alırken ya da saha sonra hattının sorgulamalara kapatırsa o halde iş zorlaşacaktır. Hat sahibi numaram gözükmesin talimatı verdiğinde bu talimat aktif hale gelir. Bu durumda hat sahibi sorgulamalarda görüntülenmez. Bu tür durumlarda aramalar devam ederse o halde savcılığa başvurulur. Savcılık tarafından gerekli araştırmalar yapılarak hat sahibi hakkında bilgi edinilir.

Whatsapp ile Bilinmeyen Numara Öğrenme

Beni kim aramış konusunda Whatsapp ile bilinmeyen numara sorgulama yapılabilir. Pek çok hat sahibi kendini arayan numaraların kimlere ait olduğunu Whatsapp uygulaması sayesinde öğrenebilmektedir. Whatsapp üzerinden numara sorgulanması için izlenmesi gereken adımlar vardır.

Bu adımlar;

  • Öncelikle sürekli olarak arayan numara rehbere kaydedilir.
  • Daha sonra internet açılarak Whatsapp uygulamasına girilir.
  • Whatsapp kişilerine bakıldığında rehbere kaydedilen bu numara görüntülenir.
  • Whatsapp uygulaması üzerinden bu numaranın kimin adına kayıtlı olduğu görülür.

Ancak; burada önemli bir hususun belirtilmesi gerekir. Eğer söz konusu hat sahibi, tüm profil bilgilerini herkese açık yapmamışsa o halde bu bilgilere ulaşılamaz. Eğer bilgiler herkese açıksa kişinin tüm profil bilgilerine ulaşılır.

Numarayı Savcılığa Bildirme

Kişilerin rahatsız oldukları aramalar sonucunda kişiler savcılığa başvururlar. Başvuru sonucunda savcılık talebi değerlendirerek hat sahibinin öğrenilmesi için işlemleri başlatır.

Bazı suçlarda savcılık kendiliğinden harekete geçerek soruşturma başlatır. Türk Ceza Kanununa göre bazı suçlar şikayet sebebiyle soruşturmaya tabi tutulur. Soruşturma kapsamında kişinin geçmişe dönük bir yıl boyunca kimlerle konuştuğu, kimleri aradığı ve kimler tarafından arandığı tespit edilerek öğrenilir.

Bu tür rahatsızlık veren aramalarla karşılaşanlar bağlı bulunduğu ilin Adliye'sine başvurması gerekir. Adliyeye gidilerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Burada önemli bir husus bilinmelidir. Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulması için o numaranın hat sahibinin telefonunu sürekli olarak aramış olması gerekir. Bunun dışında suç teşkil edecek aramalar ve mesajlar için de suç duyurusu yapılabilir.

Yönetici
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.