1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebeklerde Gaz Problemi Ve Önerileri
Bebeklerde Gaz Problemi Ve Önerileri

Bebeklerde Gaz Problemi Ve Önerileri

Bebeklerde gaz problemi günün her saatinde meydana gelebileceği gibi özellikle de akşam vakitlerinde daha çok artış göstermektedir. Bu yazımızda, bebeklerde gaz problemi, gaz sancısı nasıl giderilir? Gaz sancısı haber detayda...

A+A-

Sıklıkla da akşam 6’dan itibaren bebeklerde gaz problemleri şikâyetleri artış gösteriyor. Bebeklerin 6. Haftasından itibaren 3 saat gibi bir süre boyunca huzursuz olmaları normal olarak karşılanmaktadır.

Bebeklerin Yaklaşık Olarak Yüzde Yirmi Beşinde Gaz Problemleri Görülür

Bebeklerin büyük bir bölümünde görülmekte olan gaz problemleri bir hastalık değil, bebeğin dış dünyaya uyum sürecinde geçirmiş olduğu fizyolojik bir vakadır. Çeşitli müdahale ile tedavi edilebilir. Bir durum olanı gaz sancısı anne babaların en sık doktora başvuru sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bebeklere fonksiyonel bir şekilde tam gelişmemiş bir sindirim sistemine sahip oldukları için anne sütünden dahi gaz kapıp rahatsız olabiliyorlar.

Karında Şişlik Oluşması Ve Sertlik Durumu Gaz Sancısı Belirtisidir

Tipik bir şekilde doğumdan 2 ila 3 hafta sonrası kadar ağlama nöbetleri başlayacaktır. Ağlama nöbetleri günün yaklaşık olarak aynı saatlerinde sıklıkla akşam vakitlerinde meydana gelir. Fakat bazen normal bir şekilde devam eden ağlamalar yerini daha sancılı ve daha şiddetli ağlamalara bırakır. Bunun sebebi ise daha çok bebeğin karnında gaz birikintisi bulunmasıdır. Karında şişlik oluşması ya da hafiften dokunulduğunda sertlik olması durumu gaz sancısı belirtilerindendir.

Bebeğin Gazının Oluşmasının Sebepleri Nelerdir?

Makalenin başında da belirtildiği gibi annenin yediği içtiği her şey normal bir şekilde emzirdiği bebeğini de etkilemektedir. Özellikle de yeşil soğan, bulgur, kola gibi çeşitli gazlı içecekler ya da yiyecekler gaz şeklinde süte karışır ve hali ile bebeğe geçer. Bebeğin gaz problemlerinin meydana gelmesinden sonra anne-babaları çok muzdarip olurlar bu konuda. Fakat bunun çözümü mümkündür.

Bebeğin Gaz Problemleri İle İlgili Öneriler Nelerdir?

Durum değerlendirilmesi yapıldıktan sonra özellikle de annenin yediğine içtiğine dikkat etmesi gerekir. Kendi bebeğini rahatsız edecek ya da kendisinde gaz oluşturacak bütün besin ve maddelerden uzak durması gerekir. Gaz sancısı ile yanıp tutuşan bebeğin özellikle bebek yağı kullanılmak suretiyle karnına hafiften masaj yapılmalı, masaj yapıldıktan sonra çeşitli bacak hareketleri ile karın içerisinde birikmiş gazın dışarıya çıkması sağlanmalıdır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.