1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Kalıcı Ve Sağlıklı Zayıflatan Diyet Listeleri Sabah, Akşam, Öğlen Diyeti!
Bebeklerde Emzirme Sıklığı Nasıl Olmalı?

Bebeklerde Emzirme Sıklığı Nasıl Olmalı?

Bebek bakımında en önemli süreçlerden biri olan emzirme durumu birbirinden farklı şartlar içermektedir. Özellikle emzirme sıklığı annelerin kafasını kurcalayan sorulardan biridir.

A+A-

Bebek Emzirme Sıklığı Neye Göre Belirlenir?

Bebeklerin emzirilme sıklığı için belirlenen net bir sayı bulunmamaktadır. Tüm bebekler birbirinden farklı olduğu için hepsini tek bir kurala göre beslemek doğru değildir. Bu noktada annelere tavsiyeler vermek için belirli genellemeler yapılabilir.

Bu genellemeleri yaparken de bebeğin kaç aylık olduğu son derece önemlidir. Bebek büyüdükçe beslenme ihtiyaçları ve alışkanlıkları da değiştiği için farklı bir özen gösterilmelidir.

Yeni Doğan Bebeklerde Emzirme

Yeni doğan bebeklerde beslenme çok önemlidir. Bebek bu dönemde sık sık emzirilmek isteyebilir. Bebeğin acıktığını kolayca anlamak mümkündür. Bu şekilde acıkan bebeğin doğumdan sonraki ilk 1 ayda istediği kadar beslenmesi gerekmektedir. Bebek acıktıkça emmesine izin verilmesi son derece önemlidir.

Bu süreçte ilk 1 ay her bebek farklı sıklıklarda emzirilme ihtiyacı duysa da genellikle günde 10 – 12 kez emzirme ihtiyacı doğmaktadır. Bu şekilde sık sık bebeğin acıkması durumu son derece normaldir ve anneler tarafından anormal karşılanmamalıdır.

Anne karnında kalma süresi açısından zamanında doğmuş bir bebek doğumdan sonraki ilk 1 ay içinde her 2 saatte bir emzirilebilir. Erken doğmuş bebeklerde beslenme ihtiyacı değişiklik gösterdiği için bu süre daha kısadır.

İlk Aydan Sonraki Süreçlerde Emzirme

İlk aydan sonra bebekler tek seferde daha çok süt emerler. Bunun sebebi ilk ayda güçlenmeleridir. Tek seferde daha çok süt emen bebekler bu sebeple daha az beslenme ihtiyacı duyarlar. Bu beslenme ihtiyacı yine bebekten bebeğe göre değişiklik gösterse de genelde günde 6 – 8 kez aralığına kadar inmektedir.

İlk 3 aya kadar yine bebeğin her acıktığında emzirilmesi gerekir. Daha sonraki süreçte artık bebek iyice güçlendiği için emme alışkanlığı da azalmaya devam edecektir. Bundan sonraki süreçte 6 aylık olan bebekler anne sütünün yanında gıda takviyeleri de tüketirler. Ek gıda ile birlikte 6. aydan sonra bebeklerin günde yaklaşık 4 kez emmek istemesi son derece normaldir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.