1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebek Beslenmesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bebek Beslenmesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bebek Beslenmesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermeleri ve büyümeleri amacıyla anne sütü oldukça önemlidir. Bebekler, özellikle de hekimler tarafından yapılan açıklamalara göre ilk 6 ay boyunca yalnızca anne sütünün verilmesi gerekir.

A+A-

Anne sütü, bebeğin ilk 6 aylık enerji gereksinimlerinin tamamını, 6 ile 8. ayları arasında ise yüzde yetmişini, 9 ile 12. Ay arasında ise %50 sini ve 12. ay ile 24 aylarda ise %40”ı karşılamaktadır.

Tamamlayıcı beslenme ise 6 ile 24 aylık bebeklerin gerçek besin ihtiyaçların anne sütü ya da formül sütlerden aldığı besinler arasındaki boşluğu doldurmaktadır. Ağırlıklı ve doğru beslenme alışkanlıkları genel itibari ile obezite, ayrıca ergen ve yetişkin bireylerde de ortaya çıkabilecek çeşitli problemlerinin önlenmesinde doğrudan etkilidir.

Tamamlayıcı Beslenmenin 5 Temel Koşulu Nedir?

  • Keyifli beslenme uygulamalarının gerçekleştirilmesi gerekir
  • Güvenli beslenme kriterleri
  • Yeterli beslenme
  • Kaliteli beslenme zamanı
  • Beslenme uygulamalarının yerine getirmesi gerekir.

Bebeğim Aç Kalıyor Şüphesi İle Beslenilen Bebekler Obezite Olabilir İleriki Zamanlarda

Genel itibariyle tamamlayıcı besinlere 17. haftadan yani dört buçuk aylık iken başlamalıdır. 26. haftadan Yani 6 buçuk aylık iken bu süreçten sonraya bırakılmamalıdır. Tamamlayıcı beslenme genel itibariyle çocuk beslenmesinin ana parçası olma özelliğini taşımamaktadır. Anne sütü yok veya yeterli değilse eğer formül olarak süt ve asıl gerekli olan besinler alınmaktadır. Bebeklerin belli aylarda tartı alımı azalacaktır. İlk 3 ay içerisinde bebeğin haftalık 150 ile 300 gram alması normal iken, 4 ila 6. aylarda haftalık 100 ile 200 gram olması beklenir.

Bebek beslenmesi ile ilgili özellikle de ebeveynlerin dikkat etmeleri gereken hususların başında kabızlık konusu gelmektedir. Çünkü kabızlığa etki eden çeşitli besin maddeleri vardır. Özellikle de kuru ya da sert gıdaların her ne kadar su ya da süt içerisinde öğütülerek çocuğa verilirse dahi bu durum kabızlık konusunun meydana gelmesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle özellikle de anne sütünden sonra yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yapacak çocukların ya da bebeklerin çorba gibi sulu besin maddeleri ile beslenmeleri daha da avantaj sağlayacaktır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler