1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebek Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar!
Bebek Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar!

Bebek Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar!

Bu, bebeğin yalnız uyumasına izin veren, ilk kez ebeveynin yaptığı en yaygın hatalardır. Bu, bebeklerinin yatakta veya beşikte tek başına uyumasına izin verdikleri veya beşiğe birçok eşya koydukları anlamına gelir.

A+A-

Bebeğin uyku hataları...

Sadece bu da değil, birçok anne-baba bebeklerinin göğsünde veya karnında uyumasına izin verir. Bebeğinizin midesini yukarı itebilir ve bu da kusmaya neden olabilir. Ve bazen bir hata daha yaparlar, bebeklerini uzun süre bir tarafta uyutmaktır.

Etraflarında duman...

Sigara içmeye alışmış ebeveynler için çok kötü bir fikir. Onlar kadar sigaranın bebeğine ne kadar zarar verdiğini bilmiyorlar. Bebeklerinin etrafında bile her yerde sigara içiyorlar.

Astım, nefes problemi, kalp problemi gibi bebeğinizin ciddi sağlık problemi haline gelir. Sigara dumanının bol miktarda toksik kimyasal içerdiğini çok iyi biliyor olabilirsiniz. Bebeğinizin vücudu küçük olduğu için tüm bu toksinlerin kan hücrelerinde birikmesi daha kolaydır.

Başkalarının yardımını kabul etmemek...

Pek çok ebeveyn, bebek sahibi olduktan sonra, yenidoğan bebeklerine bakmak için gereken her şeyi bildiklerini ve başkalarının yardımına ihtiyaç duymadıklarını düşünür.

Farkındalığı bilmek iyidir, ancak ilk kez ebeveyn olduğunuzu ve herhangi bir problemde başkalarının yardımını alabilmek için rehberliğe ihtiyacınız olduğunu hatırlamalısınız. Yeni ebeveynlere, bebeğinizin sağlığının ve gelişiminin size bağlı olduğunu her zaman hatırlamaları için bir tür tavsiye niteliğindedir.

Bezini değiştirmek için uzun süre beklemek...

Küçükleriniz bazen çok veya bazen daha az işiyor. Birçok anne-baba, bebeğinizin bezini hemen değiştirmenin ve uzun süre beklemenin gerekli olmadığını düşünür.

Ayrıca, yeni bebeğiniz olması durumunda, yapılması gerektiğinde gece yarısı kendini ayağa kaldırmak ebeveynler için çok zordur. Eğer işe yaramazsa bebeğiniz pişik olur.

Bebeğinize düzgün bir şekilde bakmazsanız döküntü tehlikeli hale gelebilir. Döküntü, bebeği çok rahatsız eden ve ağlatan kaşıntı ve enfeksiyonlara neden olabilir.

Bebeği sallamak...

Annelerin ilk kez yaptıkları yaygın bir hata, sarsılan bebeğin ne kadar riskli ve tehlikeli olduğunu bilmemeleri veya bilmek istememeleridir. Ebeveynler neden bu tür bir hata yapar?

Bunu, hayal kırıklığı içindeyken veya bebekleriyle oynarken bebekleri ağladığında yaparlar. Sadece ebeveynler değil, diğer insanlar da genellikle Sarsılmış Bebek Sendromunun uzun süredir ciddi bir halk tehdidi olarak görüldüğünü bilmiyor.

Şiddetli sarsmanın beyin kanaması, beyin şişmesi, işitme sorunu gibi birçok etkisi vardır, ölüme de neden olabilir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler