1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebeğinizle İlk Günler Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Bebeğinizle İlk Günler Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeğinizle İlk Günler Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni doğan bebekler az ve sık beslenir. Böylece bebeğinizi nasıl beslemenin ana odak noktası olacağını hayal edebilirsiniz. Bebeğinizin muhtemelen ilk birkaç hafta içinde 24 saat içinde en az sekiz kez beslenmesi gerekecektir.

A+A-

Bebeğinizi beslemek...

Bebeğinizin aç olduğunun erken belirtilerini fark etmek, daha sakin beslenmelerine yardımcı olabilir. Bebeğinizi sık sık beslemek, özellikle gece boyunca yorucu olabilir. Bu yüzden kendinize iyi bakmanız ve imkânınız olduğunda dinlenmeniz önemlidir.

Emziriyor veya biberonla besliyor olsanız da, beslenme makalelerimize bir göz atın. Neler bekleyeceğiniz, nereden destek alacağınız ve bebeğinizin iyi beslenip beslenmediğini nasıl söyleyeceğiniz hakkında bilgiler içerirler. Herhangi bir endişeniz varsa beslenme destek hattımızı da arayabilirsiniz.

Ayrıca, bebeğinizin bezlerinin içeriğine de göz kulak olmak iyi bir fikirdir, çünkü bu, yeterince süt içip içmediğini ve sağlıklı olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.

Bebeğinizi yıkamak...

Bebeğinize ilk yıkamasını veya banyosunu yapma konusunda destek istiyorsanız, hastanedeki bir ebe size nasıl yapıldığını gösterebilmelidir. Ayrıca, bebeğinizin göbek kordonunu yaklaşık bir hafta sonra düşene kadar nasıl temiz ve kuru tutacağınızı da gösterecekler.

Bebeğinize hemen banyo yaptırmak için acele etmenize gerek yok. Onları her gün basitçe 'üst ve arka' yapabilirsiniz. Bu, yüzlerini ve altlarını yıkamak anlamına gelir. Haşlanmayı önlemek için su sıcaklığını her zaman önce elinizle kontrol edin.

Yeni doğan bebeğinizde banyo ürünleri, temizlik maddeleri veya ilaçlı bebek mendilleri kullanmak iyi değildir. Çünkü ciltleri hassastır, bu nedenle ilk günlerde onları yıkamak için sadece su ve pamuk yünü kullanmak yeterlidir.

Bebeğinizin uyku vakti rutininin bir parçası olarak bebek masajını denemek isteyebilirsiniz. Bazı bebekler bundan hoşlanıyor gibi görünüyor ve bu, yatmadan önce rahatlamalarına yardımcı olmanın iyi bir yoludur. Bir NCT bebek masajı kursunda bebek masajı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yeni doğmuş bebeğinizin bezini değiştirme...

Bebeğinizin bezini ilk kez değiştirmek önemli bir kilometre taşıdır. Bazı ebeveynler tek kullanımlık bebek bezleri kullanırken bazıları yıkanabilir bebek bezleri kullanır. Ama hangisini kullanırsanız kullanın, yakında bir bebek bezini nasıl giyeceğinizi öğreneceksiniz. Sonuçta, küçük bebeklerin her gün yaklaşık 10 ila 12 kez bez değişimine ihtiyacı olabilir.

Bebeğinizin iyi beslenip beslenmediğini ve yeterince ıslak ve kirli bebek bezi üretip üretmediğini görmek için rehberimize bir göz atın. Yakında bebeğinizin sağlıklı miktarda kaka ve çiş yaptığını nasıl kontrol edeceğinizi öğreneceksiniz.

Bebeğinizi sıcak tutmak...

Bebeğinizin özellikle açık havada sıcak tutulması gerekir. Ancak çok ısınmamalarını veya aşırı ısınmamalarını sağlamak da önemlidir.

İyi bir kural, bebeğinize giydiğinizden fazladan bir kat daha giysi vermektir. Örneğin, bir t-shirt ve süveter içindeyseniz, onlara bir yelek, uyku tulumu ve hırka veya süveter giydirin.

Dışarıdan içeri girdiğinizde veya sıcak bir arabaya, otobüse veya trene bindiğinizde fazla kıyafetleri çıkarmayı unutmayın.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler