1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebeğinizin Sağlık Problemleri Anne Karnında Tedavi Edilebiliyor
Bebeğinizin Sağlık Problemleri Anne Karnında Tedavi Edilebiliyor

Bebeğinizin Sağlık Problemleri Anne Karnında Tedavi Edilebiliyor

Bir bebek için sağlıklı yaşam anne karnında başlar. Bir bebeğin anne rahmine düştüğü andan itibaren, hayat bulması ve yaşamını sürdürmesi mucizevi bir olaydır.

A+A-

Bu sebeple gebelikte annenin ve bebeğin takibi oldukça önem taşımaktadır. Bazı sorunlar vardır ki bunlar anne karnında teşhis edilip tedavisi hemen yapılabiliyor. Hatta cerrahi operasyonlar dahi bir bebeğin anne karnındayken bile yapılabiliyor.

Rutin Muayene Neler İhmal Edilmemeli Çünkü Bunlar Çok Önemli

Hamilelikte anne karnında bulunan bebekte kollar, omurga, yüz, göz, beyin, el, ayak, bacak, mide, karaciğer, bağırsak ve mesane ile ilgili her türlü problem meydana gelebilir. Bu problemlerin bir bölümünün anne karnında erken teşhis aracılığı ile tedavisinin planlaması mümkün olurken, bazı hastalıkların ise tedavisi mümkün olmayabilir. Bazı hastalıklar vardır ki onların tedavisinin de ya bebeğin doğduktan hemen sonra yapılması gerekir ya da bebek doğduktan belli bir sürenin geçmesi gerekecektir.

Anne Karnında Bulunan Bebeğin Problemleri Neler Olabilir

  • Gebelikte anne adayları açısından enfeksiyon oldukça önemli bir problem olarak karşılarına çıkmaktadır. Enfeksiyon erken dönemde eğer saptanır ise hem annenin hem de bebeğin sağlığı ve bebeğin tedavisi açısından oldukça önem arz edecektir.
  • Eğer ki annenin guatr ve tiroid gibi sağlık problemleri mevcut ise kullanmış olduğu ilaçlar bebeğin tiroid fonksiyonlarını olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Anne adayına verilecek ilaçların dozu değiştirilerek veya bebeğin kendi tiroidi çalışmıyorsa çalışabilecek duruma getirilene kadar çeşitli taktik ya da tedavi uygulamalarının yapılması gerekir.
  • Anne karnında bulunan bebeğin en çok karşılaşmış olduğu sağlık problemlerinden biri muhakkak kalp olmaktadır. Çünkü anne karnındaki bebeğin kalbinin sağlığı ve gelişimi oldukça önemlidir. Hele ki bazen olumsuz durumlar meydana gelebiliyor, yani anne karnında bulunan bebeğin kalbi delik bir şekilde oluşum gösterebiliyor. Bu kalp ile ilgili problemin gerek anne karnında çeşitli cerrahi operasyonular ile düzeltilmesi gerekse de doğumdan sonra çeşitli tetkik ve tedavi uygulamaları ile eski sağlığına kavuşturulması mümkün olabilmektedir.

Anne Karnındaki Bebeğin Sağlık Problemlerinin İyileştirilmesi Aşamaları Nasıldır?

Aynı zamanda yukarıda sayılmış olan problemlerin haricinde bebeğin daha anne karnındayken çeşitli sağlık sorunlarından bağırsak tıkanıklıkları ile böbrek kistleri ya da mesane problemleri gibi durumlarda meydana gelebilir. Bu ve buna benzeyen problemlerin özellikle de Down Sendromu hariç başta olmak üzere gebeliğin 12. haftasında itibaren bir örneği alınmak suretiyle tedavisinin mümkün olduğunu unutulmamalıdır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.