1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebeğin Kalp Atışları ve Kalp Rahatsızlıkları
Bebeğin Kalp Atışları ve Kalp Rahatsızlıkları

Bebeğin Kalp Atışları ve Kalp Rahatsızlıkları

Yeni doğan bebeklerde kalıtsal ya da genetik bir kalp hastalığı için kontrollerin yapılması önemlidir. Bu noktada en büyük iş ilk muayeneyi yapan ailelere düşmektedir.

A+A-

Bebeklerde Kalp Rahatsızlığı Nedir?

Doğuştan gelen kalp rahatsızlıkları bazı bebeklerde kendini hemen belli ederken bazı bebeklerde de yetişkinlik dönemine kadar kendini göstermez. bu kalp rahatsızlıklarının kısa süre içerisinde belirtiler vermesi durumunda bebekler hemen tedavi altına alınır. Doğuştan gelen bu rahatsızlıklar genellikle kalbin fizyolojisi ile ilgilidir.

Doğuştan gelen kalp hastalıklarına hiçbir belirti vermeden yetişkinlik dönemine kadar devam ettiği sıklıkla görülmektedir. Bu tip hastalıkların ilerleyen dönemlerde tedavi edilmesi son derece zor rahatsızlıklara yol açması muhtemeldir. Bu nedenle bebeklerde henüz erken dönemde teşhis edilmeleri büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Bebeklerde Görülen Kalp Rahatsızlığı Türleri

Bebeklerde sıkça görülen kalp rahatsızlıkları:

  • ASD
  • VSD
  • PVDA
  • Kapakçık Hastalıkları

olarak sınıflandırılabilir.

Burada bahsedilen ASD ve VSD hastalıkları kalpte delik bulunması anlamına gelmektedir. ASD durumunda kalbin üst bölgesinde bir delik bulunurken VSD durumunda kalbin alt bölgesinde bir delik bulunmaktadır. Bu dediklerin boyutu kişinin nasıl bir tedavi göreceği konusunda son derece önemlidir.

PVDA olarak isimlendirilen rahatsızlık ise kalp damarlarının yanlış pozisyonda kalbe bağlanması durumudur. Bu durum tehlikeli bir sonuca giderse bebek doğduktan hemen sonra önemli belirtiler vermeye başlar ve vakit kaybedilmeden ameliyata alınır.

Bebeklerde Kalp Rahatsızlığını Anlama Yolları

Bebeklerde görülen kalp rahatsızlıkları erken dönemde bile ciddi sorunlara yol açacak kadar önemli ise büyük belirtiler vererek kendilerini belli ederler. Bu gibi durumlar derhal doktor muayenesini ve gerekirse ardından cerrahi müdahaleyi zorunlu kılar.

Bazı kalp rahatsızlıkları ise doğuştan gelerek ilerleyen yıllara kadar hiçbir belirti vermezler. Bu tür sinsi hastalıklara karşı bebeklerin sık sık muayene edilmesi ve doğumdan hemen sonra önemli testlerin hepsinden geçirilmesi gerekir.

Aynı zamanda bebeklerin çok sık ya da zorlanarak nefes alması muhtemel bir kalp rahatsızlığına işaret ediyor olabilir. Bunun dışında bebeğin morarma gibi belirtiler vermesi önemli bir kalp rahatsızlığına işaret etmektedir. Bu gibi durumlarda belirtinin büyüklüğüne göre mümkün olduğunca acele ederek doktora başvurmak gerekir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler