1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Bayram Sofralarına Çok Yakışacak 15 Muhteşem Tatlı Tarifi Tavsiyeleri
Bayram Sofralarına Çok Yakışacak 15 Muhteşem Tatlı Tarifi Tavsiyeleri

Bayram Sofralarına Çok Yakışacak 15 Muhteşem Tatlı Tarifi Tavsiyeleri

Sizler için bir birinden leziz tam 15 tatlı tavsiyesinde bulunduk. Bayram sofralarında olmazsa olmaz niteliğindeki tabakların başında tatlılar gelmektedir. Bayramlarda yapabileceğiniz "en iyi tatlı tavsiyeleri" haber detayında..

A+A-

Her bayram birden fazla çok çeşitli ve güzel tatlılar yapılmaktadır.

Bu bayramda da yapmak üzere farklı tarifler bularak misafirlerini mutlu etmek isteyenler son derece güvenilir ve lezzetli tarifleri araştırmaktadırlar. Bu tarifler son derece pratik ve lezzetli!

1. Balkabaklı Tart

Lezzeti ile herkesin çok beğendiği bal kabaklı turta tarifleri çok sevilmektedir. Bu turta büyük oranda bilinmesine rağmen sıkça akla gelmemektedir.

Her dönemde yapılması uygun olan bu tatlının bayram sofralarına da yakışması şüphesiz.

2. Laz Böreği

Alternatiflere yönelerek farklılık yapmak isteyenler için güzel seçeneklerden biri de laz böreği tarifi. Çıtır ve lezzetli olan bu tatlı aynı zamanda hazırlaması en pratik olan tatlılardan biri.

Bayram sofralarına da çok yakışacak bu tatlı hem görünümü hem de lezzeti ile misafirlerinizi şaşırtacak.

3. Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi Osmanlı mutfağından bu yana bilinen ve afiyetle tüketilen bu tatlı bayramlar için de çok iyi bir alternatif. Genellikle akşam yemeklerinden sonra tüketilse de bayram sofralarında alışık olmadığımız bu tatlı son derece pratik olmasıyla bayram sofralarına girmeyi de hak ediyor.

4. Sütlü İrmik

Sütlü irmik tatlısı tarifi de Türk mutfağında önemli olan ve sıkça tüketilen bir tatlıdır. Öyle ki bu tatlı genelde sofraları süslemektedir. Bayram sofralarında da özellikle ağır yemeklerin üzerine tüketilmesi son derece ferahlatıcı bir seçenektir.

5. Tarçınlı Rulo Tatlısı

Tarçın pek çok tatlıya yakışsa da son derece karakteristik bir tadı vardır. Bu nedenle tarçını baskın olacağı şekilde çok miktarda kullanmak her zaman mantıklı değildir. Tarçınlı rulo tatlısı tarifi da bu dengeyi harika bir şekilde kuracağınız son derece lezzetli bir tatlı olarak bayram sofralarında ağzınızın tadı haline gelebilecek nitelikte.

6. Kıbrıs Tatlısı

Hamurunda bulunan Hindistan cevizi aromasıyla son derece leziz bir kek üzerine harika kremasıyla son derece lezzetli olan bu tatlı aynı zamanda da son derece şık görünmektedir.

Bu şekilde bayram sofralarında da bulunabilecek alternatiflerden biri arasına girmektedir.

7. Çilekli Güllaç

Güllaç tarifi Saray mutfağının vazgeçilmez tatlılarındandır. Ramazan aylarında yemeye alışık olduğumuz bu tatlı son derece leziz ve ferah. Ferahlığını sütten alan bu tatlıyı çilek ile süslemek de mümkün.

Bu şekilde ramazan sofralarında olduğu gibi bayram sofralarında da son derece lezzetli alternatiflerden biri haline gelmektedir.

8. Şekerpare

Şekerpare tarifi şerbetli olmasına rağmen diğer şerbetli tatlılar tarifi gibi insanın içini baymayan son derece leziz bir tatlıdır. Bayramlarda pek çok evde tercih edilen ve afiyetle yenen bu tatlı yıllardır önemini kaybetmemiştir.

9. Islak Kek

Bayramlarda daha şık görünen ve daha zahmetli tatlılar tercih edilse de genellikle tek tatlı ile yetinilmemektedir. Bu durumlar için ıslak kek tarifi harika bir tatlı tarifi alternatifi olarak ortaya çıkmaktadır.

Dondurma ile de servis edildiği için bayram sofralarında ağır yemeklerin üzerine son derece ferah bir tatlı olmaktadır.

10. Yalancı Tavuk Göğsü

Gerçek tavuk göğsünde olduğu gibi tatlının içinde tavuk görmek istemeyen ya da kokusundan hoşlanmayan kişiler için tadı aynı olan yalancı tavuk göğsü şiddetle önerilmektedir.

Tavuk göğsü tarifi  tadı alarak içinde tavuk eti kokusunu almadan harika bir tatlı alternatifi arayanlar yalanca tavuk göğsü tarifini deneyebilirler.

11. Sütlaç

Sütlaç tarifi Türk mutfağında sıklıkla tüketilmektedir. Öyle ki fırın sütlaç gibi farklı seçenekleri ile mutfakta yerini son derece sağlam bir hale getirmiştir. Bayram sofralarında da şerbetli tatlıların yanında harika bir alternatif olarak dikkat çekmektedir.

12. İrmik Helvası

İrmik helvası tarifi her mevsimde tüketilen son derece lezzetli ve ferah bir tatlıdır. İçindeki dondurması ile daha da lezzetli hale gelen tatlı bayramlarda da denenmesi önerilen son derece pratik tatlılardan biri.

13. Kabak Tatlısı

Kabak tatlısı tarifi son derece sevilen tatlılardan biridir. Aynı zamanda tatlının yanına kaymak da eklendiğinde lezzeti son derece harika olmaktadır.

Kabak tatlısının sevilmesinin en önemli sebeplerinden biri de son derece pratik olmasıdır. Kolayca hazırlanan bu tatlı harika bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

14. Kadayıflı Muhallebi

Muhallebi tarifi tek başına bile son derece leziz ve ferah bir tatlıdır. Bir de kadayıf ile olan uyumu eklendiğinde herkesin beğendiği bir tatlı haline gelmektedir.

Tatlı sadece kadayıflı muhallebi olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda farklı kombinasyonlarla da birleştirilebilir.

15. İmam Sarığı

Büyük ve tam bir pasta hazırlamak yerine kişi başı mini pastalar hazırlamak çok pratik olmaktadır. Bu şekilde harika pastalar yapmak isteyenler imam sarığı tarifini değerlendirebilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.