1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kadirli Polisinden Huzur Ve Güven Uygulaması
BAŞKAN SEÇER MÜSİAD GENEL KURULU GALASI’NA KATILDI

BAŞKAN SEÇER MÜSİAD GENEL KURULU GALASI’NA KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Olağan Genel Kurulu Galası’na katılarak iş insanlarıyla bir araya geldi.

A+A-


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Olağan Genel Kurulu Galası’na katılarak iş insanlarıyla bir araya geldi.

Programda konuşan Başkan Seçer, Büyükşehir’in kente kazandırdığı yatırımlardan söz ederek, Metro Projesi’nin de kente değer katacak bir proje olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Yerel yöneticiye ne kadar büyük kaynak aktarılırsa, uygun finansman bulursa, israf etmeden akıllı yatırımlar yaparsa, şehrini inanılmaz noktalara getirir. Biz şu anda bu noktadayız. Metro için destek istiyorum. Metro bu kente değer katacak bir projedir. Siyaset uğruna zaman yitirmeyelim. Mersin'in geleceğine dair bu yatırıma hepimiz katkı sunalım” dedi.

Mersin kent merkezinin yıllardır çözülemeyen imar sorununu çözdüklerini söyleyen Başkan Seçer, “20 yıldır çözemediğimiz merkezin imar sorununu çözdük. Mezitli’nin de Yenişehir’in de Toroslar’ın da çözdük. Derdimiz Mersin. Ortak paydamız Mersin. Biz daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Bu yatırımı Mersin daha yaşanabilir bir kent olsun, gelişen bir kent olsun, dünya kenti olsun, tanınsın diye yapmak istiyoruz. Merkezi hükümetin de buraya önemli katkılar yapması gerektiği zaten aşikâr” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin mali disiplininin çok sağlam olduğunu söyleyen Başkan Seçer konuşmasında yerel siyasetçilere de seslenerek “Siyaseten yapılan söylemler, siyaseten yaratılan kaos, gerginlik en büyük zararı kente veriyor” dedi.

Mersin’in daha yaşanabilir bir kent olması için daha fazla yatırım yapmak istediklerini belirten Başkan Seçer “Derdimiz, AK Parti, CHP, MHP İYİ Parti meselesi değil, başka siyasi partiler meselesi değil. Derdimiz Mersin. Ortak paydamız Mersin” ifadelerini kullandı.

MERSİN (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Olağan Genel Kurulu Galası’na katıldı. Programa, Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Mersin Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve kent protokolü katıldı.

MÜSİAD’ın yeni yönetim kurulunun belirlendiği programda konuşan Başkan Seçer, iş dünyası ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Mersin’in iş dünyası ile büyüyen bir kent olduğunu söyledi. Kentin tarihinde ana dokunun ticaret, liman ve dünya ticareti olduğunu, dolayısıyla Mersin’e Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinden çalışmak için gelen insanlar olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Hiç kimse doğduğu yeri, vatanını, memleketini bırakıp, çoluğunun çocuğunu alıp bir başka şehre gelmez. Ama Mersin’e herkes gelmiş. Doğu’dan, Güneydoğu’dan, Orta Anadolu'dan, Karadeniz'den, Ege'den, Trakya'dan.. Her yerden. Hoş gelmiş, sefa gelmiş, İyi ki de gelmiş, rengarenk bir kent olmuş” dedi.

Ben kendimi dünyanın en mutlu Belediye Başkanı olarak addediyorum”

Mersin'de nüfusun artığını ve kendisinin bu durumdan rahatsız olmadığını söyleyen Başkan Seçer, nüfusun artması için mutlaka olumlu gelişmeler olması gerektiğine dikkat çekerek, “Olumlu yatırımlar vardır. Hepimiz bunun farkındayız ve enerjisi yüksek, bereketli bir kentte yaşamaktan da çok keyifliyiz. Ben kendimi dünyanın en mutlu Belediye Başkanı olarak addediyorum. Böyle bir müstesna kentin Belediye Başkanıyım. Mersin’in keşfedilmediğine inanıyorum. Mersin’in keşfedilmemiş hali buysa keşfedilmiş hali inanın bana muazzam olur” diye konuştu. Bu tür toplantıları önemsediğini çünkü ekonomiye yön veren iş dünyası ile bir araya geldiğini söyleyen Başkan Seçer “Siz bizim velinimetimizsiniz, çünkü sizden toplanan vergilerden kesilen paylar belediyenin gelirleri olarak geliyor. Ne kadar vergi Mersine o kadar yerel yatırım, ne kadar vergi o kadar merkezi hükümetten, tabi ki ne istediğimizi bilirsek o kadar çok yatırım gelecek” dedi.

Bu belediye iyi yönetiliyor. Mali disiplini çok sağlam”

Göreve geldiğinde ağır borç yükü ile karşılaştığını ifade eden Başkan Seçer “Ama şimdi geldiğimiz noktayı size söylesem inandırıcı gelmez. Toplam bağlı kuruluşlar, iştirakler hepsi içerisinde, yaklaşık 15,5 milyar TL bizim bütçemiz var. Yaklaşık olarak da bu bütçeyi realize etmek için 13-14 TL milyar civarında bir gelir olacak. Öngörümüz bu. Peki, bizim borcumuz ne? 3 milyar 750 milyon TL, hepsi dahil. Bu dönemde ufak tefek borçlanmalar da oldu. Şimdi geldiğim bütçeye bakıyorum, o zamanki gelirime bakıyorum, devraldığım borca bakıyorum, geldim 3 milyar TL borç var toplam. Geliri nedir bu belediyenin? Oradan buradan 2019 yılında bize gelen paranın tamamı 2 milyar 250 milyon TL. Yanlış duymadınız, 2 milyar 250 milyon TL gelir var. Realize edilen 2019 bütçe geliri var, 3 milyar TL’de o yılın başında kucağınızda borç var. Ama bugün 2023 yılına girerken 15,5 milyar TL’lik bütçem var diyorum, Realize edeceğim gelir bütçem 13-14 milyar lira. TL bazında olduğu için sizi yanıltmasın, Dolar bazına vurursanız 320 milyon dolar borcumuz azalmış” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin mali disiplini iyi bir belediye olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Bu nereden oldu para basmadıysak? Gelen istiaptan oldu, öz gelirlerimizden oldu. Şimdi buraya kadar bu şehrin ne kadar güçlü olduğunu herhalde rakamlarla anlattım size. Çünkü vergi gidiyor ve tabi bizim de hakkımızı verin; bu belediye iyi yönetiliyor. Mali disiplini çok sağlam. Bakın çok çok sağlam bir mali disiplini var. Bu kadar köprüleri, köprülü kavşakları, yolları, fakir fukaraya garip gurebaya bakımı yine bu bütçeden yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a da teşekkür eden Başkan Vahap Seçer “Ben size yerel yönetimlerden sorumlu Başkanınız olarak yerel vizyon çizeceğim mutlaka. Biraz sonra Sayın Bakanım da söz alacak, Türkiye ekonomisini değerlendirecek. Çok değerli bakanımızla parlamentodan da tanışırız, mesaimiz oldu. Zaman zaman çok kıymetli desteklerini de gördüm. Burada huzurlarınızda da kendisine teşekkür etmek istiyorum. Ayrı bir hukukum olan bir insandır kendisi dedi.   

 

Metro bu kente değer katacak bir projedir. Siyaset uğruna zaman yitirmeyelim”

Konuşmasının devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları yatırımlardan söz eden Başkan Seçer, “Bu kadar yatırımları yapıyoruz. Bizim yaptığımız yatırımlar iyidir, fena değildir, yeterli değildir. Yerel yöneticiye ne kadar büyük kaynak aktarılırsa, uygun finansman bulursa, israf etmeden akıllı yatırımlar yaparsa, şehrini inanılmaz noktalara getirir. Biz şu anda bu noktadayız. Metro için destek istiyorum, rakamları verdim. Metro bu kente değer katacak bir projedir. Siyaset uğruna zaman yitirmeyelim. Mersin'in geleceğine dair bu yatırıma hepimiz katkı sunalım” diye konuştu.

“Ortak paydamız Mersin”

Metro projesinin 2019’da ki yatırım programına alındığını hatırlatan Başkan Seçer, “Sayın Bakan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı iken bizzat ilgilenmiş, bu konuda belediyemize önemli katkılar yapmıştır. Neden; çünkü AK Parti, CHP, MHP İYİ Parti meselesi değil, başka siyasi partiler meselesi değil derdimiz. Derdimiz Mersin. Ortak paydamız Mersin. Biz daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Bu yatırımı Mersin daha yaşanabilir bir kent olsun, gelişen bir kent olsun, dünya kenti olsun, tanınsın diye yapmak istiyoruz. Merkezi hükümetin de buraya önemli katkılar yapması gerektiği zaten aşikâr. Yapılmadı mı? Yapılıyor. Eksik kalanlar var, hepimiz biliyoruz” dedi.

Gelecek 10 yıllara, 20 yıllara kentimizi hazırlayamamışız. Oysaki hazırlamak zorundayız”

Bu yatırımların başta havaalanı olmak üzere kente çok büyük değer katacağını, özellikle Çeşmeli-Taşucu otoban ya da çevre yolu otoyol bağlantısının yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Taşucu farklı bir lojistik merkezi haline geliyor. Orayı da düşünürseniz bunlar çok önemli. Yaptığımız bir hata var, onu söyleyeceğim. Gelecek 10 yıllara, 20 yıllara kentimizi hazırlayamamışız. Oysaki hazırlamak zorundayız. Hani bazı sesler gelir, ‘Metro, gerekli mi bu kadar yatırım?’ gibi. Şimdi için belki hakikaten tartışılabilir. En azından ‘Ya olmasa da olur, 2-3 sene sonra olsun’ diyebiliriz ama 5 yıl sonra ‘Neden yapmadık’ diye üzülürüz” dedi.

Kent nüfusunun hızla artığını ve bu yüzden yerel yönetimlerin altyapı çalışmaları yapması gerektiğini söyleyen Başkan Seçer, bunu belediyelerin kendi öz kaynaklarıyla yapamayacağına, merkezi hükümetin gereken desteği göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Seçer, “Bu bir uyarıdır. Bunu kendi öz bütçeleri ile kaynakları ile hiçbir belediye yapamaz, yapamıyor da. Bunlar önemli yatırımlardır. İşte nükleer santral yapılıyor. Orada büyük bir altyapı sorunu başladı. Çünkü oraya bir nüfus hücumu oldu, nüfus patlaması oldu. Bunlar yıllar önceden programlanıp oranın temeli atılmadan realize edilmeye başlansaydı bugün bu sorunları yaşamayacaktık” şeklinde konuştu.

20 yıldır çözemediğimiz merkezin imar sorununu çözdük”

Mersin kent merkezinin yıllardır çözülemeyen imar sorununu çözdüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “20 yıldır çözemediğimiz merkezin imar sorununu çözdük. Mezitli’nin de Yenişehir’in de Toroslar’ın da çözdük.  Akdeniz önemli bir yer, hepiniz istiyorsunuz. Sanayi tesisi kuracağım yer yok, lojistik tesis kuracağım yer yok, enerji depolama alanlarına ihtiyacımız var, yer yok. Bunların nazım planlarını, Büyükşehir Meclisi’nde hepsini kabul ettik. Şu anda uygulama planları birçoğu yapıldı. 1/1000’likler ve yapım çalışmaları da süratle devam ediyor” dedi.

Siyaseten yaratılan kaos, gerginlik en büyük zararı kente veriyor”

Konuşmasının sonunda siyasilere seslenen Başkan Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesele siyaset yapmaksa, siyaset yapmasını bilmekse, ben Ankara siyasetinden yerel siyasete geldim. Ancak şunu gördüm; siyaseten yapılan söylemler, siyaseten yaratılan kaos, gerginlik en büyük zararı kente veriyor. Siyasetçiye bir şey olmaz. Bugün ben varım, yarın başka arkadaşım gelecek. Ya da bugün bir milletvekili görev yapar, bir başka dönem bir başka arkadaşımız gelecek. Ben bu değerlendirmeleri tüm samimiyetimle hep şehrim için yapıyorum. Lütfen yerelin menfaatini ilgilendiren konularda siyasi söylemlerden, düşüncelerden kendimizi ari tutalım.”

MÜSİAD Mersin’in yeni başkan ve yönetimine başarılar diledi

Başkanı Seçer, MÜSİAD Mersin Şube eski başkanı Serdar Yıldızgörer’e çalışmalarından ötürü teşekkür ederken, yeni Başkan Mehmet Sait Kayan’a ise “Genç arkadaşımız, pırıl pırıl enerjik Mehmet Sait Kayan kardeşim bu görevi devraldı. Onun nezdinde de tüm yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Her zaman başkanınız buradadır, her zaman bir işbirliğine açıktır. Bu notu da size vermek istiyorum” sözleri ile başarılar diledi.

Programda konuşan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yeni yönetime başarılar dileyerek, iş insanlarının ülke kalkınmasında önemli rol oynadıklarına dikkat çekti. Elvan, “Mersin ticaretiyle, stratejisiyle, lojistiğiyle, ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına inanılmaz katkı sağlamış olan bir ilimizdir” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, kentteki yatırımları yakından takip ettiğini belirterek söyleyen Pehlivan, “Bütün sektörlerimizle yakın temas içinde bulunmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da, genel kurulun ve yeni yönetimin hayırlı olmasını dileyerek, “MÜSİAD Türkiye ekonomisine katma değer sağladığını ve yurtdışında farklı işbirliklerinin geliştirilmesine de öncelik ediyor ve bu amaçla da çalışmaya devam edecektir” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol da, “Hepimiz Mersin için varız. Mersin varsa biz varız. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe şehrimiz ve ülkemiz coşacaktır” dedi.

Yönetime seçilen MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan ise “İş insanlarının daha çok çalışması, üretimde, istihdamda ve ihracatta daha yüksekleri hedeflemeliyiz. Görev süremiz boyunca üyelerimizin üretim gücüne katkıda bulunmaya çalışacağız” diyerek devraldıkları bayrağı daha da ileriye taşıyacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.