1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Banka Kredisi Çekmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Banka Kredisi Çekmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Banka Kredisi Çekmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

"Banka Kredisi Çekmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?" Her türlü "kredi başvuruşu" yaptığınız zaman bankalar sizleri şubeye davet ederek çeşitli belgeleri beyan etmenizi isteyebilir.

A+A-

Elbette bankacılık ilişkileri sıkı olan ve internet bankacılığı sistemlerini aktif olarak kullanan kişiler online üzerinden belgesiz olarak da kredi çekebiliyor. Ancak özellikle konut kredisi ve taşıt kredisi gibi türlerde bankaya davet edilerek çeşitli belgeleri vermeniz istenir.

Şubelerde bankaların sizlerden talep edeceği belgeler, kredinin türüne göre değişiklik gösterir. Burada uygulanan prosedürlerin en az olduğu kredi türü her zaman için ihtiyaç kredileri olacaktır. İhtiyaç kredilerini 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde alabilmek de mümkündür. Ancak konut kredilerinde ekspertiz raporlarını da işin içine kattığımız zaman 7-10 gün içerisinde kredi ancak sonuçlanıyor.

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Gerekli Belgeler

İhtiyaç kredilerine başvuru yaparken öncelikle yanınızda nüfus cüzdanını bulundurun. Daha sonrasında çalışma şeklinize göre gelir belgenizi edinin. Bu iki belgeye ek olarak şubeden kredi başvuru formu alarak doldurabilirsiniz. Sonrasında bu üç belgeyi bankaya beyan etmeniz durumunda ihtiyaç kredisi başvurunuz işleme alınır. İhtiyaç kredilerinde bunlara ek olarak bir belge talebi genel olarak istenmez.

Konut Kredisinde İstenen Belgeler

Konut kredilerinde istenen belgelerin bazıları ihtiyaç kredileri ile aynıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, gelir belgesi ve kredi başvuru formunu banka sizlerden ister. Ancak konut kredilerinde satın almak istediğiniz evin tapu sahibi olan kişinin de nüfus cüzdanı fotokopisi gerekecektir. Bu belgelere ek olarak satın almak istenen evin tapusunun fotokopisi de banka tarafından istenir. Böylece ev üzerinde ipotek uygulanmış olur. Geri ödeme konusunda bankanız sizleri yetersiz görürse, teminat açısından başka ek belgeler de talep edebilir.

Taşıt Kredilerinde İstenen Belgeler

Taşıt kredilerinde kişiler nüfus cüzdanları ve gelir belgeleri ile birlikte şubeye gidebilir. Kredi başvuru formu yine şubede kişilere verilecektir. Taşıt kredilerinde yanınızda bulunması gereken en önemli belge ise, satın alınacak araca ait noter satış belgesidir. Noter onaylı olan satış belgesini bankaya beyan etmediğiniz sürece kredi başvurunuz işleme alınmaz. Taşıt kredilerinde de bankanın belge talep etme konusunda tüm inisiyatiflere sahip olduğunu belirtebiliriz. Gerek duyulursa sizlerden ek belge talebi yapılabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.