1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bağışıklık Kazandıran Besinler Hangileridir?
Bağışıklık Kazandıran Besinler Hangileridir?

Bağışıklık Kazandıran Besinler Hangileridir?

Covid-19’ un etkin olduğu dönemlerdeyiz. Hergün milyonlarca kez maske takın ikazını duymuşuzdur. Buna rağmen yinede maskeye dikkat etmeyenlerimiz vardır.

A+A-

Evet, maske gerçekten dışarıdan gelebilecek bir salgına karşı koruyucudur. Yalnız en önemli konu, bağışıklığımız kuvvetlimi?

Bu konuda hiç bir uyarı almıyor ve kendimizde bir çaba sarf etmiyoruz. Aslında en başta yapılması gerekeni sona bırakıyoruz. Korona tamamen bağışıklık sisteminizle ilgili bir hastalıktır. Bağışıklığınız zayıfsa sizi savunmasız bulur ve bu hastalığa yakalanmanız kaçınılmazdır.

Görünen o ki hemen hemen herkeste bu virüs görülebilir. İleriki zamanlarda bu hastalığa yakalanmayanların bağışıklığı kuvvetli insanlar olduğunu görmemiz mümkün görünüyor.

Bağışıklık Nedir?

Bağışıklık belirli bir mikroplara karşı vücudun direncidir. Bir canlının etrafındaki mikroplara karşı kalkan görevi yapan, tümör hücreleri gibi bulguları bulup, yok eden, dış faktörlerdeki zararlı maddelerin vücudumuza girmesini engelleyen bir sistemdir. Bağışıklık o kadar ince bir yapıya sahiptir ki bedenimize giren tüm maddeleri tanır, ayrıştırır ve zararlı gördüklerini yok eder.

Doğduğumuz ilk anda itibaren bağışıklığımız başlar. Yalnız bağışıklığımız zayıfladığında dışarıdan gelen tüm mikroplar âdeta bedenimize akın eder. Dolayısıyla enfeksiyon meydana gelir. Enfeksiyon bağışıklığımızı daha da zayıflatır. Bu nedenle bağışıklık en önemli organımızdır diyebiliriz.

Bağışıklığı Kuvvetlendiren Besinler

Doğduğumuz ilk andan itibaren bağışıklığımız anne sütümüzle birlikte kuvvetli hâle gelir. Daha sonraki yaşlarda yetersiz ve dengesiz beslenme gibi sorunlardan bağışıklığımız düşebilir. Sadece gıda olarak değil stres, korku, depresyon gibi sinir sistemine bağlı nedenlerden dolaylıda bağışıklık zayıflayabilir.

Bunun icin takviye edici bazı besinler tüketmeliyiz. Bağışıklığı kuvvetlendiren çok fazla besin var. Yalnız burada sadece en etkili olanları paylaşmak istiyoruz.

  • Bal. Özellikle hakiki şekerle beslenmemiş arılar tarafından yapılan ballar bize enerji vererek bağışıklığımızın kuvvetlenmesine neden oluyor.
  • Sarımsak. Ciddi anlamda bir bağışıklık probleminiz varsa sarımsağı yemeklerinizden çıkarmamalısınız. Hatta midesinde bir problem olmayanlar 4’e bölerek yutabilirse çok faydalı olur.
  • Zeytinyağı. Yemeklerinizde mutlaka hakiki zeytin yağı kullanmalısınız. Hakiki zeytin yağı bir çay kaşığı ağzınıza aldığınızda boğazınızı yakıyorsa onun hakiki olduğunu düşünebiliriz.

Genel olarak paket ve hazır gıda yerine ev yemekleri tüketmelisiniz. Ve yemeklerimizde bulyon, hazır çorba yerine et suyu, tavuk suyuna çorba, tarhana gibi yemekler tercih edilmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.