1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Astım İçin Akupunktur Nasıl Uygulanır?
Astım İçin Akupunktur Nasıl Uygulanır?

Astım İçin Akupunktur Nasıl Uygulanır?

Son dönemlerin en gözde tedavi yöntemlerinden biri olan akupunktur tedavisi birçok hastalığa iyi geldiği dünya sağlık örgütlerince de kanıtlanmıştır. Akupunktur Çinin kültüründen gelen geleneksel bir tedavi yöntemidir.

A+A-

Akupunktur özellikle kronik rahatsızlıklarda çok etkili olmasıyla biliniyor. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki akupunktur tedavi sürecinde olan hastalığınızı desteklemek için vardır. Doktorunuzun da onayıyla akupunktur tedavisi olmak sizin için iyi bir tedavi yöntemi olabilir.

Astıma Akupunktur Nasıl Etki Eder?

Astım çok fazla hareketi seven bir hastalık olmamakla birlikte hareketsizlikte astımı olumsuz yönde etkilemektedir. Âni hareketler birden astım krizine neden olabilir. Bunun sebebi normal yaşamda astımım sıkışır korkusuyla hareketsiz olmak ve vücudunuzdaki bazı enerji kanallarının tıkalı olmasıdır.

Bu enerji kanalları kapalı olduğu için damar ve kan dolaşımlarında da hareketsizlik başlar. Dolayısıyla ciğerleriniz yeteri solunumu ve havayı almakta zorlanır. Bu enerji yollarını açmak akupunktur ile mümkündür. Akupunkturla ciğerlerinize bağlı enerji kanallarına uyarı verilir ve hareketlilik başlar. Hareket başladığı için nefes yollarınızda da ferahlama hissedersiniz.

Akupunkturun Alerjiye Etkisi

Akupunkturla özellikle astımı tetikleyen alerjilerde oldukça önemli sonuç elde edilmiştir. Hergün alerji sebebiyle sosyal hayatınızın kısıtlanmasına ve çekilmez alerji nöbetlerine son verebilirsiniz. Genelde astım nöbetleri alerji sebebiyle meydana gelmektedir. Çekilmez alerji nöbetleriniz astımınızı da tetikler ve kriz başlar.

Kapalı olan enerji yollarınız akupunkturla açılır ve etkisini hemen tedavi esnasında bile görebilirsiniz. Sürekli tıkalı olan ve koku duyusunu kaybetmiş olan burnunuzun açılıp rahat nefes alabildiğinizi fark edeceksiniz.

Astım İçin Akupunktur Nasıl Uygulanır?

Akupunktur ince iğnelerle yapılan bir tedavidir. Bu iğnelerle solunum yollarınızı ilgilendiren frekanslar uyarılır. Bu uyarmalar ilk seansta etkisini gösterse de bir kaç seans devam etmek faydalı olacaktır. Akupunkturla hareketsiz kalan solunum yolu kanallarınıza hareketlilik verilir. Bu hareketlenme sonucunda ciğerlerinizde akım başlar ve daha rahat nefes almaya başlarsınız.

Zaman geçtikçe astım nöbetlerinizin azaldığını fark edeceksiniz. Akupunkturu uzman bir doktor tarafından klinik ortamda yapılması gerekir. Uzman olmayan kişilerin yanlış yapması sonucunda etki göremeye bilirsiniz. Bunun yanında beklenmedik yan etkiler de söz konusu olabilir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.