1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CRM Medya Yönetici Ortağı Erol Sarı’nın B2B İçerik Pazarlaması: Hedef Kitleye Ulaşma Stratejileri Hakkındaki Konuşması
Anket Doldurarak Para Kazanmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Anket Doldurarak Para Kazanmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Son zamanların popüler internetten para kazanma yöntemi anket doldurarak para kazanma sistemleri hakkında güncel bilgiler veriyoruz.

A+A-

Bütün gün akıllı telefonlarımız elimizde, bilgisayar başından kalkmadığımız zamanlar da çoğunlukta. Boşa vakit harcamak yerine neden anket doldurarak para kazanmak veya alışverişlerinizde kullanmak için hediye çekleri ve promosyonlar kazanmayı düşünmüyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken bir e-mail adresi almak, siteye kayıt olmak ve e-mailinize gelen anketleri yanıtlamak. Belki hemen zengin olamazsınız ama kendi ekonominize küçük mali destekler sağlayabilirsiniz.
İşlemler temelde bu kadar basit ancak dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var:

  • Her şeyden önce yasal anket sitelerine kayıt yaptırmanız gerekir. Çok sayıda anket sitesi var ve seçim yaparken sitenin yasal olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Anket siteleri kayıt aşamasında sizden bir ücret talep etmez. Talep eden sitelere kayıt yaptırmayın çünkü anket siteleri anketlerini oluşturmaları için kendilerine başvuran firma ya da işletmelere ücret karşılığı hizmet verir. Bu yüzden hiçbir anket sitesi sizden ücret talep etmez. Onlar kazandırma sistemi üzerine kuruludur.
  • Anket sitelerine kayıt olurken bir e-mail adresi istenir. Özel kullandığınız ana e-mail hesabınızla kayıt yaptırmayın. Anketler için bir e-mail adresi alın ve kaydını onunla yapın. Kayıt yaptıracağınız her site için ayrı e-mail almanıza gerek yok. Bu işler için tek bir e-mail kullanabilirsiniz. Tüm anket davetleri bir mailde toplanacağından kontrol etmede daha yaralı olacaktır.
  • Anket siteleri demografik bilgilere göre anketleri yollar. Bilgilerinizin gerçek ve dürüst olması beklenir. Anketler, verdiğiniz bilgilere göre size davet şeklinde gönderilir. Kayıt sırasında TC kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Tüm davetleri ve doğrulama kodunu e-mailinize gelecek şekilde oluşturmanıza imkan veren siteler de vardır.
  • Anketler gün içerisinde emailinize davet olarak gelir. Eğer tam ya da yarı zamanlı bir işte çalışıyorsanız, anket davetlerine iş harici boş zamanlarınızda bakın. Bazı anketlerin süresi birkaç dakikayı bulurken bazıları ise 30 dakika ve üzeridir. Tam zamanlı işinizden vaktinizi çalmamak için, anketleri boş zamanlarınızda yanıtlamaya çalışın.
  • Pek çok anket sitesi güvenlidir ancak bazıları üçüncü taraf yönlendirmesi yapar. Kötü amaçlı yazılımlardan bilgisayarınızı korumak için koruma yazılımınızın olmasına dikkat etmelisiniz. Anket doldurmak eğlenceli ve kazançlıdır. Ancak anket dolduracağım diye tüm gününüzü bilgisayar ya da telefon başında geçirmeniz göz ve beden sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden özellikle uzun süreli anketler arasında biraz kendinize zaman ayırın.

Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler Hangileridir?

Anket doldurarak para kazanmak istiyorsanız, en çok tanınan sitelere kayıt yaptırmalısınız. İstediğiniz kadar siteye üye olabilirsiniz. Kayıttan evvel size sunduğu kazanç seçeneklerini inceleyin. PayPay hesabı mı gerekli yoksa hediye çeki ve kupon olarak mı yolluyorlar? Buna göre kayıt yaptırmanız gerekir.
Burada dikkat edilmesi gereken şu ki; PayPal, 2016 Haziran ayından itibaren Türkiye faaliyetlerini BDDK’nın lisans anlaşmasını iptal etmesi yüzünden durdurdu. Bu nedenle anket sitelerinden nakit para ödülü kazansanız bile paranızı alamayabilirsiniz. Hediye çekleri ve kuponlarla yetinmeniz gerekebilir. Ayrıca bu hediye çek ve kuponları sürelidir, süreleri kaçırmamanız gerekir.
Yurt dışı kaynaklı sitelerin çoğu PayPal hesabına paraları aktarır. Türkiye’de faaliyet gösteren siteler ise nakit ödeme yaptıklarında ücretinizi direkt banka hesabınıza gönderebilir. Kazancınızı nakit para olarak istiyorsanız, ülkemizdeki anket sitelerine bakmanız ve size uygun olanları tercih etmeniz gerekir. Şimdi en çok avantajlı sitelere bir bakalım... (Ayrıca bkz: https://www.onlinedarphane.org/odeme-yapan-turkce-anket-firmalari-ve-web-site-adresleri/)
Toluna
Toluna 17 yıldır faaliyette bulunan ve 9 milyonu aşkın kullanıcısıyla ücretsiz ve popüler bir anket sitesidir. Ürün incelemesi yapabildiğiniz gibi markalar için oluşturulan anketleri yanıtlamanız gerekir, anketleri doldurdukça kazanırsınız. Kazanılan puanlar 60 bin puana yani 12 dolara tamamlanınca paraya ve ödüle çevrilir. Amazon ve ITunes üzerinden hediye çeki isterseniz de 500 puan yeterli. Anketler 15–30 dakika arası sürüyor ama daha kısa süreli anketler de yollanabiliyor. Buradaki tek problem ödemenizi alabilmeniz için bir iki hafta beklemeniz gerekebilir.
Vindale Research
Anket doldurarak para kazandıran sitelerden en güvenli sitelerden biri de New York merkezli Vindale Research en eski sitelerden biri. Üyelik diğer siteler gibi ücretsiz. Anket değerleri ise 1 ila 5 dolar arası. Ürün testi de yaptıran site her ürün denemesinden sonra 5 dolar ve üstü ücret kazandırıyor.
Üyelerine diğer sitelere oranla daha yüksek ücret ödeyen Vindale’nin en büyük kolaylığı ise kullanıcıyı uğraştırmadan direkt banka hesabınıza ücretinizi yatırması. Yani PayPal zorunluluğu yok, kazancınız 50 dolara ulaştığında ödemenizi alıyorsunuz ancak bunun için de üyeliğiniz Premium olmalı.
Vindale Research, üyelerine para kazandırmanın yanında indirimli alışveriş imkanı da sunuyor. Sitedeki linklere tıkladığınızda ve bir ürün satın aldığınızda indirim fırsatını yakalayabilirsiniz. Sadece anketlerden ayda 45 dolar ve üstü kazanabilirsiniz. Yani her ay 50 dolar ve üstü kazanırsanız, Türk parasıyla şimdiki kurdan hesaplarsak 600 TL ve üzeri bir kazancınız olur.
Pinecone Research
Pinecone Research, davetiye sistemi ile çalışan bir anket sitesi. Davetiye ile üye olunduğundan diğer siteler gibi serbest üyelik yapamıyorsunuz. Siteye giriş zor ama kazancı da yüksek. İnternette davetiye linkini bulursanız şanslısınız, iyi değerlendirin. Ücretsiz üye olduktan sonra demografik yapıya göre anketler size gönderilir.
Ürün incelemesine 6 dolar, anket başına da 3 dolar ödeyen Pinecone’de, 100 puan 1 dolar değerinde. Para çekebilmek içinse en as 300 (3 dolar) puan olması gerekli. Ayrıca diyelim ki 100 anket doldurmayı başardınız. Bundan sonra anket bayına kazancınız 4 dolar olacaktır. Doldurduğunuz anket sayıları arttıkça kazancınız yükselir.
Pinacone Research’daki ürün incelemelerinde ise piyasaya çıkmadan ilk ürün inceleme şansınız var. Ancak bu görev için kullanıcılar arasından seçim yapılıyor. Bir de belirli anketleri doldurmuş kişiler arasından yapılan kişilerle her yılbaşı yapılan çekilişte 500 ila 5000 dolar arası bir para ödülü de veriliyor.
Cevapla Kazan
Cevapla Kazan, Türkiye’de faaliyet gösteren bir anket sitesi. Uygulamaya üye olmak için cep telefon numaranız ve ilk giriş sırasında cep telinize bir doğrulama kodu geliyor ve daha sonraki site girişlerinizde koda gerek kalmıyor. Telefon numaranız ve oluşturduğunuz şifrenizle giriş sağlanıyor. Profil bilgilerinizi doldurarak bile kazanç sağlayabiliyorsunuz. Anket bildirimleri ise mailinize geliyor. Süreleri kaçırmamanız önemli. Bazı anketlerin bir süresi yokken bazı anketler süreli olduğundan e-mailinizi kontrol etmeniz önemli. Bir anketi tamamlayamasanız bile sadece zaman ayırdığınız için bile mini bir miktar bakiyenize ekleniyor. Kazancınız 20 TL'ye ulaştığında ve talep ettiğinizde, paranız banka havalesi veya EFT ile hesabınıza aktarılıyor. Dilerseniz paranızı PlayStore ya da Migros hediye çeki olarak da talep edebilirsiniz.
SwagBucks
Günlük anketleri yayınladığınızda size puan kazandıran Swagbucks, oldukça popüler sitelerden biridir. Çevrimiçi ücretsiz oyunlar oynarken ve video izlerken dahi para kazanabilirsiniz. 5 Sterlin değerindeki Amazon kuponunun puan değeri 700’dür. Anket süresi 10 ile 20 dakika arasında değişmektedir. PayPal ve Amazon kuponları ile ödeme yapılır. Bugüne kadar kullanıcılarına 645 milyon doların üzerinde ödeme yapmış. Özellikle İngilizceniz iyi derecedeyse rahatlıkla daha aktif kullanabilirsiniz. Amazon ve Starbucks gibi yenlerden alışverişlerinizde nakit harcama yaptığınızda harcadığınız her dolar için SwagBucks puanları kazanıp, özel fırsatlar ve kuponlara erişebilirsiniz.
Kaynak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.