1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Android'de Gizli Video Çekimi Nasıl Yapılır?
Android'de Gizli Video Çekimi Nasıl Yapılır?

Android'de Gizli Video Çekimi Nasıl Yapılır?

Android'de Gizli Video Çekimi Nasıl Yapılır?Biraz karışık bir konu gibi gelse de bazen yapmak istenilebiliyor, bunu yapmak için sebepleriniz de olabiliyor.

A+A-

Belki arkadaşlara şaka amaçlı, belki yasal mercilere kanıt sunmak amaçlı, sevdiklerinize sürpriz amacıyla veya güvenlik ve kontrol amacıyla bu özellik kullanmak istenilebiliyor. Bunu yapmak ise telefonunuza indireceğiniz bir uygulama ile oldukça kolay oluyor.

Android'de Gizli Video Çekimi Yapmak İçin Kullanılacak Uygulama

Birçok seçenek olmakla birlikte en çok kullanılan, bilinen ve kullanışlı olan Secret Video Recorder. Bu uygulamayı öncelikle Android telefonunuza Google Play'den indirmeniz gerekiyor. İndirdikten sonra uygulamayı açıp kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Android'de Secret Video Recorder Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı indirdikten sonra çoğu uygulamada olduğu gibi izinler isteniyor. İzin ver seçeneğine tıkladıktan sonra çekimlere hazır sayılıyorsunuz.

Fakat uygulama 2 farklı gizli çekim yapabildiği için öncelikle bunu seçmeniz gerekiyor.

Bunlar;

• Zamanlama ile Gizli Video Çekme; uygulamayı indirip kurduktan sonra açtığınız da karşılaşacağınız ekran uygulamanın zamanlamalı gizli video çekimine ulaşmanıza olanak sağlıyor. Ekranda date(tarih), time(saat), duration(video çekim süresi), camera(kullanılacak kamera) seçenekleri çıkıyor ve buradan ayarlamalarınızı yapıyorsunuz. Örneğin; yarın sabah saat 09.30 da 15 dakika gizli çekim yapmanız gerekiyorsa date için yarının tarihini seçip, time için 09.30 u seçtikten sonra duration'ı 15 dakika ayarlayıp en son arka yada ön kamerayı seçip gizli çekim zamanlamasını tamamlıyorsunuz. İşlemden sonra en alttaki 'Scheduler' tuşuna bastığınızda sizlik bir şey kalmıyor ve uygulama ayarladığınız zamanda, ayarladığınız şekilde gizli video çekimi yapıyor.

• Tek Tuşla Gizli Video Çekme; bunu kullanmak için öncelikle telefonunuzun widget'lar kısmına gelip Secret Video Recorder'ın 1x1'lik widget'ını ayarlayıp ekranınızda taşıyorsunuz. İlk adımda o anlık gizli video çekmek istediğinizde ekranda ki ikona dokunmanız yeterli oluyor. Örneğin; arkadaşlarınızla masa da otururken aniden gizli çekim yapmanız gereken bir durum oluştu, bu özellik ile rahatlıkla bunu yapabiliyorsunuz.

Uygulamanın Avantaj ve Dezavantajları

Tabi uygulamayı kullanırken fark edeceksiniz ki Türkçe seçeneği yok, İngilizce bir uygulamadır. Ama yabancı diliniz olmasa dahi uygulamayı rahatlıkla kullanabileceğinizden şüphe duymamanız gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.