1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Anadolubank Hesap Kapatma
Anadolubank Hesap Kapatma

Anadolubank Hesap Kapatma

Banka müşterileri hesapta borç olmadığı sürece hesaplarını kapatmakta özgürdürler. Bankalar müşterilerini kaybetmek istemezler ve bunun için en iyi hizmeti sunmayı amaçlarlar.

A+A-

Bazı durumlarda bankalar, müşterilerine alternatif yollar ve hizmetler sunarak güven kazanmaya çalışırlar. Ancak hesap işletim ücretleri, kesintiler ve para karşılığı sunulan diğer hizmetler müşteriyi memnun etmeyebilir.

Müşteri profili çok çeşitli olduğu için bazı müşterilere uygun olan hizmetler ve uygulamalar bazı müşterilere uygun olmayabilir. Diğer taraftan bankalar diğer bankaların müşterilerini kendi bankalarına çekmek için reklam kampanyaları ve uygun hizmetler sunabilir. Bu gibi durumlarda da müşteriler diğer bankalara gitmek isteyebilir. Pek akla gelmeyebilir ama herkesin şehirde bankaların arasında yaşamadığı düşünülürse lokasyon ile alakalı sebepler de hesabı kapatıp başka bankaya geçmeyi gerektirebilir.

Hesabı Kapatabilme Şartları Nelerdir?

Banka müşterileri kendilerine sunulan hizmetleri gözü kapalı bir şekilde kabul etmemelidir. Şu unutulmamalıdır ki hiçbir banka zarar etmek için yeni hizmetler, uygulamalar müşterilerine sunmaz. Müşterinin her hizmetle alakalı bilgi almaya hakkı vardır. Müşteriler gerek müşteri hizmetlerini arayarak gerek kurumun web sitesini inceleyerek ilgili uygulamalarla alakalı bilgi alabilirler.

Burada müşteri üzerine düşeni yapmalıdır. Müşterinin hesabında herhangi bi borç olmaması hesap kapabilmek için en önemli şartlardan biridir. Müşteriler hesaplarını en az haftada bir kontrol ederek eksiye düşen bakiye olup olmadığını kontrol etmelidirler. Aksi takdirde var olan borç zamanla büyüyebilir ve bu durumda da hesabı kapatmak işkenceye dönüşebilir. Bir diğer hesabı kapatma şartı hesapta aktif işlem olmamasıdır. Özellikle vadeli hesaplara bu açıdan dikkat etmek gerekir.

Banka Hesabı Nereden Nasıl Kapatılır?

Çoğu bankacılık işlemi için kullanılan şubelerden kolayca hesap kapatma yapılabilir. Diğer taraftan telefon bankacılığı kullanılarak hesap kapatma hakkında her türlü bilgi alınabilir ve sonrasında gereken yapılabilir. Bazı bankalar hesabı kapatmanızın sebebini öğrenmek isteyebilir. Burada önemli olan bankanın hangi uygulamasından memnun kalınmadığını bankaya bildirmektir. Emin olun sizin gibi bir çok kişi aynı düşünüyorsa banka bunu ciddiye alarak gerekli önlemleri alacaktır. Bu sebeple müşteriler, utanmadan, sıkılmadan memnun kalınmayan uygulamaları belirtmelidirler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.