1. HABERLER

  2. GEZİ & TATİL

  3. Amsterdam’da Gezilecek Yerler Nelerdir?
Amsterdam’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Amsterdam’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Tatil Yapmayı seven ve nereye gideceği konusunda tam karar veremeyenler için; Amsterdam’da gezilecek yerler, "Amsterdam gezi rehberi", Amsterdam gezi turu, "Amsterdam gezisi" hakkında fikir sahibi olmanız açısından sizler için derledik...

A+A-

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam, Avrupa’nın en büyük tarihi şehir merkezlerinden biri. 820 bin nüfusu olan şehrin anadili Flemenkçe olsa da herkes İngilizce biliyor. Amsterdam denilince akla ilk bisikletler gelmiyor mu? Laleler şehri olarak da bilinen şehir bisiklet ile bütünleşmiş durumda. 7’den 70’e herkesin bisikleti tercih ettiği şehirde bisikletle gezmek oldukça kolay. Bisikletliler için özel yollara, trafik ışıklarına bile sahip. Bu nedenle bisiklet kiralayabileceğiniz birçok yer var. Güzel havalarda Amsterdam kanallarını gezmenin en keyifli yolu bisiklet.

Amsterdam Kanalları

Şehrin gezilecek ilk yerlerinin başında kanallar yer alıyor. Orta Çağ’da yapılan bu kanallar barajlardan bırakılan suların yönetimi ve savunma için inşa edilmiş. Kanallar ortalama 100 kilometre uzunluğa sahip. Ayrıca üzerinde 1500 adet köprü bulunuyor. Kanalların kıyısında bisikletle gezebilir, tekne turu ile kanalın keyfini çıkarabilirsiniz.

Dam Meydanı

Şehrin kalbi olarak da adlandırılan Dam Meydanı Amsterdam’ın tarihi bölgesinde yer alıyor. Alanda bulunan ulusal anıt II. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anısına 1956 yılında dikilmiştir. Madame Tussauds, Amsterdam Kraliyet Sarayı ve Nieuwe Kerk de bu tarifi bölgede yer almaktadır. Ayrıca merkezi tren istasyonuna da 750 metre uzaklıkta yer almaktadır.

Vondelpark

Amsterdam’ın en ünlü ve en büyük şehir parkıdır. Her yıl yaklaşık 10 milyon misafir ağırlayan park Van Gogh Müzesi’nin yakınında yer almaktadır. Bu parkın ismini ünlü şair Joost van den Vondel’den aldığı söylenmektedir. Hafta sonu kafa dinlemek için gidebileceğiniz parkta, bisikletle gezenler, spor yapanlar, evcil hayvanlarını gezdirenler ne arasanız var. Parkta gezebilir, içerisinde yer alan kafelerde veya çimlerde kahve molası verebilirsiniz.

Van Gogh Müzesi

Müzeler bölgesinde bulunan müze 1973 yılında ziyaretçilerine kapısını açmıştır. Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Van Gogh Müzesi ulusal bir müze ünvanını taşıyor. Aynı zamanda Van Gogh’un resimlerinin paylaşıldığı en büyük müzedir. İçerisinde 200 den fazla resim ve 700’den fazla ressama ait mektup barındırmaktadır. Ayrıca müzede alışveriş yapabilir, içerisindeki küçük kafede bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Devlet Müzesi (Rijskmuseum)

Müzeler bölgesinde yer alan Devlet Müzesi Dünyanın en nefes kesici müzelerinden biri olarak sayılmaktadır. 800 yıldan uzun süredir şehrin en önemli sanat galerisidir. 1876 yılında inşa edilen müze Altın Çağ’dan kalma eserleri barındırmaktadır. Ayrıca dünyanın en modern ve eski müzelerinden biri olarak gösterilmektedir.

Heineken Experience (Bira Müzesi)

Birası ile meşhur olan bu şehrin merkezinde yer alan eski bira fabrikası Amsterdam’ın en otantik ziyaret noktalarından biri. 1867’de en ünlü bira markalarından olan Heineken’in ilk fabrikası olup yeni yerine taşınınca burası müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Müzede biraların tadımını yapabilir, eski bira reklamlarını izleyip keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Bloemenmarkt (Amsterdam Çiçek Pazarı)

1862 yılında kurulan Amsterdam Çiçek Pazarı, şarkılara bile konu olmuştur. Dünyanın ilk ve tek yüzen çiçek pazarı olarak bilinmektedir. Bunun nedeni Amstel Nehri’nde bahçıvanların suyun üzerinde tekneler ile satış yapmasıdır. Ortalama 15-20 teknenin yer aldığı pazarda bitkiler veya hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Amsterdam Kraliyet Sarayı

Dam Meydanı’nda yer alan Kraliyet Sarayı 1648-1665 yılları arasında inşa edilmiştir. Bölgenin en ihtişamlı yapılarından biridir. Roma’da yer alan kamu binalarından esinlenerek yapılmıştır. Geçmişte belediye binası olarak hizmet veren saray günümüzde yabancı devlet başkanlarının ağırlandığı, resmi resepsiyonların yapıldığı bir yapıdır.

Amsterdam Peynir Müzesi

Amsterdam’ın hatta Hollanda’nın en meşhur yiyeceklerinden olan peyniri burada hem tadabilir hem de farklı türleri ve tarihini öğrenebilirsiniz. Şehrin simgesi olan peynir yapımı 600 yıldan beri devam ediyor. Hollanda peyniri hakkında uzmanlaşmış olan Henk ve Edwin isimli iki arkadaş bu müzenin işletmeciliğini yapıyor. Hollanda’nın en bilinen peyniri olan Gouda peynirine özellikle bir kat ayrılmış. Burada Gouda peynirinin nasıl üretildiğini, tarihini ve tadını öğrenebilirsiniz.

Madame Tussauds Müzesi

Merkezi Londra’da olan müze Dam Meydanı üzerindeki alışveriş merkezinde hizmet veriyor. Birbirinden ünlü Hollywood yıldızlarının balmumu heykellerinin yer aldığı müzenin dünya çapında 23 şubesi bulunuyor. Konumu oldukça merkezi, birbirinden ünlü sanatçıların heykelleri ile keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Anne Frank’ın Evi

Anne Frank’ın evi Amsterdam Prinsengracht 263’te yer almaktadır. Anne Frank İkinci Dünya Savaşı zamanında iki yıl bu evde saklanmıştır. Savaş zamanında Yahudilere uygulanan zulümleri ve ayrıcalıkları anlatan sergi de bu evde yer almaktadır. 1944 yılında burada yaşayan insanlar toplama kamplarına gönderiliyordu, sadece Otto Frank hayatta kalmış Anne’nin çocukluğunu anlatan günlükleri kitap haline çevrilmiş ve çok satanlar arasında yerini almıştır.

Jordaan Mahallesi

Amsterdam’ın en ünlü mahallelerinden biri olan Jordaan Mahallesi 17. Yüzyılın başlarında hükümet tarafından inşa edilmiştir. Göçmenlerin ve işçilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bu mahalle çok kültürlü bir nüfusa sahiptir. Kentin merkezinde yer alan mahalle güzel evler, restoranları ve mağazaları ile turistik bölgelerden biridir.

Amsterdam’a geldiğinizde her yeri görmek, hiçbir yeri atlamamak istiyorsanız 4-5 gün ayırmanız gerekmektedir. Son olarak da bu şehre gelmişken Rijksmuseum yakınlarındaki I Amsterdam yazısı ile birlikte fotoğraf çekinmeden dönmeyin.

amsterdam-gezilecek-yerler-halk-gazetesi.jpg

amsterdam-gezilecek-yerler-halk-gazetesi1.jpg

amsterdam-gezilecek-yerler-halk-gazetesi3.jpg

amsterdam-gezilecek-yerler-halk-gazetesi2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.