1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aktif Bank
Aktif Bank

Aktif Bank

Aktif Bank hakkında çokça merak edilen konuları derledik. Bunlar;  Aktif Bank Ek Hesap Başvurusu, Aktif Bank Hesap Kapatma, Aktif Bank IBAN Sorgulama, Aktif Bank Kredi Kartı Şifresi Öğrenme, Aktif Bank Kredi İptal Dilekçesi ve dahası

A+A-

Aktif Bank Ek Hesap Başvurusu

Aktif Bank kredi kartlarının avantajlı dünyasıyla birlikte müşteriler sevdiklerine ek hesap açma şansına da sahip olabiliyorlar. Ek kart çıkarttırma ve mevduat hesabı olarak ek bir banka kartı hesabı açtırma şansına sahip olan müşteriler bankanın çeşitli kredi kartları ve banka kartlarıyla da alışverişlerini son derece avantajlı ve bol seçenekli olarak yapabiliyorlar. Aktif Bank bünyesinde ek hesap ve ek kart açılabilen kartları bu yazımızda inceliyoruz.

Aktif Bank Passolig Kredi Kartı

Passolig kredi kartı müşterileri bu kartta ek hesap açabiliyor ve sevdiklerine de bu kartla ek kart çıkarttırabiliyorlar. Müşteriler sevdikleriyle beraber güvenle stadyumlara Passolig kredi kartı sayesinde giriş yapabiliyorlar ve maçları her türdeki olumsuzluktan uzak bir biçimde izleme imkanına sahip oluyorlar. Ayrıca Passolig kredi kartının avantajları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Nakit yerine kullanılabilen bu kart ile alışveriş yapılabiliyor, nakit avans çekimi yapılıyor ve üye işyerlerinden puan kazanılabiliyor.

Passolig kredi kartına başvuru ya da ek kart çıkarttırmak isteyen Aktif Bank müşterilerinin bu işlemi sms aracılığıyla yapmaları da oldukça kolaydır. Ayrıca müşteriler ek kart başvurularında bu kartları istedikleri limitler dahilinde çıkarttırabilme hakkına da sahiptirler.

Aktif Bank Passo Kredi Kartı

Aktif Bank bünyesindeki ve ek kart ile ek hesap oluşturulabilen diğer bir kredi kartı ise Passo kredi kartıdır. Bu kartın yıllık kart aidatı kesintileri bulunmaz, bu nedenle ücretsiz bir karttır. Müşteriler ek kart çıkartmak istedikleri zaman ek kartlardan da kart aidatları talep edilmez. Böylelikle hem kart sahibi hem de ek kart kullanıcısı bu kartı yıllık aidat ödeme zorunluluğuna maruz kalmadan kullanma imkanına erişirler. Electron ve Maestro logosunun bulundu her ATM’den para çekilebilir.

Nakit avans, alışverişlerde kullanma ve puan toplayabilme avantajları haricinde Gaziantep, Bolu ve Kahramanmaraş şehirlerinde toplu taşıma araçlarında bu kredi kartı kullanılabilir. Aktif Bank tarafından anlaşma gerçekleştirildikçe bu şehirlere başka şehirler de eklenecek ve toplu taşıma araçlarında hemen hemen her ilde bu kredi kartını kullanabilmek mümkün olmaya başlayacaktır.
 

Aktif Bank Hesap Kapatma

Bankalarda insanların bir hesap açtırmaları için birçok sebepleri bulunuyor. Bu sebeplere dahil olarak bazı yasal zorunluluklar ve gereksinimleri sayabilmemiz mümkündür. Ancak insanlar bu banka ürünlerine başvuruyor veya bankalarda hesap açtırıyor olsalar dahi, genellikle bir banka hesabının açılması işleminin temel nedeninin birikimleri bir noktada toplamaktan kaynaklandığı görülebiliyor. İnsanların belli bir zamandan sonra bu banka hesabına olan ihtiyaçları ortadan kalktığı zaman ise kapattırma yolunu izlerler. Maaş yatırılan banka değişikliği olmuş olabilir, bireyler birikimlerini başka alanlarda değerlendirme kararı vermiş olabilir gibi nedenler sıralanabilir.

Bu durumlarda bireyler banka hesaplarını kapattırmak ister. Ancak bu noktada bazı dikkat edilecek hususlar bulunuyor. Aktif Bank müşterisi olan ve hesabını kapattırma yolunu izleyecek bireylerin de bu hususlara dikkat etmeleri gerekiyor.

Aktif Bank Hesabınızı Kapattırmadan Önce

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamalar ışığında bir bankada bulunan hesabınızı kapattırabilmeniz için şubeye gitme zorunluluğunuz bulunmuyor. Farklı kanallardan da hesap iptali yaptırabilirsiniz. Aktif Bank müşterileri için de geçerli olan hesap kapattırma adımlarına geçmeden önce bankadaki hesabınızda (kredi kartı olsun veya banka kartı olsun) hiçbir borç ibaresi bulunmaması gerekir. Taksitleri ilerleyen dönemlere denk gelen ya da borç ibaresi bulunan kartları kapatabilmeniz için bu kartların ya dönem taksitlerini kapatmanız ya da hesaptaki borcu sıfırlamanız gerekecektir. Kart aidatlarınız veya kart işletim ücretiniz bulunuyorsa bunları da sıfırlamanız yerinde bir karar olacaktır.

Aktif Bank Hesabını Kapatmak İçin İzlenecek Adımlar

Borcunu sıfırlamış olan Aktif Bank müşterisi artık hesap kapatma işlemini gerçekleştirebilir. Bunun için izlenecek yöntemler ise;

*Şubeden hesap kapattırma işlemlerinde gereken bazı belgeler bulunuyor. Bunun için hesap cüzdanı, hesap kapattırma dilekçesi ve kimlik bankanın şubesine temin edilmelidir. Hesabınızın kapatma işleminde hazır olarak sunulan dilekçelerden kullanabilme imkanınız da bulunuyor.

*Telefon bankacılığında hesap kapattırma işlemi yapmanız için Aktif Bank operatörlerine bağlanmalısınız. Gereken bazı şifre işlemlerin doğrulamasını yapmanızın ardından hesabınız kısa sürede kapatılır.

*İnternet şubeleri veya ATM makinelerinde hesap kapattırma işlemi yapacak Aktif Bank müşteriyse yine gerekli şifre işlem girişlerini sağladıktan sonra hesaplarını kapatabiliyorlar.
 

Aktif Bank IBAN Sorgulama

Aktif Bank, eski adıyla Çalık Bank 1999 yılında Çalık Holding tarafından kurulmuştur. 2008 Yılında Aktif Bank adını alan bankanın, Türkiye'de hizmet veren diğer bankalardan farkı şube anlayışından ziyade alternatif dağıtım kanalları ile banka sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Aktif Bank'ın İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, İzmir ve Gaziantep' te olmak üzere 8 adet şubesi bulunmaktadır.

Kurumsal, Ticari, Bireysel bankacılığın yanında iştirakleri ile güçlü bir banka profili çizmektedir. Aktif büyüklüğü 9.5 milyar TL olan Aktif Bank kurumsal bankacılığa yeni soluk getirerek kurumsal şirketlere finansal danışmanlık yaparak bankacılık çizgisinin bir adım ilerisine gitmeyi başarmıştır. Aktif Bank müşterileri birçok işlemi, Aktif Bank mobil uygulaması veya internet sitesi üzerinden gerçekleştirir. 2006 yılından bu yana bünyesine kattığı iştirakleri ile gücüne güç katarak dünya bankaları piyasasındaki yerini korumayı başarmıştır.

IBAN Numarası Nedir?

IBAN numarası, bugün 33 ülkenin kullanıldığı Avrupa Birliği düzenlemeleri ile yürürlüğe konulan, uluslararası para gönderme işleminin hızlı, masrafı düşük ve hatasız olması için geliştirilmiş hesap numarasıdır. Avrupa Birliği düzenlemelerle IBAN numarasının en fazla 34 hane ile sınırlandırmıştır. IBAN numarası hane sayısı ülkelerin inisiyatifine bırakılmıştır. Türkiye IBAN numarası hane sayısının 26 olarak belirlemiştir.

2010 yılında hayatımıza giren IBAN numarasının ilk 2 hanesi ülke kodu, sonraki 2 hanesi ise kontrol numarasıdır. Türkiye içi IBAN ülke kodu TR, Almanya için DE şeklinde kodlanmıştır Kontrol basamağından sonraki 5 hane banka hanesi olarak kodlanmıştır. Banka kodundan sonraki 16 hane hesap numarasıdır. Her bankanın IBAN kodu farklı olduğu gibi her hesabın da IBAN numarası birbirinden tamamen farklıdır.

Aktif Bank IBAN Sorgulaması Nasıl Yapabilirim

Aktif Bank müşterileri Hesaplarının IBAN numaralarını sorgulamak için Aktif Bank çağrı merkezini arayarak öğrenebilirdiniz. Aktif Bank şubelerinden ve mobil uygulaması ile de hesabınıza ait IBAN numaranızı öğrenebilir, para gönderme, para yatırma işlemleriniz hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye'de hizmet veren bankalar arasındaki Aktif Bank dünya çapında aldığı 147 bankacılık ödülü ile başarısının haklı gururunu yaşamaktadır.

Aktif Bank Kredi Kartı Şifresi Öğrenme

Her banka müşterisini memnun etme amacı güder. Banka, müşteriye maksimum hizmeti vermek adına müşterisini iyi tanımalıdır. Onun hangi bankacılık uygulamalarını sevip sevmediğini iyi tahlil etmelidir. Bunu anlamak anketler sayesinde oldukça kolaylaşmıştır. Hem online hem de fiziksel olarak yada aracı firmalar aracılığıyla doldurulan anketler, bankanın müşterilerini tanımasına imkan sağlamaktadır.

Bankalar piyasaya çıkan teknolojileri bünyesine katmakta hızlı davranmalıdırlar çünkü rekabette geride kalanın müşteri kaybetmesi söz konusudur, Bu bakımdan bir bankacılık uygulamasını piyasaya ilk getiren banka zaman zaman piyasadaki diğer bankalar tarafından taklit edilir. Bu derece çetin rekabette müşterinin en çok arzu ettiği hız ve kolaylığı sağlayan bankalar müşteri sayısını kolayca arttırır. Hız ve kolaylık sağlanacak uygulamaların müşterilerin en sık kullandığı uygulamalar olması çok önemlidir.

Müşteri Kavramı Çeşitlilikleri Bünyesinde Barındırır

Müşteri oldukça geniş bir kavramdır. Bir banka farklı etnik kökenden, farklı yaşlardan, farklı ekonomik koşullardan gelen müşterilerinin yapısını bilerek hizmetlerini geliştirmelidir. Buna şöyle bir örnek verebiliriz: Yaşlı bir adam her zaman şubeye gidemeyebilir; interneti de kullanmakta zorlanabilir. Bu yaşlı adamın durumuna göre en iyi seçenek telefon bankacılığıdır. Banka, telefon bankacılığının özellikle yaşlı insanlar açısında faydalı olabildiğini düşünerek hizmetlerini geliştirebilir.

Müşterilerin Ortak Sorunları

Bazı zamanlar çok çeşitli banka müşterilerinin derdi aynı şey olabilir. Bankalar açısından bu tür problemleri tespit etmek çok daha kolaydır. Mesela kredi kartı şifresini öğrenmek gibi basit bir işlem her müşteri tipinden gelebilir. Şifreler çağında yaşadığımızı göz önünde bulundurursak, herkesin kredi kartı şifresini unutabileceğini yadırgamayız. Bankalar bu gibi işlemleri hem internetten hem de telefondan sağladığı hizmetle çözer.

Aktif Bank Kredi Kartı Şifresi Öğrenirken Dikkat Edilecekler

Aktif Bank müşterilerine hem güven hem de hızlı yöntemler sunarak müşteri deneyimine önem verir. Hem web sayfası hem de müşteri hizmetleri vasıtasıyla müşteriler istedikleri bilgiyi çok zaman kaybetmeden elde edebilir. Banka, şifre öğrenme veya belirleme gibi uygulamaları müşterinin bilgilerinin güvenliği için telefondan veya internetten yapar. Bu işe kendi personelini bile dahil etmez.

Aktif Bank Krediden Cayma Nasıl Yapılır?

Bankalardan kredi çeken kişilerin ya da başvuru yapan kişilerin, yasal olarak bu krediden cayma hakları vardır. Bankada başvuru aşamasında olan bir krediyi, bankanızdan hızlı bir şekilde iptal ettirebilirsiniz. Bunun yanı sıra başvuru yaptıktan sonra kredinizi aldıktan sonra, yasal olarak 14 gün içerisinde vazgeçme hakkınız vardır. Bu 14 gün içerisinde krediden vazgeçmeniz halinde, hiçbir masraf ve faiz ödemenize gerek kalmaz. Aktif Bank müşterileri, banka şubeleri üzerinden kolayca kredi iptali yapabilir. İnternet üzerinden başvuru yapan kişiler, henüz ön başvuru aşamasında ise herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Ancak krediye kesin onayı alan ve sözleşmelere imza atan kişilerin doğrudan Aktif Bank şubelerine gitmesi gerekir.

Aktif Bank Şubeden Kredi İptali Nasıl Yapılır?

Kimliğiniz ile birlikte Aktif Bank şubelerine giderek doğrudan kredi iptali yapabilirsiniz. Ancak herhangi bir kredi sözleşmesine imza atmayan kişilerin banka şubesine gitmesine gerek yoktur. Krediniz henüz ön başvuru aşamasında ise, bankanızı telefonla arayarak bilgi vermeniz yeterli olacaktır. Hiçbir bilgi vermeden krediden vazgeçmeniz durumunda kredi notunuzun olumsuz etkileneceğini unutmayın. Başvurunuz hangi aşamada olursa olsun, kredi iptali konusunda bankaya bilgi vermek gerekecektir.

Aktif Bank Kredi İptal Dilekçesi

Şubelerden kredi iptali yapmaya giden kişilerden, bir dilekçe yazmaları istenir. Bu dilekçe, başvurduğunuz krediden vazgeçtiğinizi belirten resmi bir evrak niteliği taşıyacaktır. İlgili talebinizi bu dilekçeye belirterek imzanızı atmanız gerekiyor. Söz konusu bu dilekçenin örneğine internet üzerinden rahatça ulaşabilirsiniz. Ayrıca Aktif Bank şubelerinde yetkili kişiden talep ettiğiniz zaman sizlere bir örnek dilekçe verebilir. Bu dilekçeyi doğru şekilde doldurup banka görevlisine verdiğiniz zaman krediniz iptal edilmiş olur. Şayet kredinizi teslim aldıysanız, toplam tutarı bankaya bu aşamada vermeniz gerekecektir.

Aktif Bank Kredi Dosya Masrafı Geri Alınır mı?

Kredi başvurularını yaptıktan sonra onay alan bir kişiden çeşitli dosya masrafları alınır. Söz konusu krediden yasal olarak 14 gün içerisinde vazgeçtiyseniz, ödediğiniz tüm dosya masraflarını geri alırsınız. Ancak krediyi teslim aldıktan sonra 14 günlük bu süre geçtiyse, hiçbir dosya masrafını geri alabilmek mümkün olmaz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.