Akbank

Akbank

Akbank EFT Saatleri, Akbank'ın Şube Sayısı, Akbank Dijital Bankacılık, Akbank Kredi Kartları ve Kart Hizmetleri, Akbank Açılış Kapanış Saatleri. Akbank hakkında merak edilen bütün konular haber detayında.

A+A-

Akbank, 30 Ocak 1948 tarihinde Adana'da kurulmuştur. Hacı Ömer Sabancı ve bir grup iş adamı, bölgede bulunan pamuk üreticilerine finans kaynağı sağlamak amacıyla bankayı kurmuşlardır. Yaklaşık 94 milyar dolar seviyesine ulaşan aktif büyüklük ile Türkiye'deki en büyük özel bankalardan biridir. Akbank, 2017'de Brand Finance tarafından hazırlanmış olan "Dünyanın en değerli 500 banka markası" adlı bir araştırmada üst üste 6. defa "Türkiye'de en değerli banka markası" olarak seçilmiştir. Akbank, sahip olduğu bu marka değeri sayesinde dünya genelinde 500 bankanın yer aldığı listede 94. sırada yerini almıştır.

Akbank Genel Müdürlüğü İstanbul'da
Akbank, İstanbul'da ilk şubesini 14 Temmuz 1950'de Sirkeci'de açmıştır, 1954 yılında bankanın Genel Müdürlüğü İstanbul'a taşınmıştır. Tüm bankacılık işlemlerinde otomasyona geçiş 1963 yılındadır. İlk yurt dışı temsilciliği Almanya'da Frankfurt'ta açılmıştır. 1983 yılında yurt dışında kurulan ilk Türk özel bankası Ak International Ltd. hizmete girmiş, bu bankanın adı daha sonra Sabancı Bank olarak değişmiştir. 1992 tarihinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1997'de Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2000'de Ak Portföy Yönetimi A.Ş. ile Özel Bankacılık Bölümü 2002'de Ak Emeklilik A.Ş. 2005'de Ak Finansal Kiralama AŞ’yi kurmuştur.


Tarihçesi
2. Dünya Savaşından sonra Adana'da yaşayan Kayserili iş adamları; Hacı Ömer Sabancı, Ahmet Sapmaz ve Bekir Sapmaz, Adana Milli Mensucat'ın sahipleri olan Nuh Naci Yazgan, Mustafa Özgür, Nuri Has ve Seyit Tekin hep birlikte bir banka kurmaya karar verdiler. Kuruluş amacı pamuk üreticilerine destek olmaktı. Bankanın adı iki "Adana-Kayseri Bankası" olarak 12 Nisan 1947'de açıldı. Daha sonra iki ilin baş harfleri kısaltma yapılarak "Akbank" olarak adı değişti. Tek şube ile açılan banka o yıllarda faaliyet gösteren dört banka arasında en küçüğüydü. Daha sonra İstanbul'da açılan şube ve Genel Müdürlüğün İstanbul'a taşınması işlemlerinden sonra büyüme hızlanmıştır.


Kurucu ortaklar bankanın yönetimini 1962 yılına kadar sürdürdüler, Yönetim Kurulu Başkanlığını İbrahim Tekin yaptı, 1962 yılında bankanın hakimiyeti Sabancı ailesine geçti. Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Dallı getirildi, başarılı geçen yıllardan sonra Dallı milletvekili oldu ve Yönetimin başına Bülent Yazıcı geldi. Daha sonra Naim Talu, Erol Sabancı yönetime geçti ve 2008 yılından bu yana Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığını Suzan Sabancı Dinçer sürdürüyor.


Akbank İştirakler
- Ak Finansal Kiralama A.Ş. 1988 yılında kurulmuş olan şirketin hisseleri 2005 yılında Akbank'a geçmiş ve bankanın iştirakleri arasına dahil edilmiştir. Leasing kapsamında olan bütün ekipmanlar için müşterilerine danışmanlık ve destek sağlamakta, çözüm sunmaktadır.
- Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 1996 yılında kurulmuş, yerli ve yabancı yatırımcılara tahvil-bono, hisse sendi, yatırım fonu, repo, Opsiyon Borsası işlemleri, vadeli işlemler konularında yardımcı olur.
- Ak Portföy Yönetimi A.Ş. 2000 yılında kurulan Birim %99,99 Akbank iştirakidir. Sermaye piyasasında bireysel ve kurumsal müşterilere portföy yönetimi hizmeti verir.
- Akbank N.V. 15 Haziran 2012'de faaliyetine son vermiş Akbank A.G. bünyesinde toplanmıştır.
- Akbank AG. %100 Akbank iştiraki olup Almanya'da kurumsal bankacılık hizmeti verir.
- Akbank Dubai Limited Aralık 2009 tarihinde Dubai Uluslararası Finans Merkezinde kurulmuş olup, satın alma, aracılık, halka arz, Türk şirketlerinin borsalarda kote edilmesi, finans sağlama ve özel bankacılık hizmetleri verir.


Akbank'ın Şube Sayısı
Akbank, Genel Müdürlüğü İstanbul'da yer alır, şu anda ki Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'dir. Faaliyetlerini İstanbul Genel Müdürlüğü ve yurt genelinde 23 adet Bölge Müdürlüğü ile sürdürür. Akbank'ın ülke genelinde 900'den fazla şubesi vardır, en az 14.000 personel çalışır, güçlü bir hizmet ağına sahip bir bankadır. Akbank, müşterilerine ulaşabilmek için şubeler aracılığıyla sağladığı klasik bankacılık hizmetleri dışında Akbank Direkt Mobil, Akbank Direkt İnternet, Çağrı Merkezi, hemen hemen 4.150 ATM ve 420.000'den daha fazla POS ile hizmet vermektedir.


Akbank Dijital Bankacılık
Akbank
dijital bankacılık hizmetlerini, Akbank Direkt çatısı altında toplar ve müşterilerine finansal anlamda destek sağlar, uygun noktalarda sorunsuz müşteri memnuniyeti sağlar. İhtiyaçların arttığı, yoğunlukların arttığı ve taleplerin çoğaldığı günümüz şartlarında Akbank Direkt müşterilerine zaman ve mekan sınırı tanımadan son teknoloji ile hizmet sunar. Banka sürekli yeniliğe açık hareket etmekte, teknolojinin verdiği kolaylığı kullanarak müşterilerini memnun etme çabasındadır. Türk bankacılık sektörüne öncülük eden Akbank, Büyük Kırmızı Ev, iPad bankacılık Şubesi gibi yenilikleri müşterilerine sunar. Bankaya gitmeye gerek kalmadan kredi kullanmanıza olanak sağlayan Kredi Makinesi ile Cep Kredi ürünleriyle dünyada bir ilk yaratmıştır. Global Finans Dergisinin düzenlemiş olduğu kategoride "Batı Avrupa'nın En İyi Dijital Bankası" ödülüne sahip olmuştur.


Akbank Kredi Kartları ve Kart Hizmetleri
- Neo Birebir: Alışverişlerinizde hem kazanın hem de puan biriktirin, adınıza özel kredi kartı ile nakit çekim limitlerine sahip olun. Axess üye iş yerlerinde indirimli alışveriş yapın, chip para kazanın, kazandığınız chip paraları üye iş yerlerinde harcayarak mutlu olun.
 

- Axess Platinum: Axess Platinum ile kendinizi özel hissedin, yaşam tarzınızı üst seviyelere çıkaracak, üstün hizmet verecek bir kredi kartıdır. Yurt içi ve yurt dışı alışveriş yapabilir ve nakit çekim yapabilirsiniz. Üye iş yerlerinde özel indirimler, bol bol chip para ve taksit imkânlarını yaşayın. Kazandığınız chip paraları rahatça harcayın.
- Wings Black: Bu kart ile alışverişlerden Mil Puan kazanın ve kazandığınız puanlarla dilediğiniz yere seyahat edin.
- Axess Gold: Axess Gold kart sahibiyseniz kredi kartının sunmuş olduğu tüm hizmetleri alabilirsiniz. Yurt içi ve yurt dışı kullanabilir, chip para kazanabilir ve harcayabilirsiniz. Nakit ihtiyacınız olduğunda nakit çekebilirsiniz, bir kredi kartı ile yapabileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ayrıca, bunların yanında Acil Durum Yardım Hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Dünyanın neresine giderseniz gidin cebinizde Axess varsa, hiç düşünmeyin, seçkin markalardan özel indirimlerle alışveriş yapın, taksit uygulattırın, nakit çekim yapın. Hiç düşünmeden kullanabilirsiniz.


Akbank EFT Saatleri  
Akbank müşterilerinin en çok kullandığı bankacılık işlemlerinden biri para transferi yapmaktır. Para transferi iki biçimde gerçekleşir, Akbank müşterisi, kendi hesapları arasında para transferi yapmak isterse buna havale denir. Şayet kendi hesabı değil de başka birinin hesabına para transferi yapacaksa bu da EFT (Elektronik Para Transferi)'dir. Bankacılık işlemlerinde en yoğun kullanılan işlem EFT'dir. EFT yapmak için belli saatler vardır, bu saatler arasında işlem yapılır.


Akbank Bankacılık sisteminde EFT işleminizi gerçekleştirmek için sabah 09.00 ve akşam 17.00 saatleri arasını kullanabilirsiniz. Bu saatler arasında EFT yaparsanız gün içerisinde karşı bankadaki hesap numarasına para transfer işlemi gerçekleşir. EFT işlemi genelde 5 veya 10 dakika içerisinde gerçekleşirken bazı zamanlarda bankaların yoğunluklarına göre 30 dakikayı bulduğu olmaktadır. EFT işleminizi olması gereken saatler aralığında yapmamışsanız para transferi ertesi gün ya da ilk mesai günü gerçekleşir.


Akbank Açılış Kapanış Saatleri
Akbank, hafta içi hizmet veren bir bankadır, hafta sonları hizmet vermemektedir.
Mesai Saatleri:
Sabah; 09.00 - 12.30
Öğle Arası; 12.30 - 13.30
Öğle; 13.30 - 17.30


Şubeler bu saatler arsında açık olup hizmet verir, şubeler kapalı olduğu saatlerde ATM ya da İnternet Bankacılığı kullanabilir ve işlemlerinizi yapabilirsiniz. Müşteri hizmetlerinden işlem yapmak isterseniz 7/24 arayabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir sorun ya da merak ettiğiniz bir konu olduğunda müşteri hizmetleri size yardımcı olur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.