Akbank İnternet Bankacılığı Şifresi Öğrenme

Akbank İnternet Bankacılığı Şifresi Öğrenme

Akbank İnternet Bankacılığı Şifresi Öğrenme , akbank internet bankacılığı açma, "akbank internet bankacılığı şifresi alma" gibi merak edilen Akbank konularına haber detayından ulaşabilirsiniz.

A+A-

İnternet bankacılığı, bankacılık ile ilgili işlemlerin bireysel olarak yapılmasında büyük kolaylık sağlıyor. Her geçen gün bankaların internet bankacılığı uygulamalarını geliştirmesi ile bu kanala olan talepler daha da artıyor. İnternet bankacılığı ilk uygulamalarındaki güvenlik problemleri ise zaman içinde aşılarak, oldukça güvenli platformlar haline gelmiş durumda.

İnternet Bankacılığına Giriş

Eğer bankalarla olan düzenli ilişkileriniz varsa, kişisel finansal işlemlerinizi bankalardan yapıyorsanız, banka şubelerini sık sık ziyaret ediyorsunuz demektir. Eğer büyük bir banka ile çalışıyorsanız, şubelerin devamlı kalabalık olduğunu görürsünüz. Bankacılık işlemlerini şubelerde gerçekleştirmek ise büyük bir zaman kaybına neden oluyor. Bunun yerine işlemlerin internet bankacılığından yapılması, bu zaman kaybını önleyen etkili bir çözüm olacaktır.

Güvenlik Açısından Bilgilerin Güncel Olması Gerekiyor.

Eğer ilk defa internet bankacılığı kullanacaksanız ve çalıştığınız banka, Akbank ise bir defaya mahsus şubeden güncel hizmet sözleşmesini imzalayıp, ek olarak da internet bankacılığı başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra cep telefonunuza bir internet şubesi giriş şifresi geliyor. Bu şifre ile ister kişisel bilgisayarınızdan, isterseniz de mobil uygulamayı indirerek telefonunuzdan giriş yapıyorsunuz.

Giriş işlemleri ise oldukça kolay, uygulamanın sizi yönlendirmesi ile banka tarafından gönderilen geçici şifreyi, kendi belirleyeceğiniz kalıcı şifre ile değiştirip, bir de kullanıcı adı belirliyorsunuz. Bankanın size gönderdiği giriş bilgilerinde kullanıcı adı olarak, otomatik olarak soyadınız belirleniyor. Ve ilk girişte bu kullanıcı adınızın da değiştirilmesi talep ediliyor.

Eğer Şifre Unutulursa

Uzun süreli kullanmama durumunda veya birçok şifre kullanılması durumlarında bazen şifreler unutulabiliyor. Akbank internet bankacılığı şifrenizi, eğer bilgileriniz güncel ise oturduğunuz yerden almanız oldukça kolay. Eğer hatalı denemeler yapmayıp, şifrenizi kitlenmediyse, mobil bankacılık veya internet şubesi bankacılığına girişteki, şifremi unuttum sekmesine tıklayarak, adınıza kayıtlı bir banka kartı veya kredi kartı bilgilerinizle yeniden şifre oluşturulabiliyor. Eğer birkaç başarısız deneme sonucu şifreniz kilitlenmiştir ibaresi ile karşılanırsa, bu sefer kilidin açılması için ya en yakın banka şubesine başvurulması gerekir ya da Akbank’ın çağrı merkezi olan 444 25 25 no.lu telefondan şifre kilidi açılması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.