1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 15 Ağustos Müjdesi Verildi!
15 Ağustos Müjdesi Verildi!

15 Ağustos Müjdesi Verildi!

Son birkaç yılda meydana gelen enflasyon artışı ve yüksek işsizlik oranının ardından Şubat 2020 tarihinden beri süren Korona Virüs Pandemisi ailelerin ekonomik durumlarını oldukça derinden sarsmıştı. Birçok aile pandemide meydana gelen işten çıkartmalar v

A+A-

Son birkaç yılda meydana gelen enflasyon artışı ve yüksek işsizlik oranının ardından Şubat 2020 tarihinden beri süren Korona Virüs Pandemisi ailelerin ekonomik durumlarını oldukça derinden sarsmıştı. Birçok aile pandemide meydana gelen işten çıkartmalar ve beraberinde gelen kapanmalar ile zor durumlar yaşamıştı. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ailelere destek paketi müjdesi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler’den sorumlu olan bakan Derya Yanık bu müjdeli haberi ihtiyaç sahibi ailelere duyurdu.

On Binlerce Vatandaşa Destek Sağlayacak Ödeme Paketi Açıklandı

Pandemi başladığından beri vatandaşlar devlet tarafından yapılacak destek müjdesinin haberini bekliyordu. Beklenen o müjde vatandaşlarla paylaşıldı. 15 Ağustos tarihinden itibaren ihtiyacı olan herkese toplam 1.259 Türk Lirası ödeme yapılacak. Milyonların beklediği bu müjdeli haber birçok vatandaşı rahatlatacak. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamada aile bireyleri için ekonomik paketin 15 Ağustos itibariyle banka hesaplarına yatırılacağını müjdeledi. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamalarda toplam 169 Milyon Türk Lirası’nın vatandaşlara dağıtılacağı duyuruldu.

Vatandaşı rahatlatacak paketin ödemeleri 15 Ağustos itibariyle başlıyor. On binlerce vatandaşın hesabına tam 1.259 TL değerinde destek paketi yatacak. Bakan Yanık’ın açıklamalarına göre sosyal ve ekonomik destek paketi bugün itibariyle başladı. Yapılan açıklamalara göre bugün başlanan ödemeler ortalama 5 gün sürecek ve herkesin hesabına destek ödemeleri yapılmış olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler’den sorumlu olan bakan Derya Yanık bu müjdeli haberi ihtiyaç sahibi ailelere duyurdu.

Bakan Yanık Ailelere Beklenen Müjdeyi Verdi

Özellikle pandemi ile birlikte birçok aile ekonomik olarak zor durumda kaldı. Kapanmalar ve ekonominin etkilerinin üst üste gelmesi birçok aileyi zor durumda bıraktı. Pandemiye bağlı olarak işsiz kalan aileler mali durumlarını biraz rahatlatabilmek adına devlet tarafından yapılacak destek paketlerinin müjdesini bekliyordu. O müjde kısa süre önce Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık tarafından verildi. Müjdeyi veren bakan Derya Yanık birçok vatandaşın bu destek paketinden faydalanacağını belirti. Bakan Derya Yanık yaptığı ifadelerde şu sözlere yer verdi, ‘’ Tüm Çocuklarımızın sağlıklı gelişim göstermeleri ve ailelerin yanında büyümelerine değer veriyoruz. Çocukların ailelerinden kopmamaları ve ekonomik sebeplerden dolayı birçok kişinin ihtiyacını karşılamak için ve topluma sağlıklı bireyler olarak gelmeleri için SED her ay ailelerin hesaplarına para yatırıyor’’ ifadelerini kullandı. On binlerce aileyi rahatlatacak bu destek paketinde toplam 160 milyon 165 bin Türk Lirası SED ödemesi yapılacak.

Her yıl düzenli olarak yapılan SED ödemeleri bu yıl da yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların aileleri ile birlikte huzur içinde yaşamasını ve sağlıklı bir şekilde büyüme ve gelişme göstermesini istiyor. Bu nedenle de her sene on binlerce aileye milyonlarca Türk Lirası değerinde SED ödemesi yapıyor. Milyonlarca kişinin faydalanabildiği bu ödemeler her ay yapılarak çocuklu ailelerin mali durumlarına destek sağlıyor.

Geçtiğimiz Ay 170.9 Milyon Türk Lirası Dağıtılmıştı

SED ödemeleri düzenli olarak vatandaşlara yapılıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında vatandaşlara tam olarak 170,9 milyon Türk Lirası dağıtıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler’den sorumlu bakan olan Derya Yanık açıklamalarında bu destek paketinin bütçesini arttıracaklarını ve daha fazla ailenin faydalanabileceklerini ifade etti. Geçtiğimiz ay yapılan bu SED ödemeleri evde bakıma muhtaç olan ancak mali durumları yerinde olmayan ailelere yapılmıştı. Bakan Derya Yanık ödemelerin 1657 TL’den 1787 TL’ye çıkartıldığını belirti. Ayrıca bir tür meslek hastalığı olan silikozis hastalığı olan kişilerde 1677 olan ödeme 1819 Türk Lirası’na yükseltildi. Bakan yanık yaptığı açıklamalarda milyonlarca kişinin bu destek paketinden faydalanabileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.